Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LKL píše:
@BloomingGorgeous teda krom toho, ze spolu nejsouasi ji chtel oslnit svou dukladnosti a netusil, jak moc v tomhle pripade slapnul vedle…z eura na curani je v zasvecenejch kruzich legendarni hlaska
To je tak ubohy… To muselo byt desny pako ![]()
Taky jsem jeden čas chodila s jedním šetřivým. Nevadilo mi, že si kupuje všechno nejlevnější a že někdy platí on a jindy já, ale že byl vzteklý, když jsem si koupila něco, co se mu zdálo drahé. Byly to moje peníze, které jsem si vydělala! Šetřil na pořízení malého bytu, kradl, kde se dalo, v MHD jezdil načerno… A strašně mu vadilo, že si někdo vydělá víc než on.
Nechápu, v čem jsme stejní a v čem soupeříme.
Je nákupní maniak a nakupoval zcela zbytečně jídlo už měsíce dopředu, jídelníček si neudělal, takže to, co jsme neodvezli, pak dva měsíce jedl. Excel byl kvůli jídelníčku (naplánovala jsem, co budeme jíst a tudíž co povezeme - váha do letadla, prostor v batohu) a váhu potravin jsem tam dala i kvůli němu, protože on tři měsíce dopředu pořád něco vážil a tak. A nakonec to bylo dobře, že jsme věděli, kolik to jídlo bude vážit, protože jsme o fous nepřekročili limit do letadla.
Excel byl snaha zamezit jeho nezřízenému nakupování bez rozmyslu. Pak by mi ty zbytečně koupené konzervy naúčtoval a já je musela jíst. Do excelu si to všechno zapisoval a pak viděl, že už všechno má, takže stopnout se mi to podařilo. A to, co koupil zbytečně už předtím navíc, si teda naštěstí nechal, nezapočítal a dva měsíce jedl sám.
No asi radi setrite oba, mne by teda nenapadlo tahat na dovolenou pastiky a syry, delat si predem jidelnicky a tabulky s rozpoctem vahy, jestli si muzu vzit pastiku jednu nebo dve. To jste si tam jako nezasli na jidlo a zili jen na tech syrech? No mate stesti, ze vas s nima do letadla vubec pustili.
tak jednak hledám práci a chtěli jsme low cost, jednak je Norsko druhou nejdražší zemí v Evropě, takže jedno normální jídlo vyjde na 500 Kč
kupovali jsme pečivo, jejich výborné marmelády, občas sýry, zeleninu, jinak jsme si dělali jídlo do hor na túry (stejně tam není kde jít jíst) a snídaně i večeře u domorodců
párkrát jsme grilovali na jednorázových grilech - je to tam děsný hit a je to super
a hlavně to všechno musí člověk odtahat na zádech, to je další
ještě jsem si vzpomněla - těstoviny a omáčky jsme tam taky kupovali (ale to jsem měla zahrnuté v tom jídelníčku s nulovou váhou ![]()
@hani28 No, pokud jedeš někam na hory, tak tam fakt restaurace nejsou a to, že ty neznáš jinou dovolenou než někde v letovisku, městě či jinde v civilizaci ještě neznamená, že ji tak musí trávit všichni.
alejo má, utěšoval, když jsem byla hodně na dně, kdybych byla hysterka, tak to bude poslušný pejsek k mávání, když s něčím potřebuju pomoct a nemám čas, tak se snaží zařídit, protože čas má, asi by nezahnul, jenže na druhou stranu se zas vylouplo toto…
@Anonymní píše:
@Emimin7alejo má, utěšoval, když jsem byla hodně na dně, kdybych byla hysterka, tak to bude poslušný pejsek k mávání, když s něčím potřebuju pomoct a nemám čas, tak se snaží zařídit, protože čas má, asi by nezahnul, jenže na druhou stranu se zas vylouplo toto…
A co teda budeš dělat?
@Anonymní píše:
@Emimin7alejo má, utěšoval, když jsem byla hodně na dně, kdybych byla hysterka, tak to bude poslušný pejsek k mávání, když s něčím potřebuju pomoct a nemám čas, tak se snaží zařídit, protože čas má, asi by nezahnul, jenže na druhou stranu se zas vylouplo toto…
a imponuje ti jako chlap? jako někdo kdo tě něčím obohatí ( nemyslím penězi) je něco čím tě fascinuje a co tě u něj udrží i nadále?
Protože podle popisu zatím je jenom „divnej“ aspoň pr mě.. lakomý, nevelkorysý bez lehkosti bytí… ale je to můj úhel z tvého popisu… proto se ptám
Dávám anonymně, protože se fakt za něj stydím. Dá se říct, že pořád ještě mám přítele, jsme spolu víc než tři roky. Nebydlíme spolu, on by býval chtěl, ale já nechtěla. Zpočátku to byly samé dárky, kytky, čokolády atd., ale přesně po dvou letech to začalo vyhasínat. Přítel si jednostranně usmyslel, že se zasnoubíme a požádal mě o ruku. Já to tehdy zahrála do autu (byli jsme tehdy v cizině a nechtěla jsem riskovat případný problém). A od té doby to bere, jako že jsem jistá. Dárky ustávají (nemám problém, ok), čas od času něco dostanu - minule třeba špagety - prý koupil jsem jich víc, mám doma ještě šest sáčků kolínek, nestíhám to jíst, tak ti nesu špagety, jsou sice rok prošlé, ale nic jim není, ty to doma sníš. Bylo mi dost blivno, podobně jako mi kdysi nabízel oblečení po jeho zemřelé sestře - prý pojď si vyzkoušet, máte stejnou postavu. Je to normální??? Přece nejsem odpaďák. A není to poprvé - už jsem například dostala čaj, který mu nechutnal, voňavky, kterých koupil 6 stejných (za dobrou cenu) a nevěděl, co s nimi, žárovky, které vyřazovali v práci - prý se mi určitě budou hodit… Pomoooooc.
A pises nam to proc? Stydis se za nej a presto s nim si ve vztahu? Zit s nim nechces a presto si ho drzis? To jako pro pripad, ze se nenajde nekdom lepsi nebo proc? Pokud ti vadi prosle spagety, tak snad nejjednodussi je, mu to rict ne?
Pro kazdeho je normaqlni neco jineho. Co jednomu vadi, tak druhemu treba ne.
Pokud ti to vadi, tak snad neni nic jednodussiho nez to resit s pritelem a nebo se s nim proste rozejit. kolik ti je let, prosim te?