Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ruxas píše: Více
Ano, psala jsem, že je mi jasné, že to není vůbec srovnatelné s tím mít vlastní dítě a samozřejmě vím, že to bude stokrát tak náročné. Minimálně může být, znám maminky, co tvrdí, že měly skutečnou mateřskou DOVOLENOU
ale to bude spíš zázrak ![]()
Bydlet určitě. S tím souhlasím ![]()
@Anonymní píše: VíceŽijte spolu piznejte se, jak se chová při krizi nebo náročných dnech. Jasně stejně tě to nepřipraví na to, co příjde po dítěti, ale 9měsiců je nic.
@Kockazvysocan píše: Více
Tak to mým rodičům to nevadí… A i kdyby vadilo, tak jim to tak trochu může být jedno… Každopádně vaší dceři držím ve škole palce, zvlášť když si plní dětský sen, také jsem si svůj splnila
Jen si nejsem jistá, co je myšleno tím zahozením všeho po 3/4 roce?
S přítelem se nejdřív sestěhujte a žijte život v normálním provozu. Líp se poznáte.
Věř, že se pořád neznáte, ač jste spolu každý den a měsíc jste spolu bydleli. Píšeme ti to tu shodně všechny.
Běž na rok až dva pracovat, mladá maminka budeš i tak. Vybuduj si aspoň trošku něco svého. Je fajn předat dítěti/dětem i tento návyk.
Že budeš mít jednou barák nebo pozemek po rodičích je úsměvné-se současnou dobou dožití dědí lidi po rodičích, když je jim cca šedesát.
Ale podle toho, co píšeš, jsi už stejně rozhodnutá.
@Anonymní píše: Více
Jj normální hodny chlap. Když ptáčka lapají hezký mu zpívají. Za zavřenými dveřmi to může být úplně jinak. A nemusí se to projevit hned. Takže oči otevřené.
Já jsme si děti udělala až když jsme věděla, že se o ně dokážu sama postarat když by se cokoli stalo. Ať už by chlap zdrhl, nebo by se mu něco stalo.
Já třeba vůbec neměla v plánu dvojčata. ![]()
Bydlet určitě. Prostě si dej ještě chvíli. Já si vždycky první rok pod vlivem hormonů myslela jak je to navždy a když ten druhý rok začne člověk střízlivět, může skončit dost překvapený. ![]()
Však ono ti to miminko tak rychle neuteče. Jestli nutně potřebuješ pro to něco dělat, tak se nech zkontrolovat že máš vše ok a žádné problémy tě do budoucna nečekají.
Bez pracovat a bydlete spolu. Aspon jeden rok, uteče to jak voda! Věř mi, budeš se cítit lip, silnější a dozraješ.
Malinko si rypnu. Proč byl ve 35 sám?
Trictvrte roku se mi zdá málo. Aspoň rok počkejte a hledej práci a bydlete spolu.
Edit: už jsem dočetla, tak vím. Zbytek mého názoru nadále platí.
Však jsem taky i já psala, že bych se snažila jí říct svůj názor a to by bohužel mohlo být vše.
3/4 roku se scházíš s tím mužem a už bys kvůli němu chtěla zahodit další studium a práci. Až ten vztah nedopadne, což je reálné, skončíš naprosto bez ničeho a jen s dítětem závislá na chlapovi ![]()
Tohle všechno je hezké, ale pořád jsi ještě v té fázi bláznivé zamilovanosti a kdyby tam bylo nějaký red flag, tak ho teď nejsi schopná vidět. I proto je důležité spolu nějakou dobu žít a poznat se ne jen v tom hezkém, ale i v běžné rutině, nebo při řešení problémů.
Po cca dvou letech vztahu teprve začneš být schopná vidět i negativa toho druhého a pak si holt musíš srovnat v hlavě, s čím dokážeš ještě žít, a s čím už ne.¨
Vidíš tady, že drtivá většina ti tu píšeme to samé, alespoň rok spolu bydlete, pořešte svatbu, pracuj a získej nějakou praxi a vlastní úspory a až pak zadělejte na miminko. I když dítě budeš mít až za 2 roky, tak budeš pořád mladá maminka, ale kdyby se cokoliv stalo, tak budeš mít mnohem lepší vyhlídky do budoucna.
Zkus se nad tím zamyslet a jednat více hlavou, než srdcem.
Takhle, obecně VŠ ti otevře víc pracovnich možností, je obecně větší šance na vyšší mzdu oproti maturitě, případně ještě možnost kariérně růst. Pokud je možnost kombinovaneho studia v tvém oboru, můžeš studovat v tomhle režimu a zároveň pracovat. Jestli jsi po maturitě, tak bakaláře doděláš v ca 22-23 letech. Pořád budeš mladá matka a nic ti neuteče. Zvlášť jestli tě partner podporuje.
@Kockazvysocan píše: Více
Ty to beres jako „po 3/4 roce vse zahodit“, ale co vsechno? Ne kazdy ma ambice nebo zajmy. Zakladatelka se vidi jako mlada mama, tak ji nic podobneho netrápí.
Věkový rozdíl je veliký, ale pokud si rozumíte, neřešila bych to..
Navíc chlapy jsou mentálně stejně pozadu než je jejich věk ![]()
Určitě bych ale s dítětem počkala, začala se společným bydlením, chodila do práce..
Však si užívejte sebe, choďte se bavit, válejte se u seriálech.. užívejte si, dítko je krásné, ale velice náročné a změní to spoustu věcí.
Tobe nic neuteče, mladá budeš ještě dlouho no a u chlapů je vcelku jedno kdy budou mít dítě..
Znáte se opravdu chviličku, teď se teprve poznáváte ![]()
@andrasteia píše: Více
Psala, ze nad VS premyslela. Urcite v jejim rozhodovani ji nezkusit hraje roli ta momentalni poblaznenost ![]()
Ale jasny, kazdy to mame jinak, jen jeji vychozi pozice neni idealni.
Děkuji
Ale nenapsala jsem taky dost o tom, jak mě podporoval při škole, jak mě se vším podporuje, když mám jakýkoliv problém. O vejšce jsem přemýšlela, v té mě také podpořil. Já se o dětech zmínila jako první, já se rozhodla, že na vejšku nepůjdu, že radši práci
Rozhodně jsem nechtěla, aby to působilo dojmem, že mě chce uvázat k dítěti a neměla žádné školy, práci, to rozhodně nee