Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mluvili jsme o tom tisíckrát.. vím co chce a co nechce. jen to prostě dle jeho slov „nejde“, protože kdykolik řekl rodičům, že přespí u mě, tak mu řekli ať si vybere mezi mnou a jimi.. začarovaný kruh.
Asi se tam o víkendu opravdu vydám..
Uvidíme co mi ještě řekne dnes.
@Nikocka píše:
Mluvili jsme o tom tisíckrát.. vím co chce a co nechce. jen to prostě dle jeho slov „nejde“, protože kdykolik řekl rodičům, že přespí u mě, tak mu řekli ať si vybere mezi mnou a jimi.. začarovaný kruh.
No, on spíš nechce, než že by to nešlo ![]()
@Nikocka
ja ty rodice trochu chapu… kluk na VS, z jedne ho vylejou, protoze vase souziti asi skole uprimne moc neprospelo, zivi ho a sati. Na druhe strane Ty, zivis se sama… jake mas vzdelani? Evidentne aby potomek dostudoval, je treba mu trochu pristrihnout kridla, aby neblbnul a soustredil se na skolu, coz je super, ze ho na studiich podporuji. On studovat chce.. tak jsem to pochopila.
Takze holt budete randit, ale bydlet bude doma. Nebo se bude muset zivit sam a k tomu studovat… otazka, jak studovani dopadne. Jednou uz nedopadlo…
pokud mi neco uniklo, sorry, skoncila jsem na str 2.
jen reknu… skola JE dulezita, titul JE dulezity. Se zakladkou nebo maturitou si clovek moc vyskakovat nemuze.
Ale chce - nechce. Můj syn by si tedy rozhodně nenechal ode mě takto diktovat. A ty mu vidíš do hlavy, že víš co chce? Prosím, nauč mě to…
@Nikocka píše:
Mluvili jsme o tom tisíckrát.. vím co chce a co nechce. jen to prostě dle jeho slov „nejde“, protože kdykolik řekl rodičům, že přespí u mě, tak mu řekli ať si vybere mezi mnou a jimi.. začarovaný kruh.Asi se tam o víkendu opravdu vydám..
Uvidíme co mi ještě řekne dnes.
No co by ti tak mohl říct, že se snaží, ale že rodiče respektuje a respektovat bude, že mu to prostě nedovolí a nechce tě ztratit, ale že mu to prostě zakazují a on musí poslouchat když ho živí
.. Jen nepočítej s tím, že sám navrhne abyste si s rodiči oba promluvili ![]()
@svituska píše:
No co by ti tak mohl říct, že se snaží, ale že rodiče respektuje a respektovat bude, že mu to prostě nedovolí a nechce tě ztratit, ale že mu to prostě zakazují a on musí poslouchat když ho živí![]()
![]()
![]()
.. Jen nepočítej s tím, že sám navrhne abyste si s rodiči oba promluvili
Přeloženo do češtiny, nestojíš mi za to, abych si kvůli tobě dělal doma zle…
Randit? a proboha kdy? pres tyden jsem v praci, on ve škole a každý víkend musí doma makat.. Kdybych aspon mohla být u nich, tak fajn, to by bylo ještě v pohodě, ale ono jim už vadí i tohle? najednou po dvou letech?
Přičemž jsem tam jezdila na víkendy, ne teda každý, protože mi to bylo blbý, ale vždy radši byli když jsme byli u nich, že jsme s nima… teď jim vadí on tady, já tam. To mě štve!
Ve 22 letech…
A i kdyby studování nedopadlo, nevidim tedy teď problém, zimní semestr dal na pohodu, to jim ještě nevadilo, že u mě spí. A i kdyby to nedopadlo, tak je to snad jeho věc ve 22 letech, kdyby se rozhodl pracovat, tak přece může, i když by to asi nepřenesli přes srdce. Ale má taky nějaký svůj život, nemůže věčně žít, tak jak se to rodičům hodí. Já se ho ptala kdy o víkendu pracuje, že bych třeba přijela i já, a on mi řekne že neví. Ve čtvrtek se dozví, že pracuje v pátek. V pátek čeká než se táta vratí z práce, pak pracuje hodinu a zbytek v sobotu. V sobotu bud pracuje, nebo taky nepracuje, a ejhle ona je neděle… a to možná dostane propustku?
Co tohle je za život.. :-/
Kdyby jasně řekli, že bude pracovat v patek, a třeba v sob doopoledne, pak at si za mnou jede, tak opět v pohodě.. respektujeme přání jeho rodičů, ale ono nejde nic..
@Nikocka Jenže vy jste jen mluvili, on ti jen řekl, že něco chce, ale zase nic nejde. Slova taková, činy makové. Činy ani jednou nedokázal, že co říká, opravdu myslí vážně a něco pro to dělá. Proto navrhuju, vybal na něj, že si promluvíte všichni - vsadím boty, že se bude kroutit jako had, že to nejde apod. A pak vezmi telefon a zavolej rodičům… uvidíš, na čem jsi.
A pokud nemám pravdu, a tvůj přítel fakt jen chce, ale rodiče jsou na 100% takoví, jako je popisuješ. Tak pak ho kopni do zadku, protože ve 22 nemá koule na to, aby žil svůj život sám.
@Nikocka píše:
Randit? a proboha kdy? pres tyden jsem v praci, on ve škole a každý víkend musí doma makat.. Kdybych aspon mohla být u nich, tak fajn, to by bylo ještě v pohodě, ale ono jim už vadí i tohle? najednou po dvou letech?
Přičemž jsem tam jezdila na víkendy, ne teda každý, protože mi to bylo blbý, ale vždy radši byli když jsme byli u nich, že jsme s nima… teď jim vadí on tady, já tam. To mě štve!
Ve 22 letech…
A i kdyby studování nedopadlo, nevidim tedy teď problém, zimní semestr dal na pohodu, to jim ještě nevadilo, že u mě spí. A i kdyby to nedopadlo, tak je to snad jeho věc ve 22 letech, kdyby se rozhodl pracovat, tak přece může, i když by to asi nepřenesli přes srdce. Ale má taky nějaký svůj život, nemůže věčně žít, tak jak se to rodičům hodí. Já se ho ptala kdy o víkendu pracuje, že bych třeba přijela i já, a on mi řekne že neví. Ve čtvrtek se dozví, že pracuje v pátek. V pátek čeká než se táta vratí z práce, pak pracuje hodinu a zbytek v sobotu. V sobotu bud pracuje, nebo taky nepracuje, a ejhle ona je neděle… a to možná dostane propustku?
Co tohle je za život.. :-/
Kdyby jasně řekli, že bude pracovat v patek, a třeba v sob doopoledne, pak at si za mnou jede, tak opět v pohodě.. respektujeme přání jeho rodičů, ale ono nejde nic..
Tobě opravdu není rady, pořád si meleš tu svou, že rodiče ho nutí toto a tamto, ale on prostě nic
.. Prostě nechceš vidět pravdu… Tak v tom případě hopdně štěstí v takovým to „vztahu“..
Prostě si to potřebuješ nečím zdůvodnit a rodiče jsou první na řadě
… Tak jo když chceš
: Má strašný rodiče, určitě s nima už nikdy nepromluv a jemu dej jasně na jevo, at kouká za rodiči spálit most a přestat se s nimi stýkat, vždyt to proboha ani nejsou rodiče, když si dovolí mu mluvit do života, děláš správně, určitě mu věř, hlavně si s nima nechtěj osobně promluvit, jen to ne, to by bylo zlo…
…
Uvidím co mi řekne, když tak tam o víkendu zajedu.
Dík za rady ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Přeloženo do češtiny, nestojíš mi za to, abych si kvůli tobě dělal doma zle…
přesně…
@Nikocka já bych asi nečekala na víkend. Přikláním se k tomu, že Ti kecá a nechce vůbec nic řešit, že hot o s tebou přestalo nebo přestává bavit. Ohledně rodičů a vztahu k Tobě - to ani nemusí být pravda
Máme na to hezké pořekadlo: Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.