Přispěli vám rodiče na bydlení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13794
26.9.12 10:30

Ne, neprispeli. Ale kdyz se byt delal, tak mi táta pomohl vymalovat, sehnat veci co jsme potřebovali, atd a mamca mi pomohla uklidit a dala nejake veci do bytu;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
26.9.12 10:31

Ahoj - my oba jsme od rodičů peníze dostali. Já jsem dostala 100 tis. + téměř celou výbavu ( peřiny, ložní, nádobí…)a manžel 500tis. Doma máme dohodu, že jsou to peníze, kterými nás rodiče vyplatili a po jejich smrti nebudeme nárokovat nic z jejich pozůstalosti(domu), ten připadne našim sourozencům. Někomu se může zdát 100.tis málo ale já vím, že to pro naše bylo hrozně moc a jsem jim moc vděčná. A bráchovi vůbec nezávidím, že dostane strarší dům po našich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
26.9.12 10:33
@Elata píše:
Na domácnost ano. Jako třeba že jsme dostali sadu hrnců, přikrývky a tak…

Tak nějak :mrgreen:
Tchánovci nám půjčili bezúročně 160 tisíc, ale splatili jsme je.
jsem ráda, že jsme si všechno vybudovali sami od nuly (první měsíc po nastěhování jsme oba byli v mínusu na kontokorentu, manžel 10000, já 9700, takže jsme na poslední týden do výplaty měli 300 Kč. Ale nemusím být nikomu vděčná, nikdo mi nemůže „radit“, protože „nám na to dal“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
26.9.12 10:33

Ahoj, ne, naopak muj manzel jim pujcoval penize, aby si mohli od mesta odkoupit byt, ve kterem bydleli.

Na druhou stranu, pokud na to finance jsou, tak nevidim nic spatneho na tom, kdyz rodice detem byt koupi - ale samozrejme jako dobrovolny akt, ne, ze si to budou deti narokovat. Proste kdyz prebyva par milionu :mrgreen:, proc ne..

My taky dame starsimu nas puvodni byt, prece ho nenechame si brat hypoteku, kdyz tamhle je volny byt.

Co se mne moc nelibi je, kdyz rodice kvuli mladym opousti svuj byt, ve kterem zili cely zivot (nota bene treba kdyz uz je to jen jeden ovdovdely rodic) a stehuji se nekam do garsonky, aby mladi meli prostor. To by se mi hodne hodne nechtelo, doufam, ze to po mne nikdo nikdy nebude chtit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.12 10:34

My bydlíme u našich v dvougeneračním domě - takže jsme vlastně nic nemuseli do bydlení vkládat (když teda nemyslím nábytek a zařízení). Navíc taťka je zedník, tak rekonstrukce byla v jeho režii za asistence mého manžela. Většinu věcí na domě financují rodiče - jsem z toho na nervy, protože chci taky přispívat (samozřejmě že inkaso, plyn apod. si platíme sami - myslím teď finance na opravy apod.), ale taťka se vždycky vyjádří ve smyslu „jestli mi něco zaplatíš, pošlu ti to zpátky složenkou“, takl se aspoň snažím komepnzovat to prací a ponáháním. A až naši jednou nebudou moct vše platit, s radostí to převezmu.

• Citovat
  • Upravit
784
26.9.12 10:37

Ne, nepřispěli. A ani jsme nic takového neočekávali, myslím, že se za celou dobu, co jsme u nich bydleli, napřispívali na všechno možné až dost :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
26.9.12 10:38

Ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
26.9.12 10:38
@Paoloska píše:
Tím, že poskytneš dětem nějaké finance na bydlení je omezuješ?

nemluvím o „nějakých“ financích… samozřejmě když bude potřebovat hrnce (nebo novej bazén), tak mu to koupím.
Spíš mám na mysli cílené pořizování bytu/domu dětem. Nemovitost=závazek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
26.9.12 10:39
@Paoloska píše:
Tím, že poskytneš dětem nějaké finance na bydlení je omezuješ?

to je opravdu vec nazoru…kdyz dostanou penize na byt tak si ten byt budou muset nejspis koupit aby rodice uspokoli tim ze finance na bydleni vyuzili..a to ze mas nemovitost te proste svazuje peci o ni..takhle muzou cestovat..najit si praci treba v japonsku..k cemu jim pak bude byt tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
Co se mne moc nelibi je, kdyz rodice kvuli mladym opousti svuj byt, ve kterem zili cely zivot (nota bene treba kdyz uz je to jen jeden ovdovdely rodic) a stehuji se nekam do garsonky, aby mladi meli prostor. To by se mi hodne hodne nechtelo, doufam, ze to po mne nikdo nikdy nebude chtit :mrgreen:

Tak tohle mi až tak divné nepřijde, když žijí rodiče třeba ve 3+1 a pak tam mají bydlet sami bez dětí, tak můžou mít i problém tak velký prostor udržovat sami (platit energie, apod.), tak proč se nepřestěhovat do menšího…samozřejmě musí to být jejich svobodné rozhodnutí, ne nátlak dětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10021

Ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.12 10:40

@renata123 Ano přispěli, ze začátku asi 400tisíc v hotovosti, později (skoro každý rok) nám posílají kolem 200tisíc a máme si s tím dělat co chceme. Dáváme to na hypo - jejich příspěvky jsme stáhli hypo z roku 2020 na letošek (takže jsme jí měli jen 4roky).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.12 10:41
@Black_Orchids píše:
věc názoru… :think: moje děti dostanou dobré vzdělání a ukážu jim svět ;)
nevím, proč bych je měla v tom nejlepším poznávacím věku omezovat a svazovat nějakou nemovitostí :nevim:

Tak to my mame dve deti a tri nemovitosti, stavajici dum je na hypoteku, kterou predpokladam, ze my splatime a dva byty jsou v Praze bez zadneho dluhoveho zatizeni. Takze kazde dite dostane svuj byt a nevim, proc by je to melo omezovat nebo svazovat, naopak - omezovat a svazovat je bude hypoteka, kdyz si budou chtit poridit vlastni bydleni nebo cpat penize do najmu…

• Citovat
  • Upravit
19131
26.9.12 10:42

Jinak nám naši nic na bydlení nepřispěli (stejně bydlíme v podnájmu), ale živili mě na VŠ do 26 ;) Samozřejmě nějaké praktické dárky co se týče vybavení domácnosti jsme dostali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.12 10:42
@Anonymní píše:
@renata123 Ano přispěli, ze začátku asi 400tisíc v hotovosti, později (skoro každý rok) nám posílají kolem 200tisíc a máme si s tím dělat co chceme. Dáváme to na hypo - jejich příspěvky jsme stáhli hypo z roku 2020 na letošek (takže jsme jí měli jen 4roky).

Ještě teda doplním že jsou to rodiče manžela. A řídí se heslem - na co nám ty prachy budou ležet na účtě kddyž vy je využijete jinak.

Moji rodiče nám taky příspívají - jinak a méně - třeba tak že nám stále platí stavební spoření (psané na mě).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný