Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tata mi nechat barák po dědovi a k tomu ještě auto. Koupil nám do celého baráku podlahy a taky koupil všechno na malého…Vděčím jim za hodně ![]()
@Black_Orchids já samozřejmě vycházím z předpokladu, že ty děti o to stojí
Ne, že svévolně koupím byt dle vlastního výběru a pak budu čekat vděčnost až za hrob. To jsou dvě naprosto jiné věci ![]()
Jinak ano, nám rodiče přispěli (zatím je to spíš stále v procesu) - stavíme, tak taťka řekl, že některé věci zaplatí on (jinak máme normálně hypotéku a ne malou), pomáhá hodně i tak, že něco udělá, koupil (i) kvůli tomu valník, bagr za traktor a tak
Bylo to z jeho (jejich) hlavy, nežádali jsme je o to, ale jsme samozřejmě rádi. Berou to i jako „kompenzaci“ - bratr jednou zdědí po nich dům. Nevím, proč dělat falešně skromnou, pokud budu moct, tak svým dětem taky pomůžu a přispěju (na to, na co budou chtít, neuvážu je nedobrovolně k nemovitosti, fakt ne
), přijde mi to jako přirozená věc - i když bych takovou pomoc samozřejmě sama nikdy nenárokovala (musíš mi pomoct, jsem tvoje dítě).
Na byt nepřispěli, ale moji rodiče pomáhají jak se dá i mě i bratrovi dělá to asi 100 tisíc + mě a manželovi zaplatili celou svatbu bylo to přesně 111 tisíc(tchánovci 3 tisíce),taky mi mamka koupila kočárek na malou. Nikdy jim nepřestanu být vděčná, už jen za to, že jsem se narodila zrovna já jim, nemyslím kvůli podpoře a finanční výpomoci, ale jsou fakt zlatí, já se budu celý život snažit být taky takový rodič jako mi byli oni.
@Korrrinka to já taky.Ale určitě budou, aspoň se budu snažit aby měli být za co.
Ano, rodiče nám přispěli, ne nějaké horentní sumy nebo stavebko, ale semtam něco zaplatili, pomáhají stále. I my se snažíme jim pomáhat. Necítím v tom závazky, přijde mi přirozené si v rodině v rámci možností pomáhat.
Nám pomohli rodiče hodně.
Mě dala mamka 1 300 000,– a 200 000,– půjčila, to jí splácím. Taťka koupil auto za 130 000,– a zaplatil část rekontrukce (nová kuchyň, dlažba, malíř, koberce, nějaký nábytek taky to bylo pár stovek tisíc a ještě nám dal zvíře za 150 000,–.
Přítelova mamka mu koupila byt, který prodal za 1 500 000,–, když jsme kupovali dům. Táta na něj prdí. Ještě má hypo kolem 12tis.
Ne. pouze jsme měli s manželem nějakých pár šupů naspořených na stavebcích. ale šlo o desetitisíce.
ale vnučce už spoří od narození
to se někdo má.
@Bobsh píše:
@Korrrinka to já taky.Ale určitě budou, aspoň se budu snažit aby měli být za co.
Právě. Toto by mi bylo noční můrou.
Nám ano. Tchán nám koupil dům, který v současné době ještě rekonstruujeme, takže finančně vypomáhá i s tímto (máme dost našetřeno, ale asi nám to nevyjde, tak říkal, že to kdyžtak dořeší). Chceme mu to ale pak splácet, jedná se o dost vysokou částku. Jsme mu moc vděční, bez něho bychom nebydleli ve svém.
@Bobsh Abych se snažila, aby mi děti měly být za co vděčné. Proč bych měla? Pokud potomstvo řádně vychovám, věřím, že ke mně, jako k rodiči, budou mít úctu, ne, že by se mi klaněli, ale prostě ten normální vztah, kdy ti rodiče pro děti nejsou hadrem na podlahu, anebo peněženkou atp.
Snažit se, aby mi měly být za co vděčné, tak v tom slyším už to lamentování: žádnýho vděku se od vás nedočkám atp. Já ty děti prostě pošlu do života s (doufám) dobrým vychováním a vzděláním přiměřeným jejich schopnostem a tím má „povinnost“ v jejich životě končí. Neočekávám žádný „vděk“ ve smyslu, musíme tam na neděli, když nám dali to auto, ať nejsme nevděčníci.
Edit: Myslím to přesně tak, jak je to v tom přísloví: Daruješ-li člověku rybu, nakrmíš ho na den, naučíš-li ho lovit, dáš mu potravu pro celý život.
Já své děti miluji a nemysli si, že je chci nechat hynout v bídě. Ale vidím to tak, že je teď učím chytat ty ryby a ať si v dospělosti nachytají takové množství a takové druhy, které budou chtít a necítí povinnost mi děkovat za rybu, kterou jsem jim dala.
.
Příspěvek upraven 26.09.12 v 14:01
@Virginia já to myslela tak, že se budu snažit je vychovat jak nejlíp budu umět, budou moci kdykoliv s čímkoliv přijít a já je nezavrhnu, nebudu je peskovat za každou pubertální blbost co vyvedou. Taková abych tady lamentovala jak ty píšeš, že se nedočkám vděku, tak to opravdu nejsem a možná kdyby jsi si přečetla co jsem psala a neviděla v tom něco co tam není by jsi pochopila.
@Bobsh píše:
@Virginia já to myslela tak, že se budu snažit je vychovat jak nejlíp budu umět, budou moci kdykoliv s čímkoliv přijít a já je nezavrhnu, nebudu je peskovat za každou pubertální blbost co vyvedou. Taková abych tady lamentovala jak ty píšeš, že se nedočkám vděku, tak to opravdu nejsem a možná kdyby jsi si přečetla co jsem psala a neviděla v tom něco co tam není by jsi pochopila.
Já s tebou souhlasím, ale neočekávám vděk
. Co jsi psala, jsem četla.
Máme rozdílné pohledy, protože se nacházíme každá v jiné životní situaci
. Že bys zrovna ty lamentovala, jsem nevyslovila, neber to prosím osobně
.