Přítel škrt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
20.2.18 13:45
@Anonymní píše:
@Šarlota4 vydefinuj ekonomicke a socialni spojeni prosim? Co si mam pod tim predstavit? Ja jsem asi jedna z tech co se vdavala z lasky a proto, ze mi prislo fajn vystupovat jako rodina a nest stejne jmeno i pro spolecne deti. Ne proto, ze bych potrebovala neci financni spojeni a socialni asi take ne. Byli jsme ze stejne sociální vrstvy. Ale to je asi i o tom. Nikdo z nas si nepovysil ani neponizil. A kdyby, asi bych stale od chlapa necekala, ze kdyz bude mit vic jak ja, bude mi tim kompenzovat muj zivot. :D Jsem zvykla jet na sebe. A to mi nebrani v tom se domluvit a fungovat spolecne.

No to ekonomické spojení je právě to žít společně ekonomicky a to sociální je právě stejné příjmení ( dá se změnit za 1.000kč na matrice ), dělení se o péči o do mácnost a děti. V případě rozvodu má na to „tvoje“ nárok i manžel. Proto se ptám, ale vy jste tak spokojeni zřejmě oba, takže proti gustu..

Edit. Nechápu co je na tom vtipnýho. Pokud máte podobnou živ. úroveň tak je to v pořádku, ale pokud bys např měla 10× lepší životní úroveň než tvůj muž, tak by ses nepodělila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.18 13:57

@Šarlota4 narok na moje nema, pokud mame rozdelene SJM. Uprimne si moc nedokazu predstavit dlouhodoby vztah lidi z odlisnych socialnich vrstev. Driv nebo pozdeji to jednomu z nich zacne byt trapne nebo ten chudší musí byt extra pokorny a drzet hubu a krok jak se rika. Tomuhle jsem se chtela vzdy vyhnout. Neverim na to, ze prachaci si radi vydrzuji chudé zenusky a zahrnuji je luxusem bez nejake pridane dane, kterou oni jsou ochotni do toho dat za cenu toho luxusu a obracene. U nas se vzdy rikalo svuj k svemu. Neboli nechtej zit s ptakem kdyz jsi ryba. A neco na tom je. :) Ale chapu, ze takhle asi nesmysli kazdy, ale pak si nemusim stezovat ze mi chlap dává malo nebo hodne ci si me nevazi, kdyz mi nedava darky.

• Citovat
  • Upravit
106245
20.2.18 13:59
@Anonymní píše:
@Šarlota4 narok na moje nema, pokud mame rozdelene SJM. Uprimne si moc nedokazu predstavit dlouhodoby vztah lidi z odlisnych socialnich vrstev. Driv nebo pozdeji to jednomu z nich zacne byt trapne nebo ten chudší musí byt extra pokorny a drzet hubu a krok jak se rika. Tomuhle jsem se chtela vzdy vyhnout. Neverim na to, ze prachaci si radi vydrzuji chudé zenusky a zahrnuji je luxusem bez nejake pridane dane, kterou oni jsou ochotni do toho dat za cenu toho luxusu a obracene. U nas se vzdy rikalo svuj k svemu. Neboli nechtej zit s ptakem kdyz jsi ryba. A neco na tom je. :) Ale chapu, ze takhle asi nesmysli kazdy, ale pak si nemusim stezovat ze mi chlap dává malo nebo hodne ci si me nevazi, kdyz mi nedava darky.

to je pravda pravdouci..taky se tim ridim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
20.2.18 14:00
@Anonymní píše:
@Šarlota4 narok na moje nema, pokud mame rozdelene SJM. Uprimne si moc nedokazu predstavit dlouhodoby vztah lidi z odlisnych socialnich vrstev. Driv nebo pozdeji to jednomu z nich zacne byt trapne nebo ten chudší musí byt extra pokorny a drzet hubu a krok jak se rika. Tomuhle jsem se chtela vzdy vyhnout. Neverim na to, ze prachaci si radi vydrzuji chudé zenusky a zahrnuji je luxusem bez nejake pridane dane, kterou oni jsou ochotni do toho dat za cenu toho luxusu a obracene. U nas se vzdy rikalo svuj k svemu. Neboli nechtej zit s ptakem kdyz jsi ryba. A neco na tom je. :) Ale chapu, ze takhle asi nesmysli kazdy, ale pak si nemusim stezovat ze mi chlap dává malo nebo hodne ci si me nevazi, kdyz mi nedava darky.

Mě se líbí, jak ty přesně víš, jak to mají doma ostatní :mrgreen: Já třeba nepracuju, živí nás všechny jen manžel a nějak méněcenná v našem vztahu teda nejsem :nevim: Pusu rozhodně doma nedržím. A jsme ze stejné vrstvy, jen jsme se prostě teď dohodli takhle. Když jsem ho poznala, měl dokonce míň než já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.18 14:07

@pikola tak jestli vam to vyhovuje. Me by chlap nezivil. Nejen ze by nechtěl ale ja bych to ani z hrdosti nedala. Dokud mam ruce a nohy budu pracovat. Pred detmi jsem si nasporila a pak si to pridavala k rodicovske, takze moje uroven na kterou jsem byla zvykla neklesla. O domacnost se delime a o jeji financováni take. Ale chapu, ze jsou i zeny které jsou na rodicaku 10 let a řídí vse z domu.

• Citovat
  • Upravit
17306
20.2.18 14:10
@Anonymní píše:

Souhlas!
A půjčovat na úrok :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
20.2.18 14:13
@Anonymní píše:
@pikola tak jestli vam to vyhovuje. Me by chlap nezivil. Nejen ze by nechtěl ale ja bych to ani z hrdosti nedala. Dokud mam ruce a nohy budu pracovat. Pred detmi jsem si nasporila a pak si to pridavala k rodicovske, takze moje uroven na kterou jsem byla zvykla neklesla. O domacnost se delime a o jeji financováni take. Ale chapu, ze jsou i zeny které jsou na rodicaku 10 let a řídí vse z domu.

Já bych zase nemohla být dlouhodobě s chlapem, který by měl problém mít společné peníze. Každý to máme jinak, to ale neznamená, že je jedno nebo druhé špatně. Já se starám o dítě a domácnost když on je v práci, on o peníze, protože kdybych chodila taky do práce, bude se o naše dítě starat školka 9 hodin denně a to opravdu nechceme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.18 14:30

@pikola vidis a ty rozdelene finance jsem iniciovala ja. Prijde mi snazsi kontrolovat jeden prijem, polovicni platby a jedny vlastní utraty. On si resi to same ze sve vyplaty a u svych veci. Na mimořádných vecech se domlouvame spolecne. A skolka 9 hodin mi prijde normální. Ja jsem v práci taky 8,5 hodiny a nikdo to za me neprevezme. Ucim deti stejnemu modelu. Je to mozna zastarale, ale jsme bezni pracujici lide. Ja jako dite byla i v jeslich, od toho jsem deti usetrila. Ale skolka je ok. Nauci se plno veci a mimo jine i soc. kontaktu. Ale tohle nas bude vsechny dost rozdelovat. Nekdo pracuje aby zil a studuje aby mel lepsi práci. Nekdo zije aby pracoval a studuje aby se bavil nebo dela kazdy tyden neco jineho a rozviji svoji osobnost jak chce, protoze vi ze nikdy nebude muset jit cestou beznych lidi. Ale nejsme zadne celebrity, takže ja si na zivot musim vydelat i za cenu, ze jsou deti 1/3 dne v nějaké instituci. Ale o tom se musi kazdy par rozmyslet podle jejich moznosti.

• Citovat
  • Upravit
35791
20.2.18 14:38
@Anonymní píše:
@pikola vidis a ty rozdelene finance jsem iniciovala ja. Prijde mi snazsi kontrolovat jeden prijem, polovicni platby a jedny vlastní utraty. On si resi to same ze sve vyplaty a u svych veci. Na mimořádných vecech se domlouvame spolecne. A skolka 9 hodin mi prijde normální. Ja jsem v práci taky 8,5 hodiny a nikdo to za me neprevezme. Ucim deti stejnemu modelu. Je to mozna zastarale, ale jsme bezni pracujici lide. Ja jako dite byla i v jeslich, od toho jsem deti usetrila. Ale skolka je ok. Nauci se plno veci a mimo jine i soc. kontaktu. Ale tohle nas bude vsechny dost rozdelovat. Nekdo pracuje aby zil a studuje aby mel lepsi práci. Nekdo zije aby pracoval a studuje aby se bavil nebo dela kazdy tyden neco jineho a rozviji svoji osobnost jak chce, protoze vi ze nikdy nebude muset jit cestou beznych lidi. Ale nejsme zadne celebrity, takže ja si na zivot musim vydelat i za cenu, ze jsou deti 1/3 dne v nějaké instituci. Ale o tom se musi kazdy par rozmyslet podle jejich moznosti.

Já chodím do školy, doma nesedím. Dcera chodí do školky, ale ne na celý den. Jen mám čas i na sebe i na ní, tatínek se o ní samozřejmě taky stará. Bereme jako luxus to, že nemusíme dřít oba a máme dost času na vše. Protože nejsou luxus movité věci, ale právě čas a že si můžeš dělat co chceš ty. Ale já se tady nemusím obhajovat, jen mi vadí tvůj názor, že ženy co je živí manžel nebo mají společné peníze musí být nějaké závislé utlačované, co nemají vlastní mozek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.18 14:40

Ale o tom to cele nebylo porovnávat jak to kdo ma a proc. Spis jsem tim chtěla rict, ze by se dnes mely nad sebou ženy vice zamyslet. Kazda tu breci jak ma malo penez, ze ji chlap nic neda, setri na ni, nechce koupit vybavicku atd. Me s tim vsim napadá a proc sakra? Ano, dite je i jeho, debata o financich je na miste, ale proc vas ma zivit? Je snad jeho práce snazsi nez ta vaše? Ma žena jen rodit a sedet na zadku a chlap kmitat v praci? Pak se kazda jen divi, ze si nechce s ditetem hrát, ze k nemu nema vztah a v neposledni řadě, ze ma ci nema chut na sex zrovna jak se zenuska vyspi. No tak holky, trochu te kuraze pro vlastní zivot. Je vas, jak se o nej postaráme takový ho budeme mit. Necekejme ze k nam vsechno prijde samo bez úsilí.

• Citovat
  • Upravit
9243
20.2.18 14:54

Dokonalá ženo proč jsi v anonymitě? Btw - já jsem ráda, že můj muž se o své zdroje dělí a nikdy neuvažoval jinak, přijde mi to přirozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.18 15:06

@Konnny protoze popsat detaily z rodinneho zivota, osobni postoje a financni stranku je pro cizi lidi na internetu dost osobnich informaci. A rozhodne se nepovazuji za dokonalou. Treba na sport jsem uplne leva. :D

• Citovat
  • Upravit
35791
20.2.18 15:12
@Anonymní píše:
@Konnny protoze popsat detaily z rodinneho zivota, osobni postoje a financni stranku je pro cizi lidi na internetu dost osobnich informaci. A rozhodne se nepovazuji za dokonalou. Treba na sport jsem uplne leva. :D

Jako co je osobní, že považuješ značkové věci v A3 sportu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
20.2.18 15:21

@pikola Taky jsem nic osobního nevyčetla. A to mávání sociálníma vrstvama nemám ráda. Nota bene u nás společnost až tak rozdělená není, pokud pominu přímo nějaký Chánov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33632
20.2.18 15:38
@Anonymní píše:
Ale o tom to cele nebylo porovnávat jak to kdo ma a proc. Spis jsem tim chtěla rict, ze by se dnes mely nad sebou ženy vice zamyslet. Kazda tu breci jak ma malo penez, ze ji chlap nic neda, setri na ni, nechce koupit vybavicku atd. Me s tim vsim napadá a proc sakra? Ano, dite je i jeho, debata o financich je na miste, ale proc vas ma zivit? Je snad jeho práce snazsi nez ta vaše? Ma žena jen rodit a sedet na zadku a chlap kmitat v praci? Pak se kazda jen divi, ze si nechce s ditetem hrát, ze k nemu nema vztah a v neposledni řadě, ze ma ci nema chut na sex zrovna jak se zenuska vyspi. No tak holky, trochu te kuraze pro vlastní zivot. Je vas, jak se o nej postaráme takový ho budeme mit. Necekejme ze k nam vsechno prijde samo bez úsilí.

Proč anonymě? Stydíš se za svoje názory? Řekla bych že ano, protože tohle snad nemůžeš myslet vážně. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí