Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@amazon Já vím, jak to v bandě chlapů funguje.
Najednou jsou z nich skoro děti.
To prostě ustojí většinou jen opravdu schopný, zodpovědný a soudný člověk.
Někdo k tomu nedospěje nikdy.
Na muže jsou obecně ohledně těchto věcí menší nároky než na ženy.
Moje tchyně měla nároky maximální a já ji za to můžu jen líbat nohy.
Výsledek se dostavil.
@Sany80s píše:
@kamikaa To má.
Jsem si celkem vědoma, proč si mám vážit chlapa, co se neožírá, nekouří, doma funguje stejně jako já, v práci mu to jde a přitom má vlastní koníčky, člověk ho nemusí komandovat jako matka, aby se vůbec choval slušně.
Samé normální věci, které splňuje kdejaká ženská, ale minimum mužů.
Proč by to taky dělali, když je jim tolerováno chování jako naprosté spodině.
Jenže kdyby se napil a zakouřil si tak nejsi jeho matka abys ho komandovat mohla. Věř tomu nebo ne ale i člověk který se občas opije je jinak normální a funguje úplně stejně. Zakladatelky chlap byl na rozlučce, každý ví jak to tam chodí, to je panák sem, panák tam a je to hned. Prostě se opil, to z něj ale nedělá snad nějakou spodinu která si nezaslouží ani ay mu udělala česněčku proboha. Kdyby napsala že je opilý pořád tak jí poradím aby ho poslala do háje, takhle jen čenečku, prášek a studenej hadr na hlavu. Tak z toho nedělej takovou vědu.
Achjo vy jste sudicky. Jsem ani netusila jakou diskuzi to vyvola. Pritel nikam nechodi, skoro nepije. Da si tak jedno pivko za mesic, kdyz je neco mastnyho k obedu, nebo kdyz jedeme ke tchyni a da si jedno s tatkou. Byl kalit s klukama presne po roce a pul. A hold jsou to akce o hecovani a alkoholu. Nastvana jsem byla proto, ze jak se dostal domu, tak jeste skocil oblecenej i s telefonem a penezenkou do bazenu.. Nezlobte se na me, ale myslim, ze minimalne 70% z vas by to nastvalo taky. Nechat ho vyzrat si to? Pardon, ale kdyz jde nekam po roce a pul, tak ho v tom vazne nenecham. Bych chtela videt vase vztahy, kdy jeden necha vyzrat vsechno tomu druhymu a naopak. Asi nejsou moc kvalitni. U nas je to v dobrem i ve zlem. Jen jsem chtela vedet, jak mu v noci jeste vic pomoci. Pardon.
@Sany80s zase by jsem to neprehanela
netvrdim, ze pravidelne opijeni je normalni, ale nekteri chlapi se proste nejlip odreagujou s chlapama u piva
lepsi, nez by chodil se zenskyma ![]()
@Sany80s vysledek uvidids az za par desitek let
a jinak, s chlapama, ktery maji tlradi kamarady a spolecnost aspon neni nuda a jsou akcni
jsem rada, ze muj chlap mi nesedi jenom u zadku a obcas si vyjde ven ![]()
@Nelllies Tak ještě že máš rozum, spousta lidí by ho nechala v tom bazénu asi utopit když je blbej a tolik se opije tak atˇsi to vyžere
A teď vážně, už mu je lépe? Udělala si mu česněčku, nebo něco mastnějšího? Hodně vody nebo coly a do odpoledne bude ok.
@Sany80s píše:
@amazon Já vím, jak to v bandě chlapů funguje.
Moje tchyně měla nároky maximální..
Ono to je o tom se umět ovládat a to nejen v alkoholu, napít se - proč ne, ale napít se tak, že zvracíš a nevíš co děláš?? Stejně tak, zajít na nákupy proč ne, ale utratit celý rodinný rozpočet? Dále sladké, sníst něco sladkého? Proč ne, ale sníst všechny sladké zásoby, které jsou přichystané pro velikonoční koledníky? ![]()
@Sany80s píše:
@kamikaa To má.
Jsem si celkem vědoma, proč si mám vážit chlapa, co se neožírá, nekouří, doma funguje stejně jako já, v práci mu to jde a přitom má vlastní koníčky, člověk ho nemusí komandovat jako matka, aby se vůbec choval slušně.
Samé normální věci, které splňuje kdejaká ženská, ale minimum mužů.
Proč by to taky dělali, když je jim tolerováno chování jako naprosté spodině.
Ty, Sany, víš co mě se. e podstatně víc, než lidi, co se občas opijou? Přiblblí moralisti „já jsem nejlepší a jsem si toho vědomá“. Z toho by se jeden zeblil i bez toho alkoholu ![]()
Pokory ani za nehtem, odsudky lítají šmahem jeden za druhým, s každým rychle hotová… ![]()
„K uvolnění nepotřebuju alkohol“, ach… padám na p.del obdivem ![]()
Kristapána, holka, kde to žiješ ![]()
Dát si dvojku bílého na uvolnění není smrtelný hřích, a neznamená to, že se lidi neumí bavit bez něj…
To, že se člověku udělá špatně po alkoholu, z něj taky nedělá prase… mně se to kdysi povedlo po čtyřech pivkách za večer, což je nic - myšleno na, pokud si dobře pamatuju, cca sedmihodinové setkání po letech… a taky absolutní maximum, co jsem kdy vypila. Jinak mám IQ i sebekontrolu v hodně slušných hodnotách, a stejně jsem sama sebe přistihla, že zvracím po chodbě místo do záchoda…
I když je to nic proti historkám mého chlapa, jinak neskutečně hodného a charakterního člověka, tak stejně si myslím, že by ti podobný zážitek jen prospěl ![]()
A stejně tak sem tam alkoholový úlet nedělá z partnera člověka nevhodného pro společný život, nebo dokonce amorálního.
Máš právo na svůj názor, to ti nikdo nebere… ale kdo ti dal právo odsuzovat všechny lidi kolem, to zaboha nechápu. ![]()
Příspěvek upraven 16.07.17 v 13:04
Snedl misku cesnecky a dal si redbul ve kterym je hodne cukru. Ted usnul na gauci. Sam ma z noci okno a ptal se proc ma mokry dziny a mikinu ???? a kde ma telefon. Az se odpoledne vzbudi, tak musime pro novej. Je videt, ze je vdecnej, ze nejsem hnusna, nebo urazena a ze nenadavam.
@LAlezane Ono když člověk něco sám dělá, tak si dost těžko sám sobě připustí, že je prase.
Co mi dává právo odsuzovat všechny okolo sebe? Třeba to, že nejsem moralista. To bych musela sama chlastat tak, že se neovládám.
Dát si dvojku na uvolnění není smrtelný hřích ani nic hodné odsouzení.
Ale proč někdo potřebuje alkohol na uvolnění?
Už jenom říct to je takové smutné. Hodně smutné s ohledem na lidi.
Ať si dají dvojku dobrého vína, protože jim chutná.
Když je člověk na světě rád, tak snad nepotřebuje cizí látku na uvolnění.
Pokud ten clovek dojde dom po svych a neni poledne tak to chapu ale nechapu lidi co sotva jdou a je treba 11 hodin rano to musi byt alkoholici nebo lidi co nic nevydrzi kdyz jsou v 11 na sracky treba
@Sany80s píše:
@arinecka Protože je dospělý a svéprávný, jestli se dostane vlastní hloupostí a vinou do stavu, ve kterém se slušný člověk nacházet nemá, ať si pomůže sám.
Aplikujueš to i na jiné situace? Kdybys třeba udělala chybu za volantem a způsobila vlastní vinou nehodu, nebudeš s tím manžela otravovat, protože sama víš, že jsi dospělá a svéprávná a dostala ses do té situace sama a pomůžeš si tedy sama?
@Nelllies Souhlasím. Každý má občas nárok se trochu odvázat. Urco toho bude zítra litovat až dojde na bolehlav
Můj přítel pije málo, ale jednou mu to taky nevyšlo a poblil postel, holt mi to nesedlo. Já bych mu dala k posteli kýbl a vodu s hořčíkem, a ať se vyspí. Ráno něco mastnyho ať se spraví. A nechápu odsuzování, opil se, vyspí se - všichni to přežijí. Některé tu dělají jak kdyby se opil a někoho zbil nebo něco podobného. Takže nechte vy některé ty chlapy taky někdy trochu žít ![]()
@WontTell píše:
Aplikujueš to i na jiné situace? Kdybys třeba udělala chybu za volantem a způsobila vlastní vinou nehodu, nebudeš s tím manžela otravovat, protože sama víš, že jsi dospělá a svéprávná a dostala ses do té situace sama a pomůžeš si tedy sama?
To snad někdo dělá?
@Kobliha51 píše:
To snad někdo dělá?
Jako co? NEhody? Jo, dost často…