Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Díky za rady!
asi musím fakt něco najít a víc ho chválit. On si nevěří právě ve více věcech, občas se fakt divím, že jsme ještě spolu ![]()
Nevím, jak ostatní, ale já nemám tendence srovnávat. Soustředím se prostě na něj a když se mi něco nelíbí, řeknu to. Nezajímá mě to, co bylo a jací byli ostatní. Jinak bych s ním ani nemohla být si myslím…
Nejvíc mu jde o ten sex. Jak jsem jeho první, bojí se, že není dostatečně šikovný, zručný atd. Ikdyž mu dávám dost najevo, že je nejlepší. A asi málo
jsem netušila, že to chcete slyšet tak často a být ujišťováni ![]()
Na zkušenosti si občas stěžuju, jen jsem to tu nepsala, nebylo to hlavní téma příspěvku. Ale né na zkušenost v sexu, ale celkově. Že vše zařizuji a on, ačkoli se snaží, vždy to nedotáhne dokonce a musím přijít a dodělat to, či mu pomoci. Např. zařizování brigády v zahraničí je čistě moje práce ikdyž jsem mu prostor dala, např ať jede na pohovor taky, či ať tam napíše mail nebo tak. Nevyšlo ani jedno. A já právě vnitřně docela toužím po tom, aby řekl, Lásko neboj se, zařídím to. Zvládnu to a až přijedeš, bude vše hotové. Ale to se prostě neděje ![]()
@fernweh píše:
@Ondřej46Díky za rady!
asi musím fakt něco najít a víc ho chválit. On si nevěří právě ve více věcech, občas se fakt divím, že jsme ještě spolu
Nevím, jak ostatní, ale já nemám tendence srovnávat. Soustředím se prostě na něj a když se mi něco nelíbí, řeknu to. Nezajímá mě to, co bylo a jací byli ostatní. Jinak bych s ním ani nemohla být si myslím…
Nejvíc mu jde o ten sex. Jak jsem jeho první, bojí se, že není dostatečně šikovný, zručný atd. Ikdyž mu dávám dost najevo, že je nejlepší. A asi málojsem netušila, že to chcete slyšet tak často a být ujišťováni
Jestli jsi jeho první a ty zkušená, nikdy neuvěří tomu, že je nejlepší v sexu, i kdyby byl.
Pokud nemá maxi ego, což nemá, jinak by to neřešil.
Jestli můžu poradit za sebe, tak neříkej, že je nejlepší, a že s nikým se ti to tolik nelíbilo. Obvykle si to vykládáme, jako že to je naopak špatný, a tohle je jen lež.
Spíš řekni, že se ti to moc líbí. Řekni konrétně co se ti líbí. V čem je v sexu skvělý. Ale vynechal bych slovo nejlepší. Vezme to jako lež, a ještě mu tím připomeneš, že ho zrovna srovnáváš. ![]()
Dobře, díky!
no a když jsme u toho, jak mu dát prostor být dominantní? On si nevěří fakt v ničem :-/ chci, aby byl šťastný a měl pocit, že je pro mě ten pravý. A to on je, ale někdy se fakt podceňuje… samozřejmě je to dáno i tím, že mám hodně zkušeností, poradím si sama, jsem samostatná. A on může mít pocit, že ho nepotřebuji. A to je konečná že. Rady na tohle? ![]()
@nostress píše:
Ono taky záleží na tom, jak se to podá. Můžeš přiznat max toho jednoho, a ještě s tím, že to teda byl ale fakt horor.Pokud jsi mu přiznala nějaké dvojciferné číslo, pak se nedivím, že je z toho na prášky.
teda takhle mlzit a vlastne lhat..to se mi nezda zrovna dobre do vztahu
@fernweh píše:
@Ondřej46Díky za rady!
asi musím fakt něco najít a víc ho chválit. On si nevěří právě ve více věcech, občas se fakt divím, že jsme ještě spolu
Nejvíc mu jde o ten sex. Jak jsem jeho první, bojí se, že není dostatečně šikovný, zručný atd. Ikdyž mu dávám dost najevo, že je nejlepší. A asi málojsem netušila, že to chcete slyšet tak často a být ujišťováni
to jsem netusila dodnes
@fernweh píše:
@Ondřej46Dobře, díky!no a když jsme u toho, jak mu dát prostor být dominantní? On si nevěří fakt v ničem :-/ chci, aby byl šťastný a měl pocit, že je pro mě ten pravý. A to on je, ale někdy se fakt podceňuje… samozřejmě je to dáno i tím, že mám hodně zkušeností, poradím si sama, jsem samostatná. A on může mít pocit, že ho nepotřebuji. A to je konečná že. Rady na tohle?
To je tezky, leda bys musela delat totalne necshopnou a ze situaci zachrani on.
Je to klasika, hodne muzu nesnese uspesnejsi zenu a hodne uspesnych zen nesnese mene uspesne muze. ![]()
Zakladatelko, ty vlastně potřebuješ vedle sebe už hotovýho chlapa a ne kluka, který se to teprve učí…
Já myslím, že to sebevědomí jednou získá, a že z něj může být i schopnej chlap, ale musíš pár let vydržet, on teprve dospívá.
@Malaga píše:
Zakladatelko, ty vlastně potřebuješ vedle sebe už hotovýho chlapa a ne kluka, který se to teprve učí…
Nevím, jestli potřebuje, možná si spíš přeje, ale když pár let vydrží a dá šanci tomu současnému, za pár let ho může mít z něj.
@fernweh píše:
@Ondřej46Dobře, díky!no a když jsme u toho, jak mu dát prostor být dominantní? On si nevěří fakt v ničem :-/ chci, aby byl šťastný a měl pocit, že je pro mě ten pravý. A to on je, ale někdy se fakt podceňuje… samozřejmě je to dáno i tím, že mám hodně zkušeností, poradím si sama, jsem samostatná. A on může mít pocit, že ho nepotřebuji. A to je konečná že. Rady na tohle?
Hledat něco, v čem má zkušenosti zase on, v čem je dobrý, šikovný nebo v čem má znalosti, zájmy a žádat v těch věcech o radu nebo se o to zajímat. Obecně se ptát na názory na různé situace a rozhodnutí, abys dala najevo, že jeho názor je zajímavý a má nějakou váhu na rozhodování. Netahala bych ho z průšvihů - domluvit se, kdo co zařídí a nechat jeho úkoly na něm, aby je nějak dokončil, dát mu najevo, že na něj spoléháš a nemáš čas to řešit. Nemusí to být velké věci, nemusí to být dokonalé, párkrát to možná zazdí, ale neměl by mít pocit, že když to neudělá, „Ducháček to zařídí“. Když věci začne dotahovat do konce a uvidí za sebou výsledky, ty dáš najevo, že Tobě to pomohlo nebo že udělal kus práce, mělo by mu to zvednout sebevědomí.
A je fakt tak dobrej nebo jen průměrnej? Pokud ho přechvaluješ, může to být poznat a jen ho to znejistí. Já bych s takovým chlapečkem tak dlouho trpělivost asi neměla, ale je pravda, že jsem nikdy nikoho zaučovat nemusela.
@Venetia píše:
teda takhle mlzit a vlastne lhat..to se mi nezda zrovna dobre do vztahu
Nemusí zrovna lhát. Já bych mu řekla, že minulost je prostě pryč, a vůbec se nebudu bavit o tom, co bylo před tím, než jsme se poznali. Počet sexuálních partnerů, a líčení podrobností ze sexuálního života nic dobrého nepřinese.
@fernweh píše:
Ježíš, už máme dva roky zasebou, jak dlouho ještě potřebuje?![]()
krčet on se mi vždy za svou otázku omluví, ale říct to prostě musí. No, zkusím příště být fakt tvrdá a jak říkáš, prásknout do stolu
![]()
Nemůžeš po zbytek života kolem někoho našlapovat, aby neměl bebíčko. Stejně by to nedopadlo dobře. Z těchto zakomplexovaných mužů se pak stávají agresoři, protože jinak svou nadřazenost nedokážou ukázat. A můžeš to stokrát opakovat, že to nic neznamená, že jsou fajn, šikovní, že jsi takhle spokojená. Dejte si volnost. POtkali jste se brzy. Kdyby to bylo za pět let, možná byste už byli oba jinde.
Doporučuju rozchod. Bude to pro dobro vás obou. ![]()
Ano, tak jsem to taky brala, jenže on, než konečně dospěje a bude fakt z nej ten chlap, ja už taky budu jindy. Ono je fajn čekat par let než vyspěje, ale co ja? Ja přeci nebudu stát na místě, půjdu dal… mám pocit, ze se nikdy nemůžeme sejít na stejné úrovni ![]()