Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Přijde…Protože člověk už když si děti pořizuje má přemýšlet nad tím, jakej životní standard jim bude chtít a bude moct poskytnout, pokud jich bude „víc“…
Chápu, že to není levná záležitost, ale člověk s tím prostě musí počítat, když se rozhodne ty děti mít…
Alespoň my s manželem takhle přemýšlíme…
no a se zavedením školného a zápisného bude myslím pro spoustu rodin i ta obyčejná VŠ v ČR nadstandart
mě by rodiče taky nemohli držet na škole někde mimo bydliště, prostě na to v té době nebylo. Takže si VŠ dodělávám až teď při mateřské ![]()
Zaopatřit děti mi přijde jako samozřejmost, ale podporovat dospělé děti, které už pracují, mi přijde jako něco navíc…ne každý na to má, a i ne každý to chce. Však ono je taky lepší když se ty děti trochu osamostatní a naučí se, že když něco chtějí, musí si na to napřed vydělat
A nemluví ze mě závist, že nemám vlastní bydlení ![]()
Ne, muži nevlastní otec prodal byt, který splácíme, naštěstí bez úroků.
@MartinaTru píše:
@alenka84 jo určitě máš pravdu v dnešní době je to bída. Je to zoufalý ale já jsem věčný optimista, já doufám že se situace zlpší…
Já nedoufám, ale spořím ![]()
Můj manžel při VŠ normálně pracoval brigády a nebyl jediný nejmíň polovina spolužáků si na studium přivydělávala nevidím na tom nic špatného. Nechápu proč by rodiče měli živit dítě do 26 let. Jiná věc je dítěti pomoct a podpořit ho atd…
Tak co čtu není jako některým. Nechcete mi někdo půjčit nějakého rodiče??
My jsme dostali tak velký kulový.
Manželovi matka prodala byt v plné tržní hodnotě na druhé straně republiky, který jsme komplet opravili a prodali - zisk necelých 100tis.
Ke svatbě jsme dostali od tchýně 2 láhve stolního vína a jinak po 2-3tis. (babičky, tchán, taťka atd)
@alenka84 to my taky pro klid duše spoříme, však vybrat si to můžeš vždy.
A mě na této debatě nejvíce baví, že ti, kteří dostali přispěno, jsou ve velké většině anonymní a ti, kdo dostali kulové, se přiznali veřejně
.
My nedostali taky nic, já dokonce ani peřinu nebo hrnec.
. Nevadí mi to. Dává mi to svobodu. A ten vnitřní pocit závazku péče o rodiče mám i tak, jsou to mí rodiče. ![]()
Naši mi půjčili 60 tis na byt, kteréžto jsem jim pak splácela - bezúročně a dlouho
tudíž dar to byl, za takových podmínek bych ty prachy tenkrát nesehnala. Jo a koupili mi pračku neb je asi štvalo, že si chodím prát k nim
No a ten byt pak dám dceři, pokud teda nespadne do tý doby celej panelák ![]()
@Virginia píše:
A mě na této debatě nejvíce baví, že ti, kteří dostali přispěno, jsou ve velké většině anonymní a ti, kdo dostali kulové, se přiznali veřejně.My nedostali taky nic, já dokonce ani peřinu nebo hrnec.
. Nevadí mi to. Dává mi to svobodu. A ten vnitřní pocit závazku péče o rodiče mám i tak, jsou to mí rodiče.
Přesně tak, jsou to mí rodiče a starali se o mě, tak se o ně jednou já postarám až budou potřebovat ![]()
@Virginia no tak si můžeš odvodit co na tom může a nemůže být pravdy:D
A jinak jestli mamka přispěla… Mě ne, to je tak jako tak blbost, protože ještě bydlíme u ní v bytě ![]()
Sestra dostala 200.t. Já za to dostanu maminčin podíl na bytě, až se bude stěhovat pryč.. ale ten byt nejdřív musím koupit ![]()
Takže tak jako tak budu zatížená hypotékou a navíc ještě budu muset někde sehnat alespon 300.t abych stávající byt zrekonstruovala..
No vubec se na to netěším, bude to maras
Ale upřímně, na jednu stranu jsem za to ráda, protože, jak tady už mnozí psali, bude to moje zásluha, že jsem si to své hnízdo vybudovala a zajistila.. a to mě hřeje už teď ![]()
Dětem hodlám spořit od jejich narození, záleží na mnoha okolnostech kolik.. jen doufám, že zvládnu našetřit alespon něco ![]()
Peníze bych jim potom dala buď na studia nebo až se osamostatní a odlétnou z hnízda.. Jinak bych se bála, že je utratí za blbosti (nový mobil, počítač, oblečení, jídlo - což jim snad budu moci pořídit sama a za což by nemuseli utrácet..)..
Ja jsem dostala 100000Kc na byt, manzelovi dokonce byt koupili.
Neberu to ale jako samozrejmost, spis stesti, ze nam to rodice mohli doprat.
Ne. Nepřispěli, nespořili, neručili a neručí. Teda spořili a utratili. Ale to nebylo dost ani na vybavení natož na byt.
Odnesla jsem si 2 ešusy, starou židli ze svého pokoje, starou peřinu a polštář pod kterými jsem spala.
Babička mi celou pubertu dávala na vánoce jako dárky věci do výbavy (sadu hrků, příbory, peřiny, povlečení, cukřenku a ještě pár věcí, o které jsem přišla díky nenechavým rukou mladšího bratra).
Jinak bych asi šla, tak jak jsem se narodila… s holým zadkem. ![]()
Jo a dětem nijak výrazně nespořím. Spíš něco spoří tcháni a asi to stejně padne na něco potřebného dřív než vyrostou.
Ale plánuji jim nechat náš byt a koupit pozemek a mobile home. BUď budoou bydlet spolu, než někdo půjde jinam a nebo to prodají a peníze si rozdělí mezi seboou. To už nechám na nich. Snad mi ty plány vyjdou.
Příspěvek upraven 26.09.12 v 12:20