Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pohledmuze píše:
Me osobne prijde dost trapne a sucharske byt abstinent.Tomu rozumim jen u nekoho, kdo se neumi ovladat a ma problem s alkoholem, tak radsi nepije vubec.
Neni duvod si nedat sklenku nebo dve dobreho vina, aperitivu, nebo piva k jidlu, nebo jen tak.
Já jednoduše nenávidím alkohol a zvládám to bez něj dobře. Naopak nedokážu pochopit potřebu pít.
@Emimin7 píše:
Doufám, že to myslíš tak, že nepít je na nic jen v barech.
Vseobecne
@Emimin7 píše:
Já jednoduše nenávidím alkohol a zvládám to bez něj dobře. Naopak nedokážu pochopit potřebu pít.
Ovšem je neoddiskutovatelné, že abstinenti jsou jedni z nejprotivnějších lidí na planetě…
@ontar píše:
Ovšem je neoddiskutovatelné, že abstinenti jsou jedni z nejprotivnějších lidí na planetě…
A tady je to samý abstinent, nekurak a zdravojedlik ![]()
@ontar píše:
Já nikoho nemoralizuju. Jen řikám že to nemám rád. Čím jsem protivný?
@Emimin7 píše:
Já nikoho nemoralizuju. Jen řikám že to nemám rád. Čím jsem protivný?
Já v předešlém příspěvku četl něco o nenávisti a nepochopení…
@ontar A to vadí? Jednoduše nechápu, co na tom alkoholu je a nenávidím ho, protože aktivně ničí a ničil předešlé generace mé rodiny.
Takže radši budu protivný, než týrat lidi kolem sebe po vzoru mých předků.
@Emimin7 píše:
@ontar A to vadí? Jednoduše nechápu, co na tom alkoholu je a nenávidím ho, protože aktivně ničí a ničil předešlé generace mé rodiny.
Takže radši budu protivný, než týrat lidi kolem sebe po vzoru mých předků.
Ale to je od zdi ke zdi…to se dá vztáhnout na jakoukoliv činnost…nevím, koho týrám, když jsem si teď otevřel pivko a nalil frťana…
@Venetia píše:
Vseobecne
Když jsem byl posledně s dvěma kamarády na bowlingu, tak oba museli přestat hrát, jak byli pod obraz a jeden z nich tam usnul. Taková společnost je preferovanější?
@ontar Přesně. Já zas nevím, čím jsem protivný, když jsem si dal obyčejnou vodu.
@Emimin7 píše:
Když jsem byl posledně s dvěma kamarády na bowlingu, tak oba museli přestat hrát, jak byli pod obraz a jeden z nich tam usnul. Taková společnost je preferovanější?
Jo, to je přesně to ode zdi ke zdi, ten kdo neumí pít je úplně stejně otravný jako ten kdo nepije a prudí s tím okolí. Naopak ten kdo nepije a neobtěžuje s tím ostatní je úplně stejně v pohodě jako ten, kdo pít umí.
@j.a.n.i1 No však já s tím právě neprudím do doby, než mi to někdo začne předhazovat. Moji známí už to vědí a tak jim o alkoholu neřeknu ani půl slova a stejně tak oni mě.
Ovšem tady jsem byl nazván protivným, trapným sucharem, aniž bych prve kohokoli moralizoval.
Nechápu.
Tak já jsem zatím dosud randila jenom s „penězi rovnými“ (tj. oba jsme vždycky byli studenti) a v takovém případě mi přišlo naprosto slušné a vhodné nekompromisně prohlásit, že si za sebe platím (a tedy za sebe i zaplatit). Jak já tak protějšek jsme měli peníze z příležitostných brigád nebo od rodičů a tak si nemyslím, že by bylo třeba, aby za mě chlap platil. A dost neuznávám takové to ohrazení se „ze slušnosti“ s tím, že vlastně žena za sebe zaplatit nezamýšlí a pak je akorát naštvaná, když to muž přijme…
Myslím, že to, že platí muž, že dáno situací, která se postupně mění (ale stále pouze postupně), že muž je na tom zpravidla ekonomicky lépe, než žena. Pokud tomu tak není, nevidím důvod, proč za sebe nechat platit. Kdybych byla pozvaná jako studentka na rande někým evidentně majetnějším, tak bych se taky asi nechala pozvat (ale v takové situaci jsem nebyla, tak nevím).
Tím samozřejmě neobhajuju ty absurdní situace zmíněné výše (viz situace v kině) a také by mi přišlo divné, aby si o to zaplacení sám muž řekl. ![]()
@Kubula.K píše:
Co to znamena v praxi?
nemůže existovat, dokud chlapi nerodí děti, nevychovávají je, nemají menzes.
Tkrátka nejsme stejní. A protože jsou ženské kvůli tomu v nevýhodě, žádná rovnoprávnost není a nebude.
@pohledmuze ono tyto nápoje taky ne každému chutnají.