Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
vím, že diskuzí na tohle téma jsou tu mraky, ale v žádný jsem nenašla přesně můj případ. S přítelem budu v červenci 1 rok, od září spolu bydlíme (jsem studentka, musela jsem opustit bývalé bydlení a nesehnala jsem jiný byt, tak mi navrhnul, ať se nastěhuji k němu). Přítel je o 18 let starší a má 14-ti letou dceru, se kterou bohužel moc nevycházím, nepodařilo se mi najít nějakou cestu a společné téma, abych se s ní mohla víc sblížit. Navíc je rozmazlená, což uznává i přítel a to mi vadí, ale překousla bych to. Docela často jsme se kvůli ní hádali (on by chtěl, abych s nima trávila víc času společně, ale já si připadám jak pátý kolo u vozu, tak spíš dělám, že tu vůbec nejsem). Problém je v tom, že před cca 2 týdny jsme se opět pohádali a on mi řekl, že už mě nemiluje. Ale já v jeho očích vidím, že ano. Nakonec jsme se dohodli, že se zkusím víc snažit ohledně jeho dcery a že on se bude snažit mi v tom pomoct (což do tý doby nedělal, jenom to hodil na mě a čekal, že se to samo nějak zlepší). Všechno funguje stejně jako předtím, chová se stejně jako celou dobu. Líbáme se, objímá mě, máme sex, ale když jsem mu řekla, že ho miluju, tak neodpověděl. Mě to velmi trápí, chápu že ho přešla ta první zamilovanost (to mě taky), ale znovu opakuji, že na očích mu vidím, že mě stále miluje. Proč tedy tvrdí opak?
@Erialdora a jsi si jista tou interpretaci toho, co mu „vidis v ocich?“ Nechci byt sarkasticka, ale muz, co te miluje, ti nebude tvrdit opak. Naopak to muze byt celkem bezne ![]()
Promin, myslim, ze ti rika pravdu, a ze v tom chces hledat neco, co v tom neni. Je starsi pomalu o 20 let, nejspis nebudes jeho zivotni partnerka, ale holka pro ted, co nema rada jeho dceru. Neni to super, neni to tragedie, ale zacni premyslet o samostatne existenci (byt, finance. hadam, ze to tahne on). Nic lepsiho pro tebe nemam.
@Erialdora protoze je to chlap oni to tak nekdy delaji..udelaji kolem sebe batieru a nepriznaji spoustu veci, i kdyz to citi jinak, tak reknou opak…ja mam zase doma chlapa, ktery mi tvrdi, jak me miluje a ze jsem jeho stesti a podobne, ale jenom to rika, vubec se tak nechova spis naopak…ta dcera tveho pritele je v puberte, to budes muset zatnout zuby a obalit si nervy a jestli Ti chlap dava na jevo ze Te miluje, tak to prece ani nemusi rikat, Ti to dokazuje, jestli ano, tak bud za nej rada… ![]()
Ty nemas rada samu seba, ze si s chlapom raz tak starym ako Ty, s pubertalnou dcerenkou, ktora bude s Tebou bojovat tak dlho, kym budes v jej rajone? ![]()
Mimochodom, hladaj si chlapa, s ktorym nebudes mat sex, ale s ktorym sa budes milovat. Nebudes ani sama verit, o kolko lepsi ten vztah bude.
Tak to se zeptej jeho. Mozna si rekl, ze kdyz nejsi schopna si najit cestu k jeho dceri, tak nema smysl v tom pokracovat a rekl toto, aby te odehnal.
Promluv si s nim, proc to rekl, tady to budou jen dohady.
Ale prd zamilovaný, jsi mu na obtíž. Dcera tě nebere a navíc, takových studentek může mít doma spoustu. Hledej nové bydlení a nesnaž se najít cestu k nějaké dceři, stejně nenajdeš.
@lear jsem si jistá, že vždy, když mi říkal, že mě miluje (a není to ten typ, co to říká na potkání), měl v očích to stejné, co má i teď. Taky mě samozřejmě napadlo, jestli si to jenom nenamlouvám, ale čím déle to je, tím větší mám jistotu, že nenamlouvám. Stále mě oslovuje Lásko, Zlato, Miláčku atd. Možná to chlapi mají jinak, ale já bych tak nikomu, ke komu nic necítim, neříkala. Není to můj první výrazně starší přítel, a on se ve volném čase stýká prakticky jen s lidma mého věku, takže je to duší spíš ještě puberťák. Napadlo mě, zda mi to neřekl jen proto, aby si ulehčil sám sobě případný rozchod (jednou jsem to tak taky udělala, teď bych si za to nejradši nafackovala, ale stát se to může). Jinak všichni jen do mě, jestli si myslíte, že je to jinak, proto sem píšu ![]()
@Erialdora Upřímně řečeno, mně toto říct přítel notabene se kterým nemám žádné závazky, tak bych byla pryč ani by nemrkl. Zbytečně se ponižuješ - tyhle věci se obvykle neříkají jen tak. A pokud to tak nemyslel, tak je nejspíš pěkný manipulátor, takže ani v tomto případě žádná výhra.
@Alinal píše:
@Erialdora Upřímně řečeno, mně toto říct přítel notabene se kterým nemám žádné závazky, tak bych byla pryč ani by nemrkl. Zbytečně se ponižuješ - tyhle věci se obvykle neříkají jen tak. A pokud to tak nemyslel, tak je nejspíš pěkný manipulátor, takže ani v tomto případě žádná výhra.
Jenomže ona s ním bude proto, protože nemá kam jít, a tak si říká, že on jí ještě určitě miluje, ale zanedlouho jí kopne do zadku, protože jí opravdu nemiluje. akorát u něj doma zavazí a on si nemůže domů přivézt novou studentku.
@Verun83 Promluvila bych si s ním ráda, ale zrovna má tento týden u sebe svojí dceru, takže nemáme soukromí. Takže s tím musím počkat, nechci to řešit před ní.
Je uplne jedno, co chlap citi. Ked sa rozhodol, ze Ta nemiluje, tak Ta nemiluje. Bodka. Koniec.
Mne tiez byvaly vravel, ze ma nemiluje, a kukal jak zamilovane stena. Ale rozisiel sa so mnou, pretoze sa tak rozhodol.
@Erialdora píše:
Mimochodem jsem první, kterou svojí dceři představil.
A co jako? To nic v životě neznamená. Nemiluje tě, zanedlouho tě vypakuje z domu. Být tebou, zařizovala bych si jiné bydlení a to co nejdříve.
@lear píše:
@Erialdora a jsi si jista tou interpretaci toho, co mu „vidis v ocich?“ Nechci byt sarkasticka, ale muz, co te miluje, ti nebude tvrdit opak. Naopak to muze byt celkem bezne
Promin, myslim, ze ti rika pravdu, a ze v tom chces hledat neco, co v tom neni. Je starsi pomalu o 20 let, nejspis nebudes jeho zivotni partnerka, ale holka pro ted, co nema rada jeho dceru. Neni to super, neni to tragedie, ale zacni premyslet o samostatne existenci (byt, finance. hadam, ze to tahne on). Nic lepsiho pro tebe nemam.
Myslím si to taky ![]()
@Erialdora píše:
@lear jsem si jistá, že vždy, když mi říkal, že mě miluje (a není to ten typ, co to říká na potkání), měl v očích to stejné, co má i teď. Taky mě samozřejmě napadlo, jestli si to jenom nenamlouvám, ale čím déle to je, tím větší mám jistotu, že nenamlouvám. Stále mě oslovuje Lásko, Zlato, Miláčku atd. Možná to chlapi mají jinak, ale já bych tak nikomu, ke komu nic necítim, neříkala. Není to můj první výrazně starší přítel, a on se ve volném čase stýká prakticky jen s lidma mého věku, takže je to duší spíš ještě puberťák. Napadlo mě, zda mi to neřekl jen proto, aby si ulehčil sám sobě případný rozchod (jednou jsem to tak taky udělala, teď bych si za to nejradši nafackovala, ale stát se to může). Jinak všichni jen do mě, jestli si myslíte, že je to jinak, proto sem píšu
Lásko, zlato, miláčku, brouku… oslovuju spoustu lidí, ať už rodinu, kamarády… a nemusím je zrovna milovat
znám víc lidí, kteří to tak mají ![]()
@hudečice To byla pouze reakce na lidi, kteří zde psali ve smyslu, že mě měl jenom pro zábavu. Samozřejmě to nic neznamená, pouze by nepředstavoval nějakou, se kterou by neměl v plánu zůstat delší dobu. Bydlení si sháním už pro jistotu tak jako tak.