Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Danitschka píše:
@lopata
Taky jsem chodila na brigády, neboj. Ufinancovat zvládáme všechno, v tom ten problém není. Jen jsem ráda, když vím, že nejdu od výplaty k výplatě. U nás bohužel taková možnost kroužků není, bydlíme na vesnici. Možná to pozlátko je, ale když to nezkusí, tak nebude vědět, jestli na to talent má nebo ne… A vidíš, my třeba zrovna nemáme ani autoTakže chudák naše dítě bude jezdit na ty pozerský kroužky autobusem. Tady se i za pitomou angličtinu ve škole platí 1200 měsíčně. A to teda nemluvím o Helen Doron, ale o běžné hodině. Asi žijeme v pitomém kraji…
to se na mě nezlob, ale zajímalo by mě, kde žijete… ale pokud to je jak říkáš, tak máte zajímavý ceníky teda…
Teda precetla jsem jen par poslednich prispevku, a nestacim se divit
- 1200kc za anglictinu mesicne? knizky na jazykovy predmet ve skole 4000?, jaka Helen Doron, co to je?
![]()
Krouzku jsme vymetli nepocitane, ale vsechno stovkovy zalezitosti, sportovali jsme taky zavodne, a bylo to v radech tisicu za rok…
Nejdrazsi ucebnice na nemcinu na gymplu jsem klukovi platila asi 600,–
Taky by mě zajímalo kde jsou takové ceny za kroužky
kamarádky dcerka (4r) začla chodit na balet teď a platí 3tis na celý rok
Navíc jak mi popisovala ten dril tam, nevím no, já takovéhle kroužky typu balet, gymnastika, krasobruslení, moc neuznávám
Angličtina u nás pro děti ve školce 300 pololetí, pro školáky jsou kurzy samozřejmě dražší, ale 1200 měsíčně určitě ne ![]()
Já jsem taky jedináček, a myslím že bych třeba ty peníze ze stavebka ráda vyměnila za sourozence. Proto jsem třeba já říkala, že jedináčka nikdy, chtěla jsem velkou rodinu, no bohužel fin. situace je jaká je, takže zůstaneme u těch 2, alespoň pár let určitě ![]()
Me dosta překvapily ceny za učebnice
4000 za jazyk. učebnice
já teda nevím, jsem pár let z gymplu pryč a myslím, že za celý 4 roky jsem za učebnice dohromady 4000Kč nedala… existují totiž antikvariáty a tam máš učebnice za super ceny a pak je zase prodáš ![]()
Tak já si přečetla jen kousek..
Než jsem otěhotněla, hodně jsem si rozmyslela, jestli na dítě mám nebo nemám. Nechci mít z dítěte rozmazlence, ale taky nechci řešit, jestli mám na kroužek nebo na školu v přírodě. Nechci žít z výplaty do výplaty…
Já třeba musím počítat s tím, že prcek bude chodit do soukromé školky minimálně jeden rok, protože jdu na rodičák na 2 roky a to mi ho do státní školky nevezmou - např. cena u nás v Plzni je od 7500,–/celodenní docházka plus k tomu se doplácí jídlo. V ceně jsou většinou nějaké kroužky, doplácí se třeba kroužek golfu, což si ale myslím, že dvouleté ditě nepotřebuje
.
A jsem hrdá zastánkyně názoru, že raději budu mít jedno dítě, které uživím, než mít dvě, na které mít nebudu…
Osobně si myslím, že Danischka si trošku nadsazuje ceny, pokud se sama přesvědčuje, proč nemůže mít dvě děti.. taky bych nechtěl jedináčka, ani náhodou, radši slevím o polovinu a budu mít dvě děti… naštěstí je mám a nikdy jsme nelitovali, že jsme si je pořídily.. jak píšete, naše děcka chodí na kroužky, ceny do 300kč na pul roku, tancování 800 na rok.. nechapu co na gymnastice stojí 8000 na 3 měsíce, nebo 1200 angličtina na mesic.. toik nestojí ani profi kurzy v jazykovkách…
@maritimka píše:
Tak já si přečetla jen kousek..Než jsem otěhotněla, hodně jsem si rozmyslela, jestli na dítě mám nebo nemám. Nechci mít z dítěte rozmazlence, ale taky nechci řešit, jestli mám na kroužek nebo na školu v přírodě. Nechci žít z výplaty do výplaty…
A jsem hrdá zastánkyně názoru, že raději budu mít jedno dítě, které uživím, než mít dvě, na které mít nebudu…
Já třeba musím počítat s tím, že prcek bude chodit do soukromé školky minimálně jeden rok, protože jdu na rodičák na 2 roky a to mi ho do státní školky nevezmou - např. cena u nás v Plzni je od 7500,–/celodenní docházka plus k tomu se doplácí jídlo. V ceně jsou většinou nějaké kroužky, doplácí se třeba kroužek golfu, což si ale myslím, že dvouleté ditě nepotřebuje.
aano, ROK budeš platit 7500 za školku.. otázka je, kolik si vyděláš v práci.. i kdyby jsi dala výdělek za školku, je to jen na rok, takže pak už neplatíš nic..nezlob se na mě, ale platit 3 letýmu děckovi kroužek golfu, to už mě přijde úlěťárna nejvyššího kalibru… škola v přírodě?? 2000 za školní rok.. kroužky jsou stovkové položky.. jako nezlobte se na mě, ale to co tu popisujete je naprosto mimo… navíc mladší dítě dědí dost věcí od staršího, takže nevím, o co tu každýmu jde.. parkoviště před obchodakama jsou narvaný, lidi maj X tisícový hypotéky měsíčně a nedokáží odpožit 2000 na další dítě.. víc vás to stát za měsíc rozhodně nebude… některým názorům zde fakt nerozumím…
Příspěvek upraven 26.09.12 v 18:11
Jinak kroužky - závodně jsem dělala atletiku - 2500,– měsíčně + tretry + soustředění… Takže pokud něco děláte „jen tak“ vychází to na pár stovek, pokud se tomu chcete věnovat, stojí to peníze…
A co se jazykových kurzů týká - 90minut Aj za 350,–. „Kurzy“ ve školách mi nepřijdou jako super věc. Dítě tam chodí a po roce umí plus mínus to samé jako na začátku. To je lepší investovat do pořádných lektorů a samostatných lekcí nebo pobytů v zahraničí.
@maritimka píše:
Jinak kroužky - závodně jsem dělala atletiku - 2500,– měsíčně + tretry + soustředění… Takže pokud něco děláte „jen tak“ vychází to na pár stovek, pokud se tomu chcete věnovat, stojí to peníze…
A co se jazykových kurzů týká - 90minut Aj za 350,–. „Kurzy“ ve školách mi nepřijdou jako super věc. Dítě tam chodí a po roce umí plus mínus to samé jako na začátku. To je lepší investovat do pořádných lektorů a samostatných lekcí nebo pobytů v zahraničí.
podívej, nikde není napsané, že vaše děti musí chodit na atletiku za 3000 na mesic, nebo na balet za 8000 na 3 mesice. zajimalo by mě- ty chceš ze sveho děcka vychovat špičkového atleta, nebo mu to platíš pro to, že ho to baví???dále- budeš děcko od jeho 6 let tahat na angličtinu, když neumí pořádně ani česky?? nechceš to nechat an tom děcku, aby si samo rozhodlo, co cchce.. holt asi nejsem trendy rodiče, nebo máme jen,, obyčejné,, děti a ne genialni..
a zahraniční pobyty přichazi na řadu až ze střední školou, stejně tak au pair pobyty… a nikde není napsané, že si na to děcko nemůže vydělat samo, když bude chtít, ne že bude- mami dej…
Příspěvek upraven 26.09.12 v 18:16
@lopata Já taky psala, že ten golf je zbytečnost - pořádně čti
. Jinak do té soukromé školky by dítě chodilo minimálně rok - kdo mi pak zaručí, že se ve 3 letech dostane do státní? Tady se neberou do státní školky 4-5 leté děti samoživitelek, takže pochybuju, že zrovna moje 3 leté, když má oba rodiče, vezmou všema deseti… 7500,– je minimální cena, kterou jsem našla. Ty „lepší“ školky jsou i za 12tis./měsíc. K tomu připočti jídlo ve školce 1-2tis. (záleží, jestli daná školka má bio jídlo nebo normální) a k tomu ostatní náklady na dítě…
@lopata píše:
podívej, nikde není napsané, že vaše děti musí chodit na atletiku za 3000 na mesic, nebo na balet za 8000 na 3 mesice. zajimalo by mě- ty chceš ze sveho děcka vychovat špičkového atleta, nebo mu to platíš pro to, že ho to baví???dále- budeš děcko od jeho 6 let tahat na angličtinu, když neumí pořádně ani česky?? nechceš to nechat an tom děcku, aby si samo rozhodlo, co cchce.. holt asi nejsem trendy rodiče, nebo máme jen,, obyčejné,, děti a ne genialni..
a zahraniční pobyty přichazi na řadu až ze střední školou, stejně tak au pair pobyty… a nikde není napsané, že si na to děcko nemůže vydělat samo, když bude chtít, ne že bude- mami dej…Příspěvek upraven 26.09.12 v 18:16
Já psala o sobě - prostě někde jsou kroužky za pár stovek za rok a někde jsou dražší. Já jsem začala chodit na tu atletiku ve svých 7 letech, protože jsem chtěla. V Hradci, kde jsem předtím bydlela, stála pár stovek na měsíc. Ale po přestěhování do Plzně, kde je atletika na fotbalovém stadionu Viktorie Plzeň, byla hold drahá a na levnější nemělo jaksi smysl chodit. Věnovala jsem se jí asi 6 let, pak toho nechala, ale vybrala jsem si to sama a jsem ráda, že mi naši umožnili na ni chodit. A já chci stejnou šanci dát svému dítěti. Když mi přijde s tím, že chce dělat něco „dražšího“, nechci ho odpálkovat s tím, že na to prostě nemáme, protože má sourozence…
@maritimka píše:
@lopata Já taky psala, že ten golf je zbytečnost - pořádně čti. Jinak do té soukromé školky by dítě chodilo minimálně rok - kdo mi pak zaručí, že se ve 3 letech dostane do státní? Tady se neberou do státní školky 4-5 leté děti samoživitelek, takže pochybuju, že zrovna moje 3 leté, když má oba rodiče, vezmou všema deseti… 7500,– je minimální cena, kterou jsem našla. Ty „lepší“ školky jsou i za 12tis./měsíc. K tomu připočti jídlo ve školce 1-2tis. (záleží, jestli daná školka má bio jídlo nebo normální) a k tomu ostatní náklady na dítě…
já čtu pořádně, nemusíš mít obavy, píšu to všeobecně.. kdo ti zaručí, že tě zítra nesrazí vlak, nebo ožralec za volantem?? vaše důvody mně přijdou jako hodně přitažené za vlasy… kdo ti zaručí, že ho vemou?? nikdo.. kdo ti zaručí, že tvuj zaměstnavatel tě nevyhodí?? nikdo… kdo ti zaručí, že s ena tebe děcko nevyprdne a nezdrhne ti z partou feťáků?? nikdo..
@lopata Ještě jsem zapomněla - u nás je normální, že děti jezdí už na prvním stupni ZŠ na výměnné pobyty. Škola na to přispívá buď finančně a nebo si domů vezmeš dítě z rodiny, do které jede tvoje dítě. Já neříkám, že to bude případ mého dítěte, ale chci mu dopřát, pokud bude chtít, aby jelo a opět se nevymlouvat na to, že na to nemám…
@maritimka píše:¨to je naprostý nesmysl… jako že bys řekla- nezlob se, máš sourozence, nemůžeš tam chodit… nezlob se, ale tomu sama přece nevěříš.. spíš napiš, že nechceš slevit ze svého životního standartu, tomu uvěřím víc, než se tu vymlouvat na to, že nemáš na kroužek pro děcko…
nechci ho odpálkovat s tím, že na to prostě nemáme, protože má sourozence…
@maritimka píše:
@lopata Ještě jsem zapomněla - u nás je normální, že děti jezdí už na prvním stupni ZŠ na výměnné pobyty. Škola na to přispívá buď finančně a nebo si domů vezmeš dítě z rodiny, do které jede tvoje dítě. Já neříkám, že to bude případ mého dítěte, ale chci mu dopřát, pokud bude chtít, aby jelo a opět se nevymlouvat na to, že na to nemám…
a kolik ta strašná akce stojí peněz?? moje sestra jela na erasmus na slovensko, dostala dotaci 30t korun, plus bydlení na intru.. naše to nebude stát nic.. vše platila škola… promin, ale tvoje argumenty- co se stane až.. mě prostě nepřesvědčily, spíš mě připadá, že si hledáš výmluvy na to, proč mít jen jedno děcko..