Přítel mi kazí výchovu dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1394
29.9.20 14:05
@Ba-stet píše:
Myslím, že Ou spíš myslela to, že řád dítěti nevnutíš… Já se o něj třeba snažím odmala a stejně se to co chvíli mění. Čas, kdy jsem dávala oběd, teď prospí - a nemá cenu s tím bojovat. Pravidelně usínala v sedm, postupně se to po minutkách protáhlo spíš směrem k osmé… A to víceméně platí, ale jsou dny, kdy ještě v devět tajtrlíkuje :nevim:

Aha, no tak u nás se ty času taky postupně měnili ale pak se to ustálilo že v 7 vstává snídaně, o půl 12 oběd, od 12-14 hod. spinká, pak odpoledne jak kdy, návštěvy, hřiště, procházka nebo když není počasí tak si hraje doma, v 18:00 večeře, v 19:30 koupání ve 20:00 jde do postýlky, já přečtu pohádku, odcházím a ona si buďto ještě povídá s plyšákama v postely a usne dyl a nebo usne hned, záleží co děláme přes den, jak moc se unaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
29.9.20 14:10
@Janli píše:
@Kaktusanda razantně nesouhlasíš… :mrgreen: promiň, to mě rozesmálo… jsou děti, který jsou režimový a pak takový, u kterých se můžeš stavět na hlavu a vzývat všechna božstva světa a stejně jim režim nevnutíš. Často se oba exempláře vyskytují v jedné rodině.. ;). Navíc Ou se snažila vysvětlit, že nejvíc škody nenapáchá občasný porušení zavedených pořádků, ale ta hysterie a scény kolem toho…

Já věděla že tě to pobaví :mrgreen: Ano s tím souhlasím, násilím to nemá cenu. Ale myslím si že když to dítě vedeš k nějakýmu režimu od miminka tak je to lepší než to pak začít hrotit právě přes tu histerii později. Řekla bych že to dítě to máš už jistým způsobem vžitý nebo jak to mám napsat. Naše malá už si ten večerní rituál před spaním odříkává sama, třeba ve vaně řekne že se ještě nabumbá, vyčistí zoubky, maminka přečte pohádku a bude spinkat. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
29.9.20 15:08

@Kaktusanda já osobně mám zkušenost takovou, že kdybych první rok nic nedělala (v rámci režimu) tak by to mělo naprosto stejný efekt. Dcera si začala návyky osvojovat někdy kolem půl druhého roku. Do té doby platilo jen pravidlo, že když chce spát, musí jít spát a když má hlad musí jíst. Jediné co měla zažito a doteď má je, že spí jen a zásadně doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
29.9.20 20:16
@Martha03 píše:
@Kaktusanda já osobně mám zkušenost takovou, že kdybych první rok nic nedělala (v rámci režimu) tak by to mělo naprosto stejný efekt. Dcera si začala návyky osvojovat někdy kolem půl druhého roku. Do té doby platilo jen pravidlo, že když chce spát, musí jít spát a když má hlad musí jíst. Jediné co měla zažito a doteď má je, že spí jen a zásadně doma.

Nj u nás to efekt mělo, u vás ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22568
29.9.20 20:24
@Anonymní píše:
Co jsem si našla to mám… To, že je závislí na elektronice, tak znamená, že jsem si sním to dítě vlastně pořizovat neměla.. Že mě to tady překvapuje. Rozhodně nemusí být vše jen na mě, ale to, že naše dítě nebude celý dny cucet na TV, je snad naprosto normální názor ne. Normálně jsem chtěla vědět, jestli to někdo řeším také a ne zase rozbor vztahu a proč to dítě vlastně s ním mám. Nedělám z něj žádného neschopneho člověka proboha. Jen mě zajímal názor.

Zakladatelko, přečti si název diskuze. Už ten je špatný a hodně vypovídající o tvez nadřazenosti. „MI“ kazí výchovu. Jak mi? Jste rodiče oba sr stejnými právy, se stejnými 50%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
29.9.20 21:42

@Kaktusanda samozřejmě a tak to je. Já hlavně reagovala na to, že nemůžeš razantně nesouhlasit s něčím co je vysoce individuální u každého dítěte. To, že některé mámy nemají ani ve dvou letech ustálené, kdy bude dítě chodit spát, není jen na jejich bedrech, je to i tom dítěti. Nehledě na souvislý spánek v noci, to je kapitola sama pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.20 22:12

Pane bože, dost mě fascinuje jak všichni děláte z pár slov okamžité závěry jak to vše je a funguje. Název je asi zvolený špatně, nicméně to tak není myšleno. Proste se mi nelíbí primárně ta TV a partner to nehodlá akceptovat a na tu TV syna,, učí,, stejně tak jako na ostatní elektroniku. To že ho tahá.. Jasně ať si ho tahá, já to myslela spíš tím směrem, že pomalu všude od dr a kdekoliv se dočtete jak není zdravé pro páteř a tak dobré nosit děcko pomalu celý dny na rukách.. Diskuze nebyla zakladana na téma zda máme nebi nemáme mezi sebou problém. Náš jediný momentální problém je tohle. Komunikujeme jinak naprosto normálně. Až budeme potřebovat manželskou poradnu, tak do ní půjdeme nebo se rozejdeme… V tom máme oba dva jasno a jsme za jedno, že lepit vztah nemá cenu ani s dítětem. Já chtěla pouze vědět, zda něco podobného řešíte někdo u sebe doma a ne rozbor vztahu a že bůh ví jaká krize mezi námi není :palec: :potlesk: Příště tu TV radši vypojim nebo co a nebudu se ptát zda je tu nějaká normální domácnost, kde se občas řeší také např rozdílný pohled a praxe ve výchově nebo cokoliv jiného :D pěkný večer všem dokonalým domácnostem :mavam: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1394
29.9.20 22:14
@Martha03 píše:
@Kaktusanda samozřejmě a tak to je. Já hlavně reagovala na to, že nemůžeš razantně nesouhlasit s něčím co je vysoce individuální u každého dítěte. To, že některé mámy nemají ani ve dvou letech ustálené, kdy bude dítě chodit spát, není jen na jejich bedrech, je to i tom dítěti. Nehledě na souvislý spánek v noci, to je kapitola sama pro sebe.

Mám na to jiný názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
29.9.20 22:17
@Kaktusanda píše:
Mám na to jiný názor

Kolik máš dětí?

• Citovat
  • Upravit
34322
29.9.20 22:34
@Kaktusanda píše:
S tímhle razantně nesouhlasím, naše malá měla a má svůj řád od narození, koupání ve stejný čas, později i jídlo ve stejný čas. Čím byla starší tak se to postupně měnilo, méně spaní přes den, změna času mezi jídly atd. Teď jsou jí 2 roky a za ten náš řád jsem neskutečně ráda když vím že mi v 8 večer usne, vzbudí se až v 7 ráno. Máme aspoň s přítelem čas pro sebe. Nezávidím těm matkám co se snažej dítěti nějaký režim zavést třeba az v těch 2 letech a nejde jim to, už je unavuje že jim dítě jde jednou spát v 9 večer podruhé třeba až v 11, neříkám že je to tvůj případ ale 2 takové znám. Pořád mi říkají jak mám hodné dítě ale vše je jen o tom režimu. Takže ano i 6 měsíční dítě se dá vézt k určitému řádu. Ale musím ti dát za pravdu že s tím musí souhlasit oba rodiče. My jsme s přítelem byli za jedno, že chceme aby dcera měla režim. Kupovali jsme jí spíš hračky co jí rozvíjeli. Nechtěli jsme aby koukala na telku a podobně. Ikdyž jí ta televize začala zajímat až tak v roce až v roce a půl, tak se docela divím že jim půlroční dítě vydrží u televize. Ale jak píšeš všechno co se týká dítěte musí chtít oba rodiče, když tomu tak není, tak je veškerá snaha zbytečná.

A já zas nezávidím těm, kteří z pařby musí odjet v šest, protože v sedm se koupe, kteří nejdou na celodenní výlet protože prcek má ve 12 oběd a v jednu jde spát do své postýlky a jinde by neusnul, kteří jdou na procházku jen v přesně daný čas, „protože režim“, atd. atd.
Je to o prioritách a ty má každý jinde. Navíc ono to dítě s tím dost zamíchá samo, některým to nevnutíš, ani kdyby ses na hlavu stavěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
29.9.20 22:43
@Kaktusanda píše:
Aha, no tak u nás se ty času taky postupně měnili ale pak se to ustálilo že v 7 vstává snídaně, o půl 12 oběd, od 12-14 hod. spinká, pak odpoledne jak kdy, návštěvy, hřiště, procházka nebo když není počasí tak si hraje doma, v 18:00 večeře, v 19:30 koupání ve 20:00 jde do postýlky, já přečtu pohádku, odcházím a ona si buďto ještě povídá s plyšákama v postely a usne dyl a nebo usne hned, záleží co děláme přes den, jak moc se unaví.

Hele, ale když se ty časy mění, tak to přece trvalý režim není, ne? Protože nějakou pravidelnost ve smyslu snídaně-oběd-večeře-hraní-spaní má snad každé dítě. Já souhlasím, že režim je fajn, podle mě je užitečný pro děti a nakonec i pro dospělé, když víš, že mezi dvanáctou a druhou si můžeš dát nohy nahoru. U nás se oběd podává mezi půl dvanáctou a třetí a fakt to není nedostatkem mé snahy :nevim: Do postele jde v osm, ale nepřišla jsem na to, jak mimino donutit aspoň ležet, když už ne spát. A pokud má stát u žbrlin a halekat, to si teda může v míru ještě půl hoďky hrát a já se modlit, aby už krucisakra odpadla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
29.9.20 23:09
@Anonymní píše:
Pane bože, dost mě fascinuje jak všichni děláte z pár slov okamžité závěry jak to vše je a funguje. Název je asi zvolený špatně, nicméně to tak není myšleno. Proste se mi nelíbí primárně ta TV a partner to nehodlá akceptovat a na tu TV syna,, učí,, stejně tak jako na ostatní elektroniku. To že ho tahá.. Jasně ať si ho tahá, já to myslela spíš tím směrem, že pomalu všude od dr a kdekoliv se dočtete jak není zdravé pro páteř a tak dobré nosit děcko pomalu celý dny na rukách.. Diskuze nebyla zakladana na téma zda máme nebi nemáme mezi sebou problém. Náš jediný momentální problém je tohle. Komunikujeme jinak naprosto normálně. Až budeme potřebovat manželskou poradnu, tak do ní půjdeme nebo se rozejdeme… V tom máme oba dva jasno a jsme za jedno, že lepit vztah nemá cenu ani s dítětem. Já chtěla pouze vědět, zda něco podobného řešíte někdo u sebe doma a ne rozbor vztahu a že bůh ví jaká krize mezi námi není :palec: :potlesk: Příště tu TV radši vypojim nebo co a nebudu se ptát zda je tu nějaká normální domácnost, kde se občas řeší také např rozdílný pohled a praxe ve výchově nebo cokoliv jiného :D pěkný večer všem dokonalým domácnostem :mavam: :kytka:

No, ze se neshodnete ve vychove je problem dost velkej, at to chces nebo nechces prijmout. A je dost zasadni i pro to dite. Pokud se nedokazete sami domluvit na tomhle, tak bych tu poradnu nezatracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
29.9.20 23:45

@Kaktusanda A máš na to právo. Je to ale jen tvůj názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
30.9.20 07:38
@Lucie_Sx píše:
A já zas nezávidím těm, kteří z pařby musí odjet v šest, protože v sedm se koupe, kteří nejdou na celodenní výlet protože prcek má ve 12 oběd a v jednu jde spát do své postýlky a jinde by neusnul, kteří jdou na procházku jen v přesně daný čas, „protože režim“, atd. atd.
Je to o prioritách a ty má každý jinde. Navíc ono to dítě s tím dost zamíchá samo, některým to nevnutíš, ani kdyby ses na hlavu stavěla.

No tak to nevim co o bych dělala na pařbě s dítětem. Pokud jak ty píšeš chceme jít na pařbu tak si zajistíme hlídání. Na celodenní výlet můžeme v pohodě, já nikde nepsala že musí obědvat výhradně doma a že jinde než ve své postely neusne. Na procházky taky nechodíme ve stejný čas, víš ona se dá svačina vzít sebou.

Příspěvek upraven 30.09.20 v 07:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
30.9.20 07:41
@Ba-stet píše:
Hele, ale když se ty časy mění, tak to přece trvalý režim není, ne? Protože nějakou pravidelnost ve smyslu snídaně-oběd-večeře-hraní-spaní má snad každé dítě. Já souhlasím, že režim je fajn, podle mě je užitečný pro děti a nakonec i pro dospělé, když víš, že mezi dvanáctou a druhou si můžeš dát nohy nahoru. U nás se oběd podává mezi půl dvanáctou a třetí a fakt to není nedostatkem mé snahy :nevim: Do postele jde v osm, ale nepřišla jsem na to, jak mimino donutit aspoň ležet, když už ne spát. A pokud má stát u žbrlin a halekat, to si teda může v míru ještě půl hoďky hrát a já se modlit, aby už krucisakra odpadla :D

Ale já myslela že se časy měnili podle věku v půlroce chodila spát už v 6 večer a pak se to postupně posunovalo až do toho roka a něco na tu 8 což už takhle je dlouho a taky to tak zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí