Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Scarlett2011 jasně, já to chápu, ale přijde mi právě zvláštní, že finanční důvody zmiňují nejvíc ti, kteří nemají finančně absolutně co řešit (mají např. ty nadprůměrné platy a zdá se jim, jak jsou strašně chudí).
Samozřejmě chápu, že se někdo třeba bojí, že by se dvěma a více nemohl tak věnovat jako jednomu, že by je šidil - toho se třeba furt bojím já a vůbec nechápu, jak někdo může zvládnout 4 děti, aby se necítily „šizené“. Když se chcou oba najednou pomazlit, mám dvě kolena, dvě ruce, to je dobré, ale kam s třetím? ![]()
I u nás hrají určitě roli finance, ale kdyby se to „přihodilo“, tak bych si třetí chtěla nechat. I když by to pak bylo asi blbé - a ne ve smyslu, že by nemohly děti na kroužky. Jak by to viděl MM nevím, ten tři nechce, tak nemám odvahu se zeptat ![]()
Jinak ještě jak tu padly ty výlety, že lidi sedí doma a říkají, že nemají na výlet - to je výmluva. Pěší výlet nic nestojí a je při něm zábava taky. O vztazích v rodině nemluvě…
@Black_Orchids píše:
věc názoru…moje děti dostanou dobré vzdělání a ukážu jim svět
nevím, proč bych je měla v tom nejlepším poznávacím věku omezovat a svazovat nějakou nemovitostí
@Scarlett2011 já s bráchou taky netrávím aktivně žádný volný čas, nemáme žádné společné koníčky, ale vím, že ho mám. Kdyby něco - a on mě… To podle mě stačí.
Taky když jsme jeli někam na dovolenou, tak jenom s našima by byla nuda ![]()
Samozřejmě je chyba, když rodiče pořizují druhé dítě jako „kamaráda“ pro to první, malovat si takové scénáře je asi naivní (i když kdo by si to nepřál
).
Ano pomohli.. měli jsme možnost bydlet u tchánovců na bytě, kde nebydleli a potom, mě naši odkázali jejich rodinný dům, protože se rozvedli a dům by šel do dražby, tak mě požádali, jeslti bysme šli na barák..
Takže ano naši mi v bydlení v tomto směru pomohli, že mám rodinnný domek, který opravujem..
Jako samozřejmost to neberu, ale když se tak zamyslím, tak většina známých podporu od rodičů měla..
My spoříme klukovi od narození.. Vděčnost nečekám, prostě mu chceme jenom ulehčit začátek života..
@Anonymní píše:
Měli jsme do začátků 30 tis., ze kterých nám 20 tis. hned zloději ukradli, pak jsme získali převodem nájemní smlouvy státní byt po dědečkovi, o kterého jsme se v tom bytě 7 let starali až do smrti. Pak jsme makali 7 let na stavbě domu tchánovi a za to nám za hubičku prodali jejich družstevní byt.
Svým dětem zajišťujeme vzdělání a bydlení tak, že měly každé kredit 1,8 mil Kč, který čerpaly buď na zahraniční studia nebo startovací bydlení. Takže jsme je nenechali ani bez prostředků, ani nedostaly vše zcela bezpracně, musí ještě přiložit ruku k dílu. Za největší dar dětem ale považuji fakt, že nepřijdou o svobodu tím, že by se musely na leta zadlužit hypotékami a tak se staly nevolníky bank.
@Angua
Problem je, ze tady na emiminu jsou odbornice na zahaneni lidi do kouta a vkladani vet do ‚ust‘.
Kdyz pak treba nekdo neumi dost dobre argumentovat, atk se do toho zapleta a zapleta, vysvetluje a vysvetluje, az z toho vznikaji argumenty typu balet za 8000.
![]()
Samozrejme nevim, zda je to i tento pripad, ale uz se mi to tu dostkrat stalo a ver, ze pak neni moc cesty ven. ![]()
Ja prestoze se s manzelem necitime na dalsi dite ze vsech moznych ohledu, tak bych si pripadne tehotenstvi take nenechala prerusit. Ale kazdy par ma nejakou predstavu o svem zivote a poctu deti a ta se lisi stejne, jako se lisi lide. ![]()
Zrovna jsem cetla diskuzi na anglickem foru pro maminky a tam se resily uz opravdovu velke pocty deti jako treba 15, 12, 11…A z toho jsem byla opravdu paf, jak nekdo muze mit tolik deti a najit si byt jen 15 minut kazdy den se s kazdym pomazlit nebo popovidat.
Taky to byl pro nas jeden z duvodu, ten sileny strach z toho, ze se nezvladnu venovat, chovat k oboum stejne. ( ale tyhle pocity si uz asi nosime z detsdtvi, z domova a nekdo to prekona a nekdo ne.) ![]()
@Angua píše:
@Scarlett2011 já s bráchou taky netrávím aktivně žádný volný čas, nemáme žádné společné koníčky, ale vím, že ho mám. Kdyby něco - a on mě… To podle mě stačí.Taky když jsme jeli někam na dovolenou, tak jenom s našima by byla nuda
Samozřejmě je chyba, když rodiče pořizují druhé dítě jako „kamaráda“ pro to první, malovat si takové scénáře je asi naivní (i když kdo by si to nepřál).
Kdyz ja se prave necitim tak, jako ze ho v pripade nouze mam. ![]()
Jenze tam je i pak chyba v rodicich, jak ty dve deti vedou, aby se mely rady, mely hezky vztah…
A prave proto, ze jsem ke spouste vecem nebyla vubec vychovavana, tak bych se bala, ze to nejak pokazim. (ale pripominam, ze ani jeden tento duvod pro nas nebyl hlavni, aby nedoslo k omylu
)
@Scarlett2011 moje babička byla z 11 dětí - mazec… To si neumím představit, že bych si našla těch 15 minut na každého, jak píšeš. Upřímně si to neumím představit ani u těch 6, což tu některé holky mají. Ale ono to asi nějak vyplyne… Moc jsem si neuměla představit, že bych měla nějaké další dítě tak moc ráda, jak malého - a ono to jde ![]()
Asi za to všecko může opravdu i výchova, vztah s vlastním sourozencem atd.
@Angua píše:
@Scarlett2011 jasně, já to chápu, ale přijde mi právě zvláštní, že finanční důvody zmiňují nejvíc ti, kteří nemají finančně absolutně co řešit (mají např. ty nadprůměrné platy a zdá se jim, jak jsou strašně chudí).Samozřejmě chápu, že se někdo třeba bojí, že by se dvěma a více nemohl tak věnovat jako jednomu, že by je šidil - toho se třeba furt bojím já a vůbec nechápu, jak někdo může zvládnout 4 děti, aby se necítily „šizené“. Když se chcou oba najednou pomazlit, mám dvě kolena, dvě ruce, to je dobré, ale kam s třetím?
I u nás hrají určitě roli finance, ale kdyby se to „přihodilo“, tak bych si třetí chtěla nechat. I když by to pak bylo asi blbé - a ne ve smyslu, že by nemohly děti na kroužky. Jak by to viděl MM nevím, ten tři nechce, tak nemám odvahu se zeptat
Jinak ještě jak tu padly ty výlety, že lidi sedí doma a říkají, že nemají na výlet - to je výmluva. Pěší výlet nic nestojí a je při něm zábava taky. O vztazích v rodině nemluvě…
Taky mám pocit, že fin. důvody zmiňují ti, které to vůbec nemusí trápit. ![]()
A neboj, ještě se mi nestalo, že by se chtěli potulit všichni 3. Jen, když byli malincí a to klidně obejmeš. To jde.
Teď se nejstarší tulí jen občas a skoro až potají. ![]()
@jirabobes no já mám co dělat, abych pobrala ty dva - asi jsou neforemní ![]()
Já bych víc jak 3 děti nechtěla.. Měla jsem v dětství kamarádku a byly 5 dětí a pamatuji si, že Jedno dítě se staralo o druhé.. Kamarádka v 5 třídě měla na krku brášku ten odrostl a pak se narodil další tak opět vození a starání myslím v 8 třídě.. Nevím. moc se mi to tenkrát nelíbilo, protože místo učení chodila ven i s malým- samozřejmě to učení vidím zpětne.. Propadla..
Nešlo jenom o vození, ale dostala ho např. v 1 jak přišla ze školy a hlídala třeba do 5,6 se vším všudy..
Samozřejmě to neni všude, ale já bych se bála, že u mě by to tak bylo, protože já zase nejsem uplně tak organizační typ a věřím, že bych ten čas neměla
@kvaček a to si představ, že u nás ve městě žije rodina, která má 11 dětí a další na cestě
jsou věřící, nevím teda přesně jaké náboženství uznávají ale odmítají samozřejmě potraty a veškerou antikoncepci, takže paní rodí jak na běžícím pásu, ještě jí není ani 40, takže přemýšlím, kolik dětí ještě stihnou, než zasáhne příroda…a nebudu ani vykládat, jak to vypadá, děcka po sobě dědí veškeré oblečení, ven skoro nechodí, protože musí pomáhat s péčí o sourozence…ve škole si půjčují pomůcky, protože každý svoje mít prostě nemůže…chlap, ten je sedřenej z kůže jak maká ale stejně toho nenechají. Nechápu tohle smýšlení, chudáci děti ![]()
@Verca1989 tak to je mazes, ale pokud to pani stíhá se věnovat tak klobouk dolů..
Já právě osobně cítím, že se chci věnovat méně dětem a více.. Ale nepíšu o jednom, to z mého pohhledu bych neudělala, protože jsem byla jedináček..
Plánujem pokud příroda dovoli klasicky dvě děti..
@Angua

A jeste k te vymene sourozence za zivotni nadstandard.
Ja nespolecensky introvert, bratr spolecensky extrovert. Ja vecne zalezla s knizkou, bratr kazdy den na nejakem sportovnim konicku nebo venku s prateli. Za poslednich deset let jsme se videli mozna 10× a mam pocit, ze ani nevim, kdo muj bratr je, jake ma zajmy, s kym se kamaradi…
Clovek nevi, zda si sourozenci budou spolu rozumet. Takze ano, pokud rodice chteji mit vic deti, at si je poridi klidne brzy po sobe a daji detem vetsi sanci, ze si spolu budou rozumet. Ale pokud se rodice na druhe dite neciti z jakehokoliv duvodu, tak mit druhe dite jen proto, aby to prvni melo sourozence, partaka, tak to podle mne neni moc prospesne pro nikoho.