Přispěli vám rodiče na bydlení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
bohemund01
26.9.12 10:16

Proč by měli? Toto nechapu když 80 % svým vlastním dětem taky spoří, furt se tu řeší životka, stavebka a jak šetřit dětem do začátku. Tak opravdu nechápu co je na tom divného…

• Citovat
  • Upravit
35732
26.9.12 10:17

Rodice ne, babicka. Mohla jsem si koupit byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.12 10:18

Nepřispěli, koupili jsme si byt sami na hypo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.12 10:21

Moji rodiče ne, manželovi rodiče nám půjčili 600 tis. s tím, že tchyně spořila manželovi na stavebku, které mu dala (cca 200 tis.). Jsem moc ráda, že máme byt v OV nezatížený hypotékou, ale mám pocit o to většího závazku..

• Citovat
  • Upravit
1961

No jak se to vzeme… Náš vlastní byt máme na hypotéku. Jednou zdědím domek po mamce, ale s tím, že chci, aby zde měla věcé břemeno dožití, i rodič by měl mí vědomí toho, že v každém případě má domov. Stejně jako tam bude mít z dědické vůle věcné břemeno dožití postižená teta. Plus samozřejmá je starost o dům nyní. když tam nikdo nebydlí (bereme to jako „splátku nájmu“).
Druhý byt, který pronajímáme, tak ano, tam nám finančně „vypomohlo“ dědictví po manželově otci :( ale toť otázka.
Bráchovi byl zakoupen byt, dostal peníze na zařízení a renovaci a stejně ještě vymíšlí ptákoviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666

Ano, stavebním spořením, ale bylo myšleno jako nějaké finance do začátku, ne přímo na bydlení…Koupila jsem auto.Pak jsem dostala pračku, lednici a digestoř, byt máme od tchýně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Mě maminka vždycky říkala, že nám s bratrem nespoří, a že jako plnoletí dostaneme s bratrem napůl její byt. Pak bohužel zemřela a náš otec ten byt ukradl… takže nic nic, a ještě rozbitá rodina

• Citovat
  • Upravit
4200
26.9.12 10:22

Na vybavení ano (taková ta klasická výbava - hrnce, nádobí, povlečení atd. ono se to nezdá, ale hodí se to a je to pár desítek tisíc určitě), ale na pořízení bydlení ne. Upřímně, ani bych to nepřijala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Moji rodiče nám přispěli na nájem v prvním bytě 50000 (platilo se na rok dopředu), byli jsme ještě na škole a tu částku jsme jednorázově nebyli schopni dát dohromady, ač jsme už něco vydělávali…

manželovi rodiče nám dali 200000, když jsme stavěli dům - peníze jsme nechtěli, ale oni nedali jinak, prý švagrům přispěli, tak nám musí taky :nevim: teda nebudu tvrdit, že nám to nepomohlo, pomohlo a hodně, mohli jsme si díky tomu vzít o dost nižší hypotéku :srdce:

• Citovat
  • Upravit
3839
@bohemund01 píše:
Proč by měli? Toto nechapu když 80 % svým vlastním dětem taky spoří, furt se tu řeší životka, stavebka a jak šetřit dětem do začátku. Tak opravdu nechápu co je na tom divného…

věc názoru… :think: moje děti dostanou dobré vzdělání a ukážu jim svět ;)
nevím, proč bych je měla v tom nejlepším poznávacím věku omezovat a svazovat nějakou nemovitostí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164

Ne nepřispěli, máme na bytě hypotéku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Nám ano a hodně. A to samé bráchovi. Jinak bychom prostě nebydleli ve svém. Já doufám, že jim to budu moct oplatit, až budou v důchodu. Že jim budem platit třeba lázně a tak. Naši jsou úžasní a já jsem jim moc vděčná.

• Citovat
  • Upravit
9994
26.9.12 10:25

V rámci možností ano. A tatínci navíc velkou pomocí při stavbě domu :srdce:. Když vidím dnes svého nemocného tátu a vzpomenu si, jak u nás makal…
Jinak ale nespatřuju nic zvláštního na pomoci rodičů dětem. Sama mám dospívající děti a máme pro obě stavební spoření. Nebude to žádný zázrak, ale aspoň něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
26.9.12 10:27

Ne neprispeli a proc by meli. Ja chci aby si uzili sve penize a ne ze je rozdaj detem. Proc taky? Zivili nas i na studijich (VS a tak) a to je celkem hodne penez co nam uz dali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
26.9.12 10:29
@Black_Orchids píše:
věc názoru… :think: moje děti dostanou dobré vzdělání a ukážu jim svět ;)
nevím, proč bych je měla v tom nejlepším poznávacím věku omezovat a svazovat nějakou nemovitostí :nevim:

Tím, že poskytneš dětem nějaké finance na bydlení je omezuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný