Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No jak rika moje teta, hlavne si nikdy nenajdi lakomce
tohle by ma okamzite odradilo hned na zacatku..co to je za chlapa ![]()
@Anonymní píše:
@LKLKdyž jsme jeli na týden do Norska (letenky zpáteční za 500, ubytko za noc pro jednoho taky za 500 v soukromí u Norů), tak pořád nakupoval jídlo (rámcově jsem řekla, co asi budeme jíst, ale měla jsem tehdy fofr v práci) - jeho nakupovat baví, tak se tím bavil asi 5 měsíců, naštěstí sýry koupil týden předA pořád nervil. Tak jsem mu udělala exelovskou tabulku s cenou i gramáží a denním jídelníčkem a zavzorcovala ji - byl šťastný jako dítě, že to může měnit dle zakoupeného a váhově i cenově rozdělit oběma do ruksaků. Na letišti už byl z toho na nervy, že já pořád tu svoji (těžší
várku pořád do batohu nedávám, tak jsem musela na chodníku rozdělat ruksak a všechno tam rychle nacpat. Pak byl spokojený. nějak mě to přestává bavit.
neni to ten samej? ![]()
hele uprimne, i takhle pod anonymem pusobis jako inteligentni zenska, bejt tebou se na to vy***. penize domu nosis, vsechno za nej vymejslis, koneckoncu i ten excel sis udelala sama a on se jen veze. nezda se mi, ze bys to mela zapotrebi. deti nemate, spolu nebydlite, vlastne ti staci rict „uz nechod“, ja bych mela vyreseno rychle.
hodne stesti do dalsiho (lepsiho) zivota ![]()
@Anonymní píše:
@ka2kajo, tabulka byla mazec, pořád chodil a nakupoval nějaké konzervy, takové ty sušené těstoviny a hromadil to, bez rozmyslu, tak jsem se naštvala, vyrobila na týden jídelníček, udělala tu tabulku, vepsala základ (je fakt, že mě váha zajímala kvůli letadlu) a ukázala mu, jak to počítá - že když koupí tři sýry navíc, tak musí odmazat třeba paštiku a váhově se to hned změní - strašně se mu to líbilo a hrál si s tím snad dva měsíce, pořád zkoušel, jak to počítá a mění se to…
s váhou batohů jsme možná díky tomu byli tak kilo až půl pod max limitem
musí odmazat paštiku
tak tohle by mě nenapaadlo dělat v excelu, to je dobrej nápad pro všechny škrty, umaže ti sýr a musíš mu zaplatit májku ![]()
Lakomce nebrat, jak jste svobodní tak se to ještě dá, ale pak s dětma a na mateřské je to asi peklo…
Ne tohle bych nedala a ani do budoucnosti by to nefungovalo
to mi věř
Prosím o zachování anonymu, nebo smazat. V blízkém okolí máme rodinu, kde je takový chlap. Ne vyloženě škrt, ale striktně dělí tvoje - moje, ač jsou manželé a mají rodinu. Ona buď doma na rodičáku, nebo v práci (záslužná a státní, tj. mizerně placená), takže peněz měla vždy o hodně míň než on. Horko těžko vychází s penězi a už několikrát se stalo, že jí museli jídlo nakoupit rodiče, protože ona už neměla peníze a on, než aby nakoupil, šel se najíst ke svým rodičům (protože jí přece nebude kupovat, má líp hospodařit s penězi). A on přitom peníze má a často utrácí za blbosti do dílny… Ovšem ona odejít nechce, protože by dětem vzala bezva tátu. Nechápu, ale je to její volba.
Já bych s chlapem, který se dívá na moje - tvoje, být nechtěla. Zejména pokud chci rodinu - jsme rodina, tj. žádné moje - tvoje, ale naše. Naštěstí takového chlapa mám - zbytečně nerozhazuje, je finančně zodpovědný, ale zároveň umí být ve správnou chvíli velkorysý vůči rodině i přátelům.
Noooo tak to je hnus a děcka jí jídlo od mámy a otec má jako jenom pro sebe?
@KIKOLETEK píše:
Noooo tak to je hnus a děcka jí jídlo od mámy a otec má jako jenom pro sebe?
Tak do hloubky do rodiny nevidím, respektive už se s nimi tolik nestýkám a poslední zprávy mám od jejích rodičů (tj. mohou být - či spíše jsou - citově zabarvené). Mladší dítě je ještě kojené a na kašičkách, to starší má oběd ve škole, a protože je to tátův ocásek, tak asi chodilo na jídlo s tátou za babi (bydlí v jednom domě). Na druhou stranu se ten chlap o děcko (od chvíle, kdy vyrostlo z plínek) opravdu stará a věčně s ním něco podniká ve dvou (často se v pátek sbalí a vrátí se v neděli). Asi i proto ona neodešla, protože dítě tátu zbožňuje a chtělo by zůstat s ním. A která máma by odešla a přišla tak o dítě, že… Život je někdy složitý. Proto říkám - od těch, kteří neumí být zdravě velkorysí, pryč. Dřív, než bude rodina.
Boze, mne je z takovych chlapu na. bliti
diky bohu za meho manzela, ktery bere jako samozrejmost, ze pri rodicaku veme vsechny ucty vcetne hypoteky na sebe…
Tem chlapum by mel dat nekdo precist zakon o rodine..zena se vzda kvuli diteti platu a prace, ale chlap ji to ma vyrovnavat, aby neprisla o zivotni uroven, kterou mela..to, ze jsem na natersky neznamena;ze si nemohu zajit ke kadernici nebo na kosmetiku..nebo at se teda stara chlap a ja si pujdu kliidne vydelat..
Ne že bych se toho chlapa chtěla zastávat, ale o dítě se stará vzorně. Kolik žen se trápí, protože chlap doma nic neudělá, děti ho jen obtěžují, chodí chlastat s kamarády,… Tenhle dělí moje - tvoje, ale dítěti se věnuje maximálně. I ti, kteří toho chlapa nemusí, uznávají, že jako otec je super. Každý má své mouchy, a život je o tom, najít si k sobě někoho, jehož vady na charakteru pro mě nebudou překážkou. Někdo vedle sebe nesnese kuřáka, jiný cholerika,… A někdy si to člověk ujasní až příliš pozdě, až už jsou děti.
A @Inaris, vím, že je to někdy složitější. Proto jsem psala, že je lepší odejít dřív, než jsou děti.
@Anonymní píše:
@LKLKdyž jsme jeli na týden do Norska (letenky zpáteční za 500, ubytko za noc pro jednoho taky za 500 v soukromí u Norů), tak pořád nakupoval jídlo (rámcově jsem řekla, co asi budeme jíst, ale měla jsem tehdy fofr v práci) - jeho nakupovat baví, tak se tím bavil asi 5 měsíců, naštěstí sýry koupil týden předA pořád nervil. Tak jsem mu udělala exelovskou tabulku s cenou i gramáží a denním jídelníčkem a zavzorcovala ji - byl šťastný jako dítě, že to může měnit dle zakoupeného a váhově i cenově rozdělit oběma do ruksaků. Na letišti už byl z toho na nervy, že já pořád tu svoji (těžší
várku pořád do batohu nedávám, tak jsem musela na chodníku rozdělat ruksak a všechno tam rychle nacpat. Pak byl spokojený. nějak mě to přestává bavit.
V principu jste oba stejní, jen spolu soupeříte. Každý tak, jak to umí nejlépe. Ty, jak skvěle ovládáš excel, on buzerací přes peníze a puntíčkářské rozpočítávání. To jsou vaše zbraně.
@LKL píše:
Kamaradku takhle balil jakysi clovek, byl ji sympaticky, tak svolila k vyletu na hory. po navratu prisla tabulka v excelu, v ktere byly mj rozpocitane platky sunky z baleni a pak polozka „euro na curani“poslala mu vse podle tabulky do posledniho centu - a on byl teda pri pristi nabidce spolecneho vikendu desne prekvapenej ze na ni nereflektovala
![]()
Nema chybu!
@BloomingGorgeous teda krom toho, ze spolu nejsou
asi ji chtel oslnit svou dukladnosti a netusil, jak moc v tomhle pripade slapnul vedle…
z eura na curani je v zasvecenejch kruzich legendarni hlaska ![]()
@Inaris presne tak, zjisti, ze zena je na nich financne zavisla, ale jsou to takovy paka, ze nechteji videt, ze ona zustala doma prave proto, aby se on postaral
a to, ze je to dobry otec a venuje se im je snad jeho povinnost, to ho neomlouva..kdyz se k zene, co porodila jeho deti chova jak deb*il, driv ci pozdeji se tak bude chovat i k detem…
@hani28
to totiž skoro vypadalo tak, že já budu sponzor jeho…myslím, že si to dost dlouho tak myslel
už si to asi nemyslí