Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To bych teda nedala, ale klidně jsi mohla říct, že na dovolenou nejedeš, aby jsi nemusela brát z úspor a co si kupuje neřeš, dokud nejste manželé, nebo nezakládáte rodinu. Ale po pravdě nevím, jak by tento systém fungoval, kdyby jste měli děti.
@Anonymní píše:
Citlivé, takže prosím takto.Mám přítele a když někam jedeme na dovolenou, rozpočítá všechno do koruny (i koupené jídlo, přitom toho sní 2× tolik). A když vyjde dělení jako nestejné číslo (třeba 1223 a 1224), tak 1223 „přidělí“ sobě a 1224 naúčtuje mně. Jsem už přes rok nezaměstnaná na podpoře, teď už bez podpory, takže žiju jen z úspor - ví to a přesto společnou dovolenou opět „vyúčtoval“. nekamenujte mne, že jsem byla, zbláznila bych se jinak z toho. Ale on to klidně poprvé za tříletý vztah mohl celé zatáhnout, ne?
Jo a nakupuje v akcích, když je někde třeba akce na kolo (z 18 tis na 15 tis), tak i když už jedno má, tak si koupil další - důvod si našel. A na jednom e-shopu si koupil o tričko víc, aby překročil nějaký limit a dostal místo 3% slevu 4 %.
Nějak už to nedávám - nejsem přecitlivělá? Nebo je to normální?
Čím tě imponuje?
@Cuddy píše:
Jsem stara skola, toto by nebylo pro me. Ano, na zivotni urovni paru se maji podilet oba, ale muz by mel byt preci jen hlavnim tahounem a zenu „rozmazlovat“. Vyuctovavani na koruny je vic nez smesne.
přesně tak, neřekla bych to lépe, já taky škrty nesnáším, nemohla bych být s někým takovým ![]()
Kamaradku takhle balil jakysi clovek, byl ji sympaticky, tak svolila k vyletu na hory. po navratu prisla tabulka v excelu, v ktere byly mj rozpocitane platky sunky z baleni a pak polozka „euro na curani“
poslala mu vse podle tabulky do posledniho centu - a on byl teda pri pristi nabidce spolecneho vikendu desne prekvapenej ze na ni nereflektovala ![]()
No právě že už máločím… asi půjde do oběhu.
Dokonce jsme se zhádali, když o partnerce svého bratra tvrdil, že se s ní bratr musel rozvést, protože byla líná a nechodila do práce - přitom ženská makala ve skladu a vychovala tři děti. Že prý veškerou práci doma musel dělat jeho brácha, který chodil do práce a ještě snad na melouchy, ale i na ryby, do hospody atak. Paní teda poslední rok marodila, takže byla doma, to jo. Když jsem mu řekla, že paní se určitě ve skladu neflákala, tak řekl, že tam jen seděla, protože on to ví, neboť to bylo v jeho podniku. Přitom sám ve skladu dělal dlouho, ale on tam neseděl…
@Inaris píše:
Jenže já spíš znám takové muže, kteří se o rovnoprávnost snaží především v těch aspektech, které vyhovují jenom jim.
Potom se znas se sobci. Zkus poznavat dal.
@Anonymní píše:
@blabla123No právě že už máločím… asi půjde do oběhu.
Dokonce jsme se zhádali, když o partnerce svého bratra tvrdil, že se s ní bratr musel rozvést, protože byla líná a nechodila do práce - přitom ženská makala ve skladu a vychovala tři děti. Že prý veškerou práci doma musel dělat jeho brácha, který chodil do práce a ještě snad na melouchy, ale i na ryby, do hospody atak. Paní teda poslední rok marodila, takže byla doma, to jo. Když jsem mu řekla, že paní se určitě ve skladu neflákala, tak řekl, že tam jen seděla, protože on to ví, neboť to bylo v jeho podniku. Přitom sám ve skladu dělal dlouho, ale on tam neseděl…
vždyť si ho ani nevážíš tak co tě u něj drží? Pocit - někoho mám a mám chlapa? nebo proč jako? ![]()
Když jsme jeli na týden do Norska (letenky zpáteční za 500, ubytko za noc pro jednoho taky za 500 v soukromí u Norů), tak pořád nakupoval jídlo (rámcově jsem řekla, co asi budeme jíst, ale měla jsem tehdy fofr v práci) - jeho nakupovat baví, tak se tím bavil asi 5 měsíců, naštěstí sýry koupil týden před
A pořád nervil. Tak jsem mu udělala exelovskou tabulku s cenou i gramáží a denním jídelníčkem a zavzorcovala ji - byl šťastný jako dítě, že to může měnit dle zakoupeného a váhově i cenově rozdělit oběma do ruksaků. Na letišti už byl z toho na nervy, že já pořád tu svoji (těžší
várku pořád do batohu nedávám, tak jsem musela na chodníku rozdělat ruksak a všechno tam rychle nacpat. Pak byl spokojený. nějak mě to přestává bavit.
jo, taky jsem na to koukala, ale mávla jsem nad tím rukou, jen to eviduju a sčítá se to ![]()
Mě by spíš zajímalo proč jsi rok nezaměstnaná
?
Jestli tě náhodou jen nechce upozornit na to, že v době, kdy firmy mají problém sehnat pracovníky, ty sedíš doma na zadku ![]()
@Anonymní píše:
@LKLKdyž jsme jeli na týden do Norska (letenky zpáteční za 500, ubytko za noc pro jednoho taky za 500 v soukromí u Norů), tak pořád nakupoval jídlo (rámcově jsem řekla, co asi budeme jíst, ale měla jsem tehdy fofr v práci) - jeho nakupovat baví, tak se tím bavil asi 5 měsíců, naštěstí sýry koupil týden předA pořád nervil. Tak jsem mu udělala exelovskou tabulku s cenou i gramáží a denním jídelníčkem a zavzorcovala ji - byl šťastný jako dítě, že to může měnit dle zakoupeného a váhově i cenově rozdělit oběma do ruksaků. Na letišti už byl z toho na nervy, že já pořád tu svoji (těžší
várku pořád do batohu nedávám, tak jsem musela na chodníku rozdělat ruksak a všechno tam rychle nacpat. Pak byl spokojený. nějak mě to přestává bavit.
ta tabulka mě totálně dostala ![]()
@jenny.fields píše:
Mě by spíš zajímalo proč jsi rok nezaměstnaná?
Jestli tě náhodou jen nechce upozornit na to, že v době, kdy firmy mají problém sehnat pracovníky, ty sedíš doma na zadku
To me tady na emimi bavi, a to nechci nijak rypat, ze se polozi otazka a v diskuzi se objevi milion dalsich otazek, ktery s tim vubec nesouvisi ![]()
@ka2ka píše:
ta tabulka mě totálně dostala
No ona je taky expertka, ze se ji chce delat takove tabulky ![]()
Jinak teda nevim, proc by si nemohli dovolenou platit napul, zvlast kdyz ona ty pravidla tak nastavila pri prvni dovolene. Kdyz jdou na veceri, tak plati on. A dovolenou bych normalne platila napul. Kdyby mi rekl, zaplat 1234 kc tak se zasmeju a dam mu 1250. Nebo reknu, zaplat letenky, ja zaplatim hotel.
Pokud je zakladatelka rok bez prace, a stale si muze jezdit na dovolene, a chodit na vecere, tak spatne na tom asi nebude.
jo, tabulka byla mazec, pořád chodil a nakupoval nějaké konzervy, takové ty sušené těstoviny a hromadil to, bez rozmyslu, tak jsem se naštvala, vyrobila na týden jídelníček, udělala tu tabulku, vepsala základ (je fakt, že mě váha zajímala kvůli letadlu) a ukázala mu, jak to počítá - že když koupí tři sýry navíc, tak musí odmazat třeba paštiku a váhově se to hned změní - strašně se mu to líbilo a hrál si s tím snad dva měsíce, pořád zkoušel, jak to počítá a mění se to…
s váhou batohů jsme možná díky tomu byli tak kilo až půl pod max limitem ![]()