Přispěli vám rodiče na bydlení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1703
26.9.12 11:27

Eh ten zvracící smajlík se mi tam dostal omylem, neměl tam být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
26.9.12 11:27

Neprispeli, ani nevidim dovod preco by mali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.12 11:29

Ano, nasi dali me i segre 200k, tchyne dala manzelovi i svagrovi 200k, tchan nedal nic, prestoze ma nekolik bytu a jezdi rocne minimalne 3× na luxusni dovolenou :D Ale samozrejme to neni zadna jeho povinnost a nikdy bychom si mu o penize nerekli :)

• Citovat
  • Upravit
131
26.9.12 11:30

@alenka84 jo určitě máš pravddu, naši měli vždy slušné platy, tak t blo fajn, holt nám se sestrou v 17 nemohli kupovat značkové džíny (za c jsme je jistě nenáviděli) ale zas jsme jim o to a moc více vděčný teď. Jak říkám budu se snažit dětem poskytnout stejné zázemí, pokud na to nebudou peníze tak to holt nepujde. Zas je pravda že dnešní doba je už trochu odlišná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
26.9.12 11:37
@Anonymní píše:
Tak ono je vzdělání a vzdělání… Pokud to bude vzdělání ve smyslu možnosti studovat v zahraničí, hodně cestovat atd., tak chápu, že pak už na bydlení nepřispěješ. (Ono samy ty děti tím, že budou mít o dost větší rozhled budou mít dobrou startovní pozici do života. ) Ale u manžela to bylo tak, že rodiče řekli „zaplatili jsme vám vzdělání, takže stavebko, na vás uzavřený padlo na to a nic od nás nečekejte“, ale přitom to bylo jen „standardní“ studium (SŠ a VŠ v ČR, žádná možnost studovat jazyky atd… :nevim: ), takže to, s čím vyleze ze školy x tisíc dalších lidí a žádnej „bonus“ navíc… :nevim:

A to ti přijde málo? Ono živit na VŠ dítě minimálně do jeho 24-25 let není vůbec levná záležitost…zvlášť když je pak dětí víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
26.9.12 11:39
@MartinaTru píše:
@alenka84 jo určitě máš pravddu, naši měli vždy slušné platy, tak t blo fajn, holt nám se sestrou v 17 nemohli kupovat značkové džíny (za c jsme je jistě nenáviděli) ale zas jsme jim o to a moc více vděčný teď. Jak říkám budu se snažit dětem poskytnout stejné zázemí, pokud na to nebudou peníze tak to holt nepujde. Zas je pravda že dnešní doba je už trochu odlišná…

Já samozřejmě svým dětem taky poskytnu co půjde, ale jakmile budou dospělé a vydělávat, tak to bude spíš na nich, přece jen až budem v důchodovém věku tak už nedostanem od státu asi nic, tak musíme myslet i na vlastní budoucnost a spořit a investovat taky pro sebe :nevim: Pokud je peněz víc než dost tak asi není co řešit, ale v takové situaci asi není většina lidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
26.9.12 11:40

Ano mí rodiče mi přispěli na bydlení asi 150000kč, momentálně bydlíme v bdomečku, takže měnší hypoteku za stavebka i tak máme rodiče mi tím, ale hodně pomohli a rozhodně mě to nesvazovalo. Mým dětem taky spořím a byla bych ráda, kdyby to na bydlení použili, samozdřejmě i vzdělání jim zatím platím, ale podle mého názoru nesouhlasím s tím, že „proč dětem kupovat byt nemovitost…nebo příspívat na bydlení?“ Myslím si že bych se nerada dívala na mé děti, aby bydleli po pronájmech, dále vzdělání např v zahraničí si děti můžou zaplatit samy z brigády au pair,,, to samé cestování. myslím si, že rozhodně bydlení je jedna z nejdůležitějších věcí do budoucna a pokud se rozhodne, že nechce bydlet v Horní Dolní myslím že není problém nemovitost prodat pronajat apd..nebo si ji potom koupit tam, kde se chce usadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.12 11:41

Nám pomohli, dostali jsme starý dům, který opravujeme. :palec: Tcháni- nám přispěli na některé opravy. Jinak je samozřejmostí se o rodiče postarat a stejně jako zabezpečili nás, já zabezpečím své děti. Nenechám je, aby se svázali hypotékou a do života jim dám také základ- bydlení. Nevím proč, když někteří rodiče mají dostatek tak své děti nezajistí a kor v dnešní době. U nás to funguje, že pro děti chceme to nejlepší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.12 11:41

Ahoj, mi rodiče pomohli s koupí bytu 1+1, už je to cca 10 let zpátky a hodně mi tím pomohli, ale žádnou jinou pomoc už jsem nedostala. Byl to starý byt a já si musela našetřit na rekonstrukci a veškeré vybavení. Musím říct, že to od nich byla velká pomoc. Dneska žiju u manžela a byt můžu pronajímat. Myslím, že pokud rodiče můžou, měli by pomoci, samozřejmě, pokud je zájem na obou stranách. Školu mi neplatili a já pracovala od 18, byla v zahraničí a pak jsme dali peníze dohromady a koupili byt. Jsem za to moc ráda. A sami měli radost, když viděli, že i s jejích pomocí jsem se dokázala ve svých 20 letech osamostatnit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.12 11:42
@alenka84 píše:
A to ti přijde málo? Ono živit na VŠ dítě minimálně do jeho 24-25 let není vůbec levná záležitost…zvlášť když je pak dětí víc

Přijde… :-) Protože člověk už když si děti pořizuje má přemýšlet nad tím, jakej životní standard jim bude chtít a bude moct poskytnout, pokud jich bude „víc“… :nevim: Chápu, že to není levná záležitost, ale člověk s tím prostě musí počítat, když se rozhodne ty děti mít… :nevim: Alespoň my s manželem takhle přemýšlíme… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1205
26.9.12 11:44

Ahoj, nám rodiče i tcháni dali každý po 20.000,– u nás v rodině to tak vždycky bylo, že rodiče zařídí nějaký ten pokoj. I když náš malý bude mít hned od narození spoření, taky mu budu chtít do nového života nějak finančně pomoct :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
26.9.12 11:44
@Anonymní píše:
Tak ono je vzdělání a vzdělání… Pokud to bude vzdělání ve smyslu možnosti studovat v zahraničí, hodně cestovat atd., tak chápu, že pak už na bydlení nepřispěješ. (Ono samy ty děti tím, že budou mít o dost větší rozhled budou mít dobrou startovní pozici do života. ) Ale u manžela to bylo tak, že rodiče řekli „zaplatili jsme vám vzdělání, takže stavebko, na vás uzavřený padlo na to a nic od nás nečekejte“, ale přitom to bylo jen „standardní“ studium (SŠ a VŠ v ČR, žádná možnost studovat jazyky atd… :nevim: ), takže to, s čím vyleze ze školy x tisíc dalších lidí a žádnej „bonus“ navíc… :nevim:

Nojo, sice na VŠ neplatili školné, ale jinak těch 5 let zadarmo nebylo ne? Kdyby nešel na VŠ, tak by mu rodiče nedávali 5 let nic a on by si vydělával. Podle mě to má logiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
26.9.12 11:46
@Anonymní píše:
Přijde… :-) Protože člověk už když si děti pořizuje má přemýšlet nad tím, jakej životní standard jim bude chtít a bude moct poskytnout, pokud jich bude „víc“… :nevim: Chápu, že to není levná záležitost, ale člověk s tím prostě musí počítat, když se rozhodne ty děti mít… :nevim: Alespoň my s manželem takhle přemýšlíme… :nevim:

Hm, tak v tom případě by si většina lidí nemohla pořídit děti :roll: Jsou i takoví, kteří nemají na to uživit dítě na střední škole, takže ta vš mi přijde už docela nadstandard :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
26.9.12 11:47

@alenka84 jo určitě máš pravdu v dnešní době je to bída. Je to zoufalý ale já jsem věčný optimista, já doufám že se situace zlpší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Hotaru_H
26.9.12 11:48
@nakukovatelka píše:
Ahoj, ne, naopak muj manzel jim pujcoval penize, aby si mohli od mesta odkoupit byt, ve kterem bydleli.

Na druhou stranu, pokud na to finance jsou, tak nevidim nic spatneho na tom, kdyz rodice detem byt koupi - ale samozrejme jako dobrovolny akt, ne, ze si to budou deti narokovat. Proste kdyz prebyva par milionu :mrgreen:, proc ne..

My taky dame starsimu nas puvodni byt, prece ho nenechame si brat hypoteku, kdyz tamhle je volny byt.

Co se mne moc nelibi je, kdyz rodice kvuli mladym opousti svuj byt, ve kterem zili cely zivot (nota bene treba kdyz uz je to jen jeden ovdovdely rodic) a stehuji se nekam do garsonky, aby mladi meli prostor. To by se mi hodne hodne nechtelo, doufam, ze to po mne nikdo nikdy nebude chtit :mrgreen:

My se budeme stěhovat do bytu, kde moje mamka prožila skoro celý svůj život, ona se přestěhuje jinam.. A nevidím na tom vůbec nic špatného, už jen z toho důvodu, že ona by na „provoz“ tak velkého bytu, ve kterém by žila sama neměla finance :nevim: Ale jde i o to, že ona to tak sama chce :-) Jinak bych ji samozřejmě nenutila, že si má zabalit saky paky a jít do menšího.. tohle je dobrovolné :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný