Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja myslim, ze uz jsi na nej asi alergicka, co? To nebude mit dlouhe trvani. Hele kytky a cokolady vydrzi asi jen par vyjimkam (pokud nejsou narozeniny) a ostatnimu bych se asi zasmala a rekla mu na to svuj nazor
Kazdopadne me to pobavilo. Bydlet spolu nechcete? To by vyresilo dary do domacnosti ![]()
@Anonymní píše:
Dávám anonymně, protože se fakt za něj stydím. Dá se říct, že pořád ještě mám přítele, jsme spolu víc než tři roky. Nebydlíme spolu, on by býval chtěl, ale já nechtěla. Zpočátku to byly samé dárky, kytky, čokolády atd., ale přesně po dvou letech to začalo vyhasínat. Přítel si jednostranně usmyslel, že se zasnoubíme a požádal mě o ruku. Já to tehdy zahrála do autu (byli jsme tehdy v cizině a nechtěla jsem riskovat případný problém). A od té doby to bere, jako že jsem jistá. Dárky ustávají (nemám problém, ok), čas od času něco dostanu - minule třeba špagety - prý koupil jsem jich víc, mám doma ještě šest sáčků kolínek, nestíhám to jíst, tak ti nesu špagety, jsou sice rok prošlé, ale nic jim není, ty to doma sníš. Bylo mi dost blivno, podobně jako mi kdysi nabízel oblečení po jeho zemřelé sestře - prý pojď si vyzkoušet, máte stejnou postavu. Je to normální??? Přece nejsem odpaďák. A není to poprvé - už jsem například dostala čaj, který mu nechutnal, voňavky, kterých koupil 6 stejných (za dobrou cenu) a nevěděl, co s nimi, žárovky, které vyřazovali v práci - prý se mi určitě budou hodit… Pomoooooc.
On je na jednu stranu praktický, dává samé praktické dárky, na druhou stranu šetřílek, no vyhovuje Ti v jiných věcech?
Jaka pomoc?
Kazdy jste nekde jinde a casem se to nezlepsi…on to s tebou mysli dobre a ty ho tady tak pomlouvas…
A tak to má řešení… prostě několkrát jeho „dary“ odmítni a on s tim ustane… take jsem to tak udělala. Taky nakupuju ve slevách a výprodejích ale odsud posud… abych jásala nad pytlíkem bonbonů pod stromečkem…to je trochu příliš
zas jestli Ti vyhovuje jinak tak tohle se da pořešit domluvou-pro život je tohle lepší než ten kdo rozhazuje peníze a bere pujčky…tohle je roztomilý…dluhy jsou pruser když mas deti…
Anonymní, není to můj extchán?
Nedávno mi donesl pudinky a koření (rozbalené) z doby před převratem ![]()
Proti žárovkám nic nemám, ty mi taky nosí. Je mu 69 ![]()
Když mi dává něco od jídla, komentuje to slovy „vy to sníte, vás je jak psů“ ![]()
Mám ho ráda, peníze taky nepřehazuju vidlema, aby se mi nezapařily, ale tyhle dary fakt vyhazuju ![]()
Tohle dela vecne moje mama. Uz to neresim. Vezmu to od ni, co nechci vyhodim a kdyz resim neco podobneho, vezu to zas k ni, aby ji to doslo. A pouzivam stejny slovnik. Bylo mi to lito vyhodit, ty to zuzitkujes atd. Poradi si s tim stejne jak ja. ![]()
@laducha je lepší říct milosrdnou lež, vzít si to, poděkovat a jakmile odejde vyhodit že?
taky to tak dělám. Ještě když za pár dní přijde a zeptá se jaké to bylo. Ale jo výborné
![]()
@Emimin7 píše:
Tak žárovky potřeba jsou, to zas jo.
no tyhle ne - nemáme jedinou lampu na ně
@axelina píše:
A tak to má řešení… prostě několkrát jeho „dary“ odmítni a on s tim ustane… take jsem to tak udělala. Taky nakupuju ve slevách a výprodejích ale odsud posud… abych jásala nad pytlíkem bonbonů pod stromečkem…to je trochu přílišzas jestli Ti vyhovuje jinak tak tohle se da pořešit domluvou-pro život je tohle lepší než ten kdo rozhazuje peníze a bere pujčky…tohle je roztomilý…dluhy jsou pruser když mas deti…
spíš přemýšlím nad tím, co pro něj znamenám, když mi dává prošlé nudle…
@TamaraAlmara píše:
Tohle dela vecne moje mama. Uz to neresim. Vezmu to od ni, co nechci vyhodim a kdyz resim neco podobneho, vezu to zas k ni, aby ji to doslo. A pouzivam stejny slovnik. Bylo mi to lito vyhodit, ty to zuzitkujes atd. Poradi si s tim stejne jak ja.
super nápad, potřebuju se zbavit pár věcí, udělám to stejně
díky
za špagety bych mu řekla že prošlé věci nejím a před ním je hodila do koše
a řekla bych mu jestli to měla být sranda
Až něco bude mít podaruj mu něco použitého že pro něj je to ještě dobré
Kolik mu je let? To bude mega šetřílek
a žít se v tom asi moc dobře nebude. Do společného bydlení bych nešla, ještě bude kontrolovat spotřebuj toaletního papíru ![]()
Ale vážně, mám kamarádku a ta má podobného škudlila doma, nesmí topit, moc se koupat, svítit jen v jedné místnosti, všechny platby dělí napůl, i když byla kamarádka na MD. Na rodičáku šla radši do práce, hlídala jsem jí malého od nějakých 5 měsíců.
Je s ním pořád
Radši anonymně, nepíšu o sobě.