Přispěli vám rodiče na bydlení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3234
26.9.12 11:48
@Anonymní píše:
Přijde… :-) Protože člověk už když si děti pořizuje má přemýšlet nad tím, jakej životní standard jim bude chtít a bude moct poskytnout, pokud jich bude „víc“… :nevim: Chápu, že to není levná záležitost, ale člověk s tím prostě musí počítat, když se rozhodne ty děti mít… :nevim: Alespoň my s manželem takhle přemýšlíme… :nevim:

no a se zavedením školného a zápisného bude myslím pro spoustu rodin i ta obyčejná VŠ v ČR nadstandart :nevim: mě by rodiče taky nemohli držet na škole někde mimo bydliště, prostě na to v té době nebylo. Takže si VŠ dodělávám až teď při mateřské :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
26.9.12 11:48

Zaopatřit děti mi přijde jako samozřejmost, ale podporovat dospělé děti, které už pracují, mi přijde jako něco navíc…ne každý na to má, a i ne každý to chce. Však ono je taky lepší když se ty děti trochu osamostatní a naučí se, že když něco chtějí, musí si na to napřed vydělat ;) A nemluví ze mě závist, že nemám vlastní bydlení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
26.9.12 11:49

Ne, muži nevlastní otec prodal byt, který splácíme, naštěstí bez úroků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
26.9.12 11:49
@MartinaTru píše:
@alenka84 jo určitě máš pravdu v dnešní době je to bída. Je to zoufalý ale já jsem věčný optimista, já doufám že se situace zlpší…

Já nedoufám, ale spořím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
26.9.12 11:50

Příspěvek upraven 09.05.16 v 13:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
26.9.12 11:51

Můj manžel při VŠ normálně pracoval brigády a nebyl jediný nejmíň polovina spolužáků si na studium přivydělávala nevidím na tom nic špatného. Nechápu proč by rodiče měli živit dítě do 26 let. Jiná věc je dítěti pomoct a podpořit ho atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
26.9.12 11:52

Tak co čtu není jako některým. Nechcete mi někdo půjčit nějakého rodiče??

My jsme dostali tak velký kulový.
Manželovi matka prodala byt v plné tržní hodnotě na druhé straně republiky, který jsme komplet opravili a prodali - zisk necelých 100tis.
Ke svatbě jsme dostali od tchýně 2 láhve stolního vína a jinak po 2-3tis. (babičky, tchán, taťka atd)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
26.9.12 11:58

@alenka84 to my taky pro klid duše spoříme, však vybrat si to můžeš vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
26.9.12 12:01

A mě na této debatě nejvíce baví, že ti, kteří dostali přispěno, jsou ve velké většině anonymní a ti, kdo dostali kulové, se přiznali veřejně :-).

My nedostali taky nic, já dokonce ani peřinu nebo hrnec. :-). Nevadí mi to. Dává mi to svobodu. A ten vnitřní pocit závazku péče o rodiče mám i tak, jsou to mí rodiče. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.9.12 12:03

Naši mi půjčili 60 tis na byt, kteréžto jsem jim pak splácela - bezúročně a dlouho :oops: tudíž dar to byl, za takových podmínek bych ty prachy tenkrát nesehnala. Jo a koupili mi pračku neb je asi štvalo, že si chodím prát k nim :mrgreen: No a ten byt pak dám dceři, pokud teda nespadne do tý doby celej panelák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
26.9.12 12:05
@Virginia píše:
A mě na této debatě nejvíce baví, že ti, kteří dostali přispěno, jsou ve velké většině anonymní a ti, kdo dostali kulové, se přiznali veřejně :-).My nedostali taky nic, já dokonce ani peřinu nebo hrnec. :-). Nevadí mi to. Dává mi to svobodu. A ten vnitřní pocit závazku péče o rodiče mám i tak, jsou to mí rodiče. :)

Přesně tak, jsou to mí rodiče a starali se o mě, tak se o ně jednou já postarám až budou potřebovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
26.9.12 12:08

@Virginia no tak si můžeš odvodit co na tom může a nemůže být pravdy:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Hotaru_H
26.9.12 12:11

A jinak jestli mamka přispěla… Mě ne, to je tak jako tak blbost, protože ještě bydlíme u ní v bytě :mrgreen:
Sestra dostala 200.t. Já za to dostanu maminčin podíl na bytě, až se bude stěhovat pryč.. ale ten byt nejdřív musím koupit :nevim:
Takže tak jako tak budu zatížená hypotékou a navíc ještě budu muset někde sehnat alespon 300.t abych stávající byt zrekonstruovala.. :roll: No vubec se na to netěším, bude to maras :mrgreen: Ale upřímně, na jednu stranu jsem za to ráda, protože, jak tady už mnozí psali, bude to moje zásluha, že jsem si to své hnízdo vybudovala a zajistila.. a to mě hřeje už teď :-)

Dětem hodlám spořit od jejich narození, záleží na mnoha okolnostech kolik.. jen doufám, že zvládnu našetřit alespon něco :-)
Peníze bych jim potom dala buď na studia nebo až se osamostatní a odlétnou z hnízda.. Jinak bych se bála, že je utratí za blbosti (nový mobil, počítač, oblečení, jídlo - což jim snad budu moci pořídit sama a za což by nemuseli utrácet..)..

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
26.9.12 12:11

Ja jsem dostala 100000Kc na byt, manzelovi dokonce byt koupili.
Neberu to ale jako samozrejmost, spis stesti, ze nam to rodice mohli doprat.

• Citovat
  • Upravit
19296
26.9.12 12:12

Ne. Nepřispěli, nespořili, neručili a neručí. Teda spořili a utratili. Ale to nebylo dost ani na vybavení natož na byt.

Odnesla jsem si 2 ešusy, starou židli ze svého pokoje, starou peřinu a polštář pod kterými jsem spala.
Babička mi celou pubertu dávala na vánoce jako dárky věci do výbavy (sadu hrků, příbory, peřiny, povlečení, cukřenku a ještě pár věcí, o které jsem přišla díky nenechavým rukou mladšího bratra).
Jinak bych asi šla, tak jak jsem se narodila… s holým zadkem. :lol:

Jo a dětem nijak výrazně nespořím. Spíš něco spoří tcháni a asi to stejně padne na něco potřebného dřív než vyrostou.
Ale plánuji jim nechat náš byt a koupit pozemek a mobile home. BUď budoou bydlet spolu, než někdo půjde jinam a nebo to prodají a peníze si rozdělí mezi seboou. To už nechám na nich. Snad mi ty plány vyjdou.

Příspěvek upraven 26.09.12 v 12:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný