Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@muska666 tohle pise hodne zen, jak to nedavaji. Ja jsem tak byla vycvicena od studii, na co jsem sama nemela jsem proste nemela. Nikdo si me nikdy nemusel vydrzovat nebo mi k necemu prispivat. Zila jsem vždy jen ze sve prace. Takže pro me osobne tenhle model neni tak divny. Moje je moje, jeho je jeho. Pokud me mrzi, ze on ma o tolik vic neziji s clovekem kteremu zavidim. Spoustu paru dnes zije stale na pul. Je to pohodlne a zadni vratka. Kdyz se neco pokazi, kazdy si vezme svoji pul a zmizi. Jen to nechce hypoteky a společná auta.
tvuj nazor…ja mu nikdy nezavidela…jen jsem tento system predtim nikde nezazila…a jen cucela ze to tak nekde je…mne to prijde hnus kdyz je chlap hamoun teda…
@Anonymní píše:
@Venetia chlap neusetri tolik jako ja a ja mu nerikam kolik usetrim. Mame oddelene finance. Takze nema moc na sve vyskakovani. Ale s nepotrebnosti novych veci souhlasi. Deti jsou zatim male, tak uvidime jak to pujde pozdeji, ale ucim je, proc kupovat vec novou a 3× tak drahou, kdyz ta pouzita splni stejny ucel. Ze vseho rychle vyrostou nebo je to prestane bavit. Jsou to deti, tak chci, aby si s vecmi skutečně hraly a ne na ne jen koukaly, protoze byly moc drahe a nic s nimi nesmi. Tim nerikam, ze veci umyslne nici, ale proste se opotrebuji.
u malych deti souhlas..ale pozdeji urcite budou mit sve naroky.
oddelene finace myslis tak, ze to vse setris ze sveho platu a muz o tom nevi?
@muska666 píše:
tvuj nazor…ja mu nikdy nezavidela…jen jsem tento system predtim nikde nezazila…a jen cucela ze to tak nekde je…mne to prijde hnus kdyz je chlap hamoun teda…
ja prave zazila, od vlastniho manzela jsem si musela pujcovat… uz nikdy vice
@Venetia píše:
tak to te chapu…
@Venetia píše:
A za jaký úrok?
@zoidberg píše:Úrok snad nechtěl, ale vrátit jsem musela
A za jaký úrok?
@Venetia píše: Úrok snad nechtěl, ale vrátit jsem musela
Tak co si stěžuješ? U mě bys platila i úrok ![]()
@zoidberg píše:
Tak co si stěžuješ? U mě bys platila i úrok
Už je to pryč
@Venetia ano setrim ze sveho platu. Manzel vi, ze si setrim, ale neví kolik. On si taky ze sveho neco uklada jako rezervu, ale jak o tom hovori myslim, ze si uklada mnohem mene.
@Venetia jako dite jsem mela take sve naroky a musela si na ne vydelat. Nasi mi dali základ, pokud jsem chtela vic sla jsem na brigadu. V 7 tride jsem zacala sit, abych si usila obleceni co jsem chtela. Na stredni jsem si vydělala na mobil a na vysoke si vydelavala na kaficka a znackove obleceni. Dnes jsem za to rada. Znam hodnotu penez a vim jak se na ne clovek praci nadre.
@muska666 ja to treba jako hamounstvi neberu. Jsou to jeho penize za jeho tezce vydelanou praci. Ty mas zase svoje. Kdyby tys byla na jeho miste, prosedela cele noci u pokru a pocitala karty chtela bys kupovat chlapovi znackove obleceni v A3 sportu? Pokud ma narozeniny beru darek jako ok, ale jen tak, proc? Pokud neco potrebuje nebo chce koupi si to sam ne? Pokud na to nema, tak si to nekoupi. To neni prece hamounstvi, jen logické uvazovani. Ted to nemyslím hrube na tebe, jen se zamyslim nad danou problematikou obecne. Proc se spolehat na ostatni?
Ale to neni o spolehani na ostatni. Trebas to bere podle sebe, ze kdyby to u nich bylo financne obracene, tak by ona jemu neco koupila… Ja bych to treba udelala a taky uz i udelala. A mela jsem z toho radost. On taky.
@Anonymní píše:
@muska666 ja to treba jako hamounstvi neberu. Jsou to jeho penize za jeho tezce vydelanou praci. Ty mas zase svoje. Kdyby tys byla na jeho miste, prosedela cele noci u pokru a pocitala karty chtela bys kupovat chlapovi znackove obleceni v A3 sportu? Pokud ma narozeniny beru darek jako ok, ale jen tak, proc? Pokud neco potrebuje nebo chce koupi si to sam ne? Pokud na to nema, tak si to nekoupi. To neni prece hamounstvi, jen logické uvazovani. Ted to nemyslím hrube na tebe, jen se zamyslim nad danou problematikou obecne. Proc se spolehat na ostatni?
Tak to ses nemusela vdavat ne? O tom to je o ekonomickem a socialnim spojeni ne?
@Šarlota4 vydefinuj ekonomicke a socialni spojeni prosim? Co si mam pod tim predstavit? Ja jsem asi jedna z tech co se vdavala z lasky a proto, ze mi prislo fajn vystupovat jako rodina a nest stejne jmeno i pro spolecne deti. Ne proto, ze bych potrebovala neci financni spojeni a socialni asi take ne. Byli jsme ze stejne sociální vrstvy. Ale to je asi i o tom. Nikdo z nas si nepovysil ani neponizil. A kdyby, asi bych stale od chlapa necekala, ze kdyz bude mit vic jak ja, bude mi tim kompenzovat muj zivot.
Jsem zvykla jet na sebe. A to mi nebrani v tom se domluvit a fungovat spolecne.
@muska666 tohle pise hodne zen, jak to nedavaji. Ja jsem tak byla vycvicena od studii, na co jsem sama nemela jsem proste nemela. Nikdo si me nikdy nemusel vydrzovat nebo mi k necemu prispivat. Zila jsem vždy jen ze sve prace. Takže pro me osobne tenhle model neni tak divny. Moje je moje, jeho je jeho. Pokud me mrzi, ze on ma o tolik vic neziji s clovekem kteremu zavidim. Spoustu paru dnes zije stale na pul. Je to pohodlne a zadni vratka. Kdyz se neco pokazi, kazdy si vezme svoji pul a zmizi. Jen to nechce hypoteky a společná auta.