Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@jirabobes Já ale nikdy neřekla, že chci mít jen jedno dítě. Teď jsem v situaci, kdy přivedu na svět první dítě, takže nemůžu jen tak říct, že nechci druhé. Jen říkám, že jedním z faktorů při pořizování druhého, budou mimo jiné i finance. Ano, třeba náš prcek nebude chtít na kroužky nevím čeho, nebude chtít cestovat… Když bude chtít, budu se snažit mu to dopřát.
Jinak já nevím, jestli mě některé zde v diskuzi správně chápou - já neříkám, mít jedno dítě, ze kterého uděláte „snoba“, protože bude mít všechno… Z mého pohledu jen nechápu, když aktuálně někdo žije z výplaty do výplaty a do téhle situaci si pořídí další dítě. To je celé… Takže potom, mimo jiné i na emiminu, vznikají diskuze typu té, co jsem četla včera - máme 4 děti, čekáme páté a (zkrátím to), nemáme na něj… Takže asi tak.
@maritimka Jasně, z vejplaty do vejplaty je to blbý, ale to by polovina lidí dítě mít vůbec nemohla… My aspoň něco bokem naspoříme, ale na konci měsíce je plat v čudu a přesto si plánujem první dítě, protože se prostě v určitejch věcěch uskromníme, holt nebude každej víkend hospoda a podobně, ale to už je na každym ![]()
@Kačta Když je kde brát (nebudete třeba chodit do hospody), tak o tom nemluvim. Já spíš mluvit o tom, kdy je „rodina“ doma zavřená, protože nemá na jediný výlet. Když nakupují jen to nejzákladnější a nejlevnější, protože na nic jiného nemají. Když má chlap práci od nevidim do nevidim za pár kaček a ženská lítá z mateřský do mateřský, takže šance si později najít slušnou práci je mizivá… A taková „rodina“ si pořizuje další dítě. To nechápu a jakože takových tu je…
At si ma kazdy deti kolik chce, ne? ![]()
My budeme mit jedinacka, ale nevede nas k tomu zadny jiny duvod, nez ten, ze chceme proste jen jedno dite.
Ja se taky nikoho neptam, proc ma jen dve deti a neporidil si treti.
A pokud nekoho k jednomu diteti vedou finance, tak at. Jsou lidi, kteri si porizuji druhe dite jen proto, aby si to prvni melo s kym hrat a to mi prijde mnohem nesmyslnejsi. ![]()
Příspěvek upraven 26.09.12 v 22:07
@lopata píše: ¨to je naprostý nesmysl… jako že bys řekla- nezlob se, máš sourozence, nemůžeš tam chodit… nezlob se, ale tomu sama přece nevěříš.. spíš napiš, že nechceš slevit ze svého životního standartu, tomu uvěřím víc, než se tu vymlouvat na to, že nemáš na kroužek pro děcko…
Nebo naopak řekne - nepořídili jsme ti sourozence, abys mohla chodit na balet, tak tam prostě chodit budeš, i kdyby sis měla hnáty zpřelámat ![]()
Upřímně řečeno, takové úvahy mi přijdou padlé na hlavu - bez urážky
Abych plánovala počet dětí podle toho, kolik stojí kroužky ![]()
Holky, problém v téhle diskuzi je, že každá si vezmete z příspěvku toho, s kým nesouhlasíte, jen část a tu pak rozvádíte, viz @Angua kroužky… Nikdo tu nepsal, že se řídí počet dětí kroužky…
Nepřispěli, neměli a teď už tuplem nemají. Ale babička nám pomohla když nám půjčila 75 tis. jako zálohu na pořízení nového bytečku. Vše jsme ji do koruny vrátili a ona nám po splacení pak 50 tis. dala ![]()
Ne? To jsem asi blbě četla, když tu kdosi psal, že nemůže mít dvě děti, protože dítě by bylo smutné, že nemůže na předražený balet (jinými slovy). To je přece ten standard o kterém mluvíte, ne? Nebo co teda? Značkové hadry a mobily, aby mohlo jít se školním davem?
Říct, že bude dítě chodit za 7500,– do soukromé školky a jedním dechem dodat, že druhé neuživím, to je u mě protimluv. Uživit znamená něco úplně jiného, než že by druhé teda nemohlo hrát fotbal, tenis, hokej, chodit na angličtinu, francouzštinu, klavír a výtvarku… Jako co si z toho vzít, když má někdo „navíc“ 7500,– a řekne, že na druhé dítě nemá. Já bych dítě do tak drahé školky dát nemohla. A mám děti dvě, protože vyznávám jiné hodnoty. Tak budou chodit třeba do skautu, to je levný „kroužek“ a dá člověku strašně moc. Nebo budou dělat jeden sport, jeden jazyk, ale o který budou mít zájem - ne deset tisíc ptákovin, jak je dneska zvykem…
Nechci, aby to vyznělo nějak prudce, nechci se o tom přít, ale toto prostě nepochopím. Máte sourozence? Vyměnily byste je za vyšší životní standard? Já teda ne.
Holky já bych vám všem přála dvojčata, aby jste se nemuseli rozhodovat jestli druhé ano nebo ne ![]()
@Angua
Angu, ale asi chapes, ze nikho k rozhodnuti kolik bude mit deti, nevede jen jeden duvod. Kdyz ma nekdo dve deti a rekne, ze si dalsi nemuze dovolit, tak se nad tim nepozastavime. Proste dalsi dite nechce, nema tu potrebu a ta otazka penez je jen dalsi z duvodu a protoze uz ma dve deti, tak proc by to nekomu prislo jako ubohy duvod. ![]()
Kdyby matky jedinacku (dobrovolnych) druhe dite moc chtely, bylo to jejich zivotni prani, tak ti tu nenapisi duvod, ze maji jen jedno dite, aby mohlo chodit na balet za 8000. Verim, ze to je proste slozitejsi, jen se to tezce vysvetluje, zvlast kdyz je spolecnost tak zaujata proti lidem, kteri maji jen jedno dite.
![]()
Ale chapu, jak to myslis. Take mam hodnoty nastavene jinde a diteti rozhodne nekoupim novy mobil jen proto, ze ho ma Franta od vedle. Ale i presto bych mohla rict, ze jednim z duvodu (ten mene podstatny), mit jedno dite, byl duvod financni. ![]()
@Angua Já jsem psala o soukromé školce z toho důvodu, že jdu na RD jen na dva roky, takže dopředu musím počítat se soukromou školkou, protože jiné hlídání nemám. Teď aktuálně nechci mít druhé dítě do doby, než mi první dovrší těch dvou let, takže prostě musím počítat, že měsíčně „vyhodím“ přes 7500,– (nejspíš i víc) za soukromou školku…
Jinak já mám sourozence - o 19 let starší sestru z matčiny strany, takže jsem více méně jedináček. Spolu se nebavíme, bydlíme od sebe asi 50km, ale viděla jsem ji naposledy přes několika lety na pohřbu našeho dědy…
@Scarlett2011 píše:
@Angua
Angu, ale asi chapes, ze nikho k rozhodnuti kolik bude mit deti, nevede jen jeden duvod. Kdyz ma nekdo dve deti a rekne, ze si dalsi nemuze dovolit, tak se nad tim nepozastavime. Proste dalsi dite nechce, nema tu potrebu a ta otazka penez je jen dalsi z duvodu a protoze uz ma dve deti, tak proc by to nekomu prislo jako ubohy duvod.
Kdyby matky jedinacku (dobrovolnych) druhe dite moc chtely, bylo to jejich zivotni prani, tak ti tu nenapisi duvod, ze maji jen jedno dite, aby mohlo chodit na balet za 8000. Verim, ze to je proste slozitejsi, jen se to tezce vysvetluje, zvlast kdyz je spolecnost tak zaujata proti lidem, kteri maji jen jedno dite.![]()
Ale chapu, jak to myslis. Take mam hodnoty nastavene jinde a diteti rozhodne nekoupim novy mobil jen proto, ze ho ma Franta od vedle. Ale i presto bych mohla rict, ze jednim z duvodu (ten mene podstatny), mit jedno dite, byl duvod financni.
Sláva, konečně někdo pochopil, o čem tu píšu ![]()
@Black_Orchids píše:
věc názoru…moje děti dostanou dobré vzdělání a ukážu jim svět
nevím, proč bych je měla v tom nejlepším poznávacím věku omezovat a svazovat nějakou nemovitostí
a proč by je měla nemovitost svazovat?
v určitém věku se můžou rozhodnout, jak s ní naloží a případně pronajmout a budou mít peníze na cestování, další studium apod
anebo v bytě bydlet ![]()
Ty by jsi svým dětem v bydlení nepomohla, pokuď by opravdu potřebovaly?
Jistě, cestování, vždělání a rozhled je fajn, ale co když přijde do situace, kdy dítě tvých vložených investicí špatně využije a dostane se do situace, kdy mu bydlením opravdu pomůžeš.
Taky by jsi asi pomohla, ne? ![]()