Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co chceš poradit? Via o tom že má tento problém a nějakou dobu ještě mít bude a víš kolik mu zbývá. Vydělává hodně a nemáš problém mu ty peníze dát tak nevím o co jde. Jak dlouho ještě to bude platit?
I kdyby nájem jste měli 18tis… dá ti 9tis a zbyde mu 2tis… po exekuci má příjem 11tis,?? Tak asi těžko, žeee???
Měla ses s ním rozejít okamžitě,.když jsi zjistila exekuce. Divím se, že ti to nedošlo daleko dříve.
@truelly píše:
Měla ses s ním rozejít okamžitě,.když jsi zjistila exekuce. Divím se, že ti to nedošlo daleko dříve.
Můj nynější manžel měl taky exekuce… ale makal… platil vše. Měl brigády atd… pak i byla insolvence. Už dva roky je po ní, dostal se z těch dluhů… ale nikdy jsem ho neživila.
Odešla bych od něj, než to bude, tak si aspoň pořeš antikoncepci ☝🏼 Je vych. canej jak díra do sněhu. A ty, promiň, ale ještě životem nezkušená a důvěřivá ![]()
@Anonymní píše:
Můj nynější manžel měl taky exekuce… ale makal… platil vše. Měl brigády atd… pak i byla insolvence. Už dva roky je po ní, dostal se z těch dluhů… ale nikdy jsem ho neživila.
Tak to buď ráda, že vám to dobře dopadlo. Já jdu cestou nejmenšího odporu a toto bych prostě neriskovala. Viz zakladatelka… ![]()
Kdyby byl solidní najde si brigády u známých, autem jezdí minimalně, radši použije autobus.
Pokud musí dojíždět do práce, může si najít jinou, lépe placenou kam dojíždět nemusí.
V jeho případě je auto luxus.
Kdoví kolik je za ty exekuce a kolik ve skutečnoti má vroubků atd.
Mohl by prodat auto a zaplatit to jednorázově.
Požádat o pomoc rodiče…ale ne radši se nechá živit.
Rozhodně netahat prachy na svoje pohodlí z náctileté partnerky, kterou má rozmazlovat.
Problémy se můžou stát i ta exekuce, ale člověk musí být upřímný a pracovat na sobě.
Neměl jít do společného bydlení, měl být radši pár měsíců u rodičů, nebo někde…
Být tebou zdrhám dokud je čas, pravděpodobně je s tebou jen proto, že to má jednodušší, než bez tebe…
Hlavně bacha na “náhodné” otěhotnění, kdybyste ztratili i tvůj příjem a cela domácnost by zůstala na nem, to by bylo asi velky špatný. A výška těch exekuci se mi taky nezdá. Asi bych chtěla vidět nějaký dokument k tomu, vyplatnici, ať víš jestli te netaha za nos. Jak vyzival s těmi penězi než jste se sestehovali? To někde bydlel sám za 1-2 tis.? Asi bych zacla tim ze bych utla přívod peněz, ať přispívá rovným dílem na vše vc. jídla a věci do domácnosti. Pak se ukáže jestli je to chlap který te má rad a vzpamatuje se, najde brigádu nebo lepší práci nebo jestli te má jen jako fajn kasicku. Hodně štěstí ![]()
Udělala jsi dobře. Zkoušej to dál. Klidně sobě dopřej víc než jemu, se slovy, že když víc platíš, tak si to můžeš dovolit. To víš, na takovej komfort se zvykne hned. Je na čase ho pomalu odvykat nebo se rozloučit (příp. ukončit aspoň společné bydlení)
@Anonymní píše:
Ahoj, je mi 19 a mému příteli 23 a jsme spolu už rok a půl. Vše je fajn ale jedna věc mě štve. Bydlíme spolu už asi půl roku, nájem platíme na půl ale jinak ÚPLNĚ VŠE platím já. Asi před 3 měsícema mu exekuce začala strhávat z platu peníze (kvůli kravině z minulosti, neni podstatné), takže mi dá na nájem a pak mu zbyde asi jen 1-2 tis a to většinou dá na benzín.Chápu jeho situaci a sám je z toho špatnej, že to tak je. Já vydělávám víc peněz než on, o dost víc tak mi nedělá problém mu pomáhat. Často mu i na ten benzín dávám já když nemá peníze.. Ale poslední dobou už mi to prijde přes čáru a přijde mi že to bere jako samozřejmost. Tak dnes když se mě zeptal jestli bych mu dala na benzín tak jsem mu řekla že ne, že už nejsem žádná jeho banka a on se na mě totálně naštval, prostě za to že mu nechci dát peníze.. Je to normální? Podlě mě už ne..
Ten je dobrej, zaplatí půl nájmu, ty ho živíš a ještě po tobě chce peníze. Když je nedostane, tak nafoukne tlamu jo? Atˇsi najde ještě jednu práci, když nevychází. Pošli ho do háje, jen tě vysává.
Asi potrebuju nejak dovzdelat a seznamit se s dnesnimi modnimi trendy. Tohle je nejaka nova sexualni uchylka? Ja mela za to, ze to delaj zenske ‚celebrity‘ za zenitem, tj vydrzuji si mladyho kolouska aby se jeste chvili citily chtene a ten zajicek je obvykle totalni luzr, kterej by se jinak neuzivil. Proc tohle dela 19 leta holka? Hele zakladatelko - tobe to nejak zvlast vzrusuje / prijde ti to atraktivni? Anebo se bojis, aby se kamaradky nesmaly, ze nemas doma penise?
No máte na krku pěknou pijavici, měla byste se jí zbavit. Už včera bylo skoro pozdě. ![]()
@Lada_adal píše:
Asi potrebuju nejak dovzdelat a seznamit se s dnesnimi modnimi trendy. Tohle je nejaka nova sexualni uchylka? Ja mela za to, ze to delaj zenske ‚celebrity‘ za zenitem, tj vydrzuji si mladyho kolouska aby se jeste chvili citily chtene a ten zajicek je obvykle totalni luzr, kterej by se jinak neuzivil. Proc tohle dela 19 leta holka? Hele zakladatelko - tobe to nejak zvlast vzrusuje / prijde ti to atraktivni? Anebo se bojis, aby se kamaradky nesmaly, ze nemas doma penise?
To víš, to je tou výchovou asi. Já napisu, že chlap má platit na rande kavu a už mi nadavají na emiminu mistni babky do zlatokopek.
Tak holka asi nechtěla být zlatokopka no
hruza tohle
@Lada_adal píše:
Mně nezajímá ani tak, proč to dělá 19-letá holka, ale spíš, kde takovou najdu
![]()
@Mar__tanka1983 píše:
Hele já taky dokážu pochopit exekuci z nějaký mladický nerozvážnosti - ALE chlapec by se měl trochu snažit, brigáda, nějaký melouchy pro kámoše.
Existuje nezabavitelný minimum. Pokud člověk pracuje za víc, tak se tahle částka, co zbyde trochu zvedá (exekuuje se nad to nezabavitelné minimum 1/3 u nepřednostních nebo 2/3 u přednostních pohledávek), takže ať si páneček zařídí lepší práci, když nemá ani na jídlo.
Nezabavitelná částka je cca 11 tisíc myslím, to jako za 9 tisíc ti zaplatí půlku nájmu? To musí být pěkná haciendaHele, můžeš mu tolerovat hříchy mládí, že holt než to doplatí, tak nebudete jezdit po dovolených, když na to nemá, ale nejsi ho povinna živit
![]()
![]()
Dneska za 18 tis fakt haciendu nemas ![]()
Jinak souhlas.