Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Janli píše:
Kolik máš dětí?
1 ale u dalšího to budu dělat stejně a jsem si jistá že to bude fungovat jako u prvního.
@Anonymní píše:
Co jsem si našla to mám… To, že je závislí na elektronice, tak znamená, že jsem si sním to dítě vlastně pořizovat neměla.. Že mě to tady překvapuje. Rozhodně nemusí být vše jen na mě, ale to, že naše dítě nebude celý dny cucet na TV, je snad naprosto normální názor ne. Normálně jsem chtěla vědět, jestli to někdo řeším také a ne zase rozbor vztahu a proč to dítě vlastně s ním mám. Nedělám z něj žádného neschopneho člověka proboha. Jen mě zajímal názor.
Pokud ma trochu času a je ochotný, objednala bych vas na nejaky seminar o výchově dětí. Třeba mu to dojde, až když to řekne někdo jiný - odborník autorita. Syn na dva roky a tatínek taky rád prohlíží mobil. Tomu se nevyhnes. Ani bonbonum a sladkemu, teď ve školce dostávají lentilky za odměnu, před 14dny nevěděl co je lentilka ani haribo medvěd ![]()
@Anonymní píše:
Pane bože, dost mě fascinuje jak všichni děláte z pár slov okamžité závěry jak to vše je a funguje. Název je asi zvolený špatně, nicméně to tak není myšleno. Proste se mi nelíbí primárně ta TV a partner to nehodlá akceptovat a na tu TV syna,, učí,, stejně tak jako na ostatní elektroniku. To že ho tahá.. Jasně ať si ho tahá, já to myslela spíš tím směrem, že pomalu všude od dr a kdekoliv se dočtete jak není zdravé pro páteř a tak dobré nosit děcko pomalu celý dny na rukách.. Diskuze nebyla zakladana na téma zda máme nebi nemáme mezi sebou problém. Náš jediný momentální problém je tohle. Komunikujeme jinak naprosto normálně. Až budeme potřebovat manželskou poradnu, tak do ní půjdeme nebo se rozejdeme… V tom máme oba dva jasno a jsme za jedno, že lepit vztah nemá cenu ani s dítětem. Já chtěla pouze vědět, zda něco podobného řešíte někdo u sebe doma a ne rozbor vztahu a že bůh ví jaká krize mezi námi není![]()
Příště tu TV radši vypojim nebo co a nebudu se ptát zda je tu nějaká normální domácnost, kde se občas řeší také např rozdílný pohled a praxe ve výchově nebo cokoliv jiného
pěkný večer všem dokonalým domácnostem
![]()
Já dokonce TV doma nemám, protože znám sama sebe… Jela by celý den. Máme ale pc a jakmile dvouleták zjistil, že je na něm krteček, tak se skoro nedá zastavit, kdykoliv vidi mě na pc-objednávám věci pro další mimino- chce krtecka. A to jsem ho do 20 měsíců před ním nezapla.
takže veškerá má snaha - knihy a hračky bez písniček vyšla stejně vniveč.
Nošením dítěte jsem si taky zkurvila záda, dokud nechodil stejně to jinak nešlo, to bych se nepohnula z místa a vše by trvalo dlouho. Ale na začátku 2.tehotenstvi rychle pochopil, že máma už ho nenosí, jen táta. Taky jsem byla velice neoblibena. Zjistíš, že některé věci můžeš ve výchově oželet a na některých vytrvas, budeš ta zlá a nepopulární… Snad se ta popularita dostaví až bude mít rozum- aka v dospělosti, v pubertě těžko.
@řehořice děkuji za normální odpověď a názor. Je mi jasné, že se tomu stejně do budoucna nebráním… Ale v tomhle útlém věku to opravdu akceptovat nehodlám, což já doufám, že pro většinu je pochopitelné.
až bude z těch pohádek atd mít rozum trochu, tak prosím, budu velmi ráda, že se na nějakou tu pohádku můžeme v klidu podívat.
@Anonymní píše:
To, že je závislí na elektronice, tak znamená, že jsem si sním to dítě vlastně pořizovat neměla..
Presne to to znamena.
Vybrala sis spatne.
Radu nemám, ale chápu tě. Máte na to prostě jiný názor. Mobil, natož vlastní mobil hračka pro miminko by se mi silně nelíbila. Televizi, jako kulisu bych ještě zvládla. Tak asi odložit mobil, mít jen tu televizi jako kulisu, aby byl tedy nějaký kompromis? Jinak mu dát přečíst nějaké studie o nevhodnosti televizí apod na malé děti. Je zde i psychologická poradna s odborníkem na Emiminu, mohli by poradit. Časem se dohodnout na době, jak dlouho se bude moci roční dvouleté tříleté dítě dívat na pohádky, abyste byli oba spokojení. (Tablet mi přijde v tomto věku, jako blbost).
Babička měla nápad koupit tehdy tříletému tablet, no, to jako na co? S tím neuspěla, dostane něco, až to bude nutné, aby nebyl ve škole „out“. Do té doby maximálně televize a i ta je hlídaná, aby tam nebyl plácnu 2 hodiny. Pro někoho možná zbytečná přísnost, ale má to svůj důvod.
@Anonymní píše:
Co jsem si našla to mám… To, že je závislí na elektronice, tak znamená, že jsem si sním to dítě vlastně pořizovat neměla.. Že mě to tady překvapuje. Rozhodně nemusí být vše jen na mě, ale to, že naše dítě nebude celý dny cucet na TV, je snad naprosto normální názor ne. Normálně jsem chtěla vědět, jestli to někdo řeším také a ne zase rozbor vztahu a proč to dítě vlastně s ním mám. Nedělám z něj žádného neschopneho člověka proboha. Jen mě zajímal názor.
ja mam uplne stejnyho chlapa pres kopirak, jen fb v mobilu nebo pc…a ruzny kazimoresy, sem zvedava jestli resi nekdo neco podobneho, jestli nam tu nekdo poradi. Kritizovat umi kazdy…
@ OU : to si ma nechat S.RAT NA HLAVU? nemuze se optat na nazor? vse si od chlapu musime nechat libit a to jen proto ze jsme na matersky a utirame detem zadky… kaslou na nas, ztratili o nektere z nas mozna taky uz zajem, jediny co…tak trpelive cekaji az deti odrostou (běda zda budeme chtit dalsi!)..a az se jim budeme zase moc venovat na 100procent. sou jak maly, ukrivdeny jardové..zarli na nas a na dite a sou zdechlí! mam jednoho doma tak vim o cem mluvim!!!
@Anonymní píše:nevim zda odpovidam zakladatelce do spravneho okna.
mam 2r3m dceru a s manzelem jsem 16let, 14let, presne do doby nez prisla na svet sme byli jako romeo a julie, naprosta shoda ve vsem.Po porodu se manzel stahl, zacal mit zdrav. problemy, umrela mu babicka ktera ho vychovala..z ditete ackoli planovaneho(prave 13let) byl natolik rozhozeny ze od malicka byly nejaky neshody jak na jeji peci, jak na vychovu ap.slo to krucek za kruckem, treba ji posazoval jeste drive nez si sama zacala sedat a ja vedela a napominala ho…no zkratim to, dnes kdykoli mu neco pripomenu nebo o neco pozadam ve spojitosti s malou tak me okrikne a vznikne hadka kde me osoči ze ho jen kritizuji anebo mu neco vycitam… s malou dela naschvaly:treba kdyz ho vola k sobe tak ji rekne ze k ni nejde protoze k nemu nesla predtim ona, nebo podobne…
@Anonymní píše:
Je to. tvoje vína. Místo. toho, aby si přemýšlela koho do.sebe necháš nastrikat, tak se ho snazis předělat. Stejně se do pul roku rozvedete…
@BukvickaMalicka a víš co, zrovna tvůj názor mě absolutně nezajímá. Při každé diskuzi kde narazimna tvůj Nick, tak tvoje komentáře jsou naprosto zcestné, urážlivé, povysujici. Takže. Prosím tě, bez moralizovat asi někam jinak, kde si to možná nechá někdo líbit. Hezký den
![]()
@BukvickaMalicka píše:
Je to. tvoje vína. Místo. toho, aby si přemýšlela koho do.sebe necháš nastrikat, tak se ho snazis předělat. Stejně se do pul roku rozvedete…
Za to tebe žádná nenechá aby si se do ní mohl vystříkat viť? ![]()
@Anonymní píše:
@BukvickaMalicka a víš co, zrovna tvůj názor mě absolutně nezajímá. Při každé diskuzi kde narazimna tvůj Nick, tak tvoje komentáře jsou naprosto zcestné, urážlivé, povysujici. Takže. Prosím tě, bez moralizovat asi někam jinak, kde si to možná nechá někdo líbit. Hezký den![]()
Jsou vždy věčne. Vy jste hloupe, s tam to narazí… nezáleží na tom, co tě zajímá.
@Kaktusanda píše:
Za to tebe žádná nenechá aby si se do ní mohl vystříkat viť?
Naopak. Ale filtruju ty blbky, které si o sobě myslí, že blbky nejsou. Pletou se.
@BukvickaMalicka píše:
Jsou vždy věčne. Vy jste hloupe, s tam to narazí… nezáleží na tom, co tě zajímá.
To víš že jo, ty inženýre.
@Anonymní píše:
To víš že jo, ty inženýre.
Vyvrat to, nebo mlc!