Přítel nemusí mého syna

115
2.7.10 08:52

Přítel nemusí mého syna

Dobrý den, chci se s Vámi podělit o můj problém a požádat o radu. Mám 13ti letého syna a přítele, se kterým žiji 3 roky a který má také svou o něco málo starší dceru. Jenže problém je ten, že přítel dělá strašné rozdíly a mému synovi se absolutně nevěnuje. Akorát mu toho spoustu zaplatí, ale jinak o něj zájem nemá. Říká mi, že kdyby to byl jeho syn, tak ho denně řeže za to jak se chová (ano zlobí, ale né o nic víc než ostatní děti, akorát je línej a všechno se mu musí říkat, na což on u své dcery není zvyklý) Když jsou doma spolu sami a já jsem v práci, tak syn se nudí v pokoji (protože má třeba zrovna zakázaný PC) a přítel se buď dívá na televizi,nebo má svůj program nebo jde za svou dcerou (která bydlí nedaleko od nás), dceru vezme na oběd/večeři, ale nenapadne ho vzít sebou i mého syna. Když jsem mu to včera vyčetla, tak řekl, že chce taky být s dcerou sám, což chápu, ale na to jsem mu řekla, proč nechce taky být sám s mým synem a věnovat mu svůj volný čas, tak na to mi řekl, proč bych měl,když se chová tak a tak… Máte s tím někdo zkušenosti? Žijete někdo s přítelem, který nemusí Vaše dítě? Dost se kvůli tomu poslední dobou hádáme. Včera jsem příteli řekla, že si našel ženskou s dítětem, takže teď má děti dvě a ať má laskavě k oběma stejné měřítko, nebo ať se na to vykašle. Chci po něm nemožné??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2415
2.7.10 09:16

Tak já teda zkušenosti nemám, ale přijde mi, že to přeháníš… Copak ty se věnuješ jeho dceři? Stejně jako svému synovi? Chtít po někom, aby nedělal rozdíly mezi svými dětmi a cizími je podle mě nesmysl. Nehledě na to, že zrovna pubertální 13letej kluk musí bejt teda zážitek i pro vlastního otce, natož pro cizího chlapa. Akorát si svým pruděním zničíš vztah.
Můj kamarád měl taky problémy s pubertální dcerou své ženy. Hodně velký, byla drzá a on na ni pak už alergickej. Nějak ten věk přežili, teď jde holka na vysokou a kamarád jí všemožně pomáhá. :wink: :wink: :wink: Myslím, že to je o tom věku. Až se kluk zklidní a budou si mít co říct, tak bude dobře. :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
2.7.10 09:18

Můj názor je, že chceš nemožné. Můj manžel má dceru z prvního manželtví, dnes jí je teda už 20, ale hodně jsem se ze začátku snažila, ale nešlo to, prostě tu cestu jsme si k sobě nikdy nenašly a všechno se to zhoršilo, když jsem otěhotněla. Teď je naší společné dcerce 6 let a já pro ní udělám vše, je to moje dítě, ale manželova dcera je prostě jeho, jezdí za ní sám a teď už to jde trochu mimo mě, mezi mnou a ní nikdy žádný vztah nevznikl a mně stačilo, když jí manžel řekl, že jdeme na umělé oplodnění a ona mu švihla s mobilem, protože chceme mít spolu ještě další dítě.
U svého dítěte nebudeš vidět tolik chyb jako u dítěte co není tvoje, aspoň takhle to cítím já a aby vznikl vztah mezi nimi musí chtít oba, určitě jsou domácnosti, kde to funguje. U nás to nefungovalo.
Další zkušenost mám ze svého dětsví, naši rozvedení a mamka pak začala žít s jíným chlapem, je s ním do teď, ten vztah tam taky žádný není a dával mně i bráchovi neustále najevo, že nejsme jeho a pak když moje mamka otěhotněla bylo to ještě horší. Jinak ten rozdíl chování ze strany mamčinýho manžela cítím i teď, prostě sestra, jeho vlastní dcera je pro něj na prvním místě a dělá vše nejlíp, je jí 21, kdež to já a můj brácha nic v životě nedokážeme a tak, to jsou jeho slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
2.7.10 09:22

Být tebou tak na to netlačím, opravdu si můžeš zničit vztah a na povel si k sobě tu cestu nenajdou, spíš se to bude zhoršovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
2.7.10 09:24

myslim ze tohle si nevynutis.ani hadkama ani citovym vydiranim ani nicim.bud si sednou nebo ne.nasel si zenskou s ditetem ale ne kvuli diteti ale kvuli tobe a je ochotny tveho syna akceptovat ale nemuzes po nem chtit aby ho vzal za vlastniho kor kdyz je klucina protivnej.a co tvuj syn, jak on bere tveho pritele?mluvila jsi o tom i s nim?a jak ty beres pritelovu dceru?poradate nejake holcici akce ve dvou?se strasima detma je to asi tezsi no.ja si nasla manzela kdyz byl male rokapul a je to jeji tata a basta ale s mimousama to jde asi lip no.drzim palce.musis se rozhodnout jestli chces pritele i pres to nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
2.7.10 09:29

asi budu mít odlišný názor od ostatních… jestli správně chápu tvůj přítel s vámi žije ve společné domácnosti. tedy by se k tvému dítěti měl chovat jako otec. Jeho dcera bydlí asi se svou matkou a on se s ní pouze stýká…tedy ten vztah je logicky jiný. Každopádně syn by si přece zasloužil tátu ,ne jen ,,tvého přítele,, .

• Citovat
  • Upravit
sophinka
2.7.10 09:31
sophinka píše:
asi budu mít odlišný názor od ostatních… jestli správně chápu tvůj přítel s vámi žije ve společné domácnosti. tedy by se k tvému dítěti měl chovat jako otec. Jeho dcera bydlí asi se svou matkou a on se s ní pouze stýká…tedy ten vztah je logicky jiný. Každopádně syn by si přece zasloužil tátu ,ne jen ,,tvého přítele,, .

ještě bych chtěla dodat ,že podobného nevlastního otce jsem zažila a mám z toho trauma dodnes. taky ale záleží na tom jestli se tvému synovy věnuje jeho vlastní táta,že.

• Citovat
  • Upravit
24320
2.7.10 09:33

moji rodice jsou taky rozvedeni.Mamka si po case taky nasla pritele me bylo 9.
Ale u nas to fungovalo jinak.U nas nerozlisoval mamcin pritel moje deti tvoje.Takze mamce pomahal i s vychovou i par facek jsem dostala v puberte. :lol: Ale proste bylo to tak nastavene.
A nepamatuji si ze by sel se svymi detmi nekdy sam na veceru nebo na dovolenou nebo proste nekma.Ale jak pisi rozdili se nedelali.To stejne i s darkama a ze vsim.
Myslim si ze takhle to fungovat muze.
Veru me prijde trosku ze se ti nesnanzi pomahat i s vychovou moje dite a vychovam si ho sama a ty mi do toho nemluv. :nevim: :nevim: ale treba se pletu a do vychovy ses ho snazila vtahnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
2.7.10 09:36

Jeho vlatní táta se mu věnuje, ikdyž nepravidelně. Přítel s námi bydlí a se synem je víc v kontaktu než jeho táta. Měl by mu být kamarádem, příkladem a snažit se ho nějakým způsobem získat, jenže problém je ten, že přítel nemá zájem si ho získat. Je upnutý na svou dceru a volný čas, který dává jí, není ochotný dávat mýmu synovi. Chci po něm moc, když chci, aby je bral společně? Aby když bere na oběd svou dceru, aby vzal i syna. Syn by s ním jel, ale jeho ani nenapadne se ho zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
2.7.10 09:38
sophinka píše:
sophinka píše:
asi budu mít odlišný názor od ostatních… jestli správně chápu tvůj přítel s vámi žije ve společné domácnosti. tedy by se k tvému dítěti měl chovat jako otec. Jeho dcera bydlí asi se svou matkou a on se s ní pouze stýká…tedy ten vztah je logicky jiný. Každopádně syn by si přece zasloužil tátu ,ne jen ,,tvého přítele,, .
ještě bych chtěla dodat ,že podobného nevlastního otce jsem zažila a mám z toho trauma dodnes. taky ale záleží na tom jestli se tvému synovy věnuje jeho vlastní táta,že.

Sofinko nápodobně, prožila jsme něco s čím se nechlubím a dnes na něj koukám jen na někoho kdo prostě žije s mojí mamkou a nikdy bych nedopustila, aby byl s mojí dcerkou sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
2.7.10 09:39

Dle meho nazoru po nem moc nechces.
ALe soudim z hlediska jak to bylo u nas.
Na druhou stranku by pritel mel byt opravdu kamarad i tvemu synovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
2.7.10 09:40

nechces po nem moc…moc pro tebe.ale kdyz to tak neciti nic s tim neudelas. treba se to casem spravi ale urcite ne kdyz mu to budes nutit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
2.7.10 09:41
Veruuusch píše:
Jeho vlatní táta se mu věnuje, ikdyž nepravidelně. Přítel s námi bydlí a se synem je víc v kontaktu než jeho táta. Měl by mu být kamarádem, příkladem a snažit se ho nějakým způsobem získat, jenže problém je ten, že přítel nemá zájem si ho získat. Je upnutý na svou dceru a volný čas, který dává jí, není ochotný dávat mýmu synovi. Chci po něm moc, když chci, aby je bral společně? Aby když bere na oběd svou dceru, aby vzal i syna. Syn by s ním jel, ale jeho ani nenapadne se ho zeptat.

tohle je těžký z logického hlediska bude jeho dcera vždy na prvním místě a s tím nic neuděláš ikdyby ses rozkrájela a když nechce, tak bych ho nenutila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
2.7.10 09:48

Já ho nutit nebudu, ale nejspíš ani nebudu nutit sebe tohle respektovat a snášet. Kdyby o syna měl zájem a syn ho odmítal, tak je to něco jiného, ale když je to takhle, tak to je rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
2.7.10 09:55

Ahojky,
nevím, jak bych ti poradila, ale mám pocit, že tvůj přítel by se měl alespoň trošku snažit vybudovat si se synem nějaký vztah. Já jsem z rozvedené rodiny, mamka se znova vdala, když mi bylo pět - jsme čtyři ségry, nejstarší v té době bylo patnáct. Nevlastní taťka má s bývalou ženou 3 děti. Ale nikdy mezi námi nedělal rozdíly. Věnoval se vlastním dětem, za kterými jezdil jezdil jednou za měsíc cca na 4 dni - bydlí přes 300 km od nás, ale věnoval se i nám. Staral se o nás a miluje nás jako svoje vlastní. A musím říct, že s ním mohu mluvit i o věcech, o kterých bych nemluvila ani s mamkou. S nevlastními sourozenci jsme se zpočátku moc nestýkaly, ale postupem času jsme si k sobě našli cestu a dneska mezi sebou máme úžasný vztah. Stejně tak jako s maminkou nevlastních sourozenců, která se k nám chová jako k členům rodiny a pokaždé, když se s ní sejdeme, tak je to moc fajn.
Chápu,že né každý má štěstí na takového partnera jako moje mamča, ale oni dva si hnedka v počátku udělali jasno v tom, že se nebude dělit moje děti a tvoje děti, ale prostě jsme všichni jejich děti :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí