Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@paola white píše:
@Tripisek doufám, že manželova přítelkyně nemá k našim dětem takový vztah… uvědom si, že dítě má na otce právo. Já i můj manžel jsme se shodli na tom, že kdyby se naši partneři chovali tak jako ty, tak půjdou…
Ano ano. Takze zakladatelko bacha at zachvilku nebrecis.
@Tripisek píše:
@Ondrášovka.N ale to zase ne, jen chci aby toleroval, ze jsou udalosti a dny kdy chci byt se svoji rodinou, rikejte si co chcete ale mala pro me neni rodina
Ale ONA JE jeho rodina. Proč by spolu neměli trávit rodinné svátky? Protože náhodou čeká další dítě s někým jiným? Ty a tvoje bříško nejste první, ani jediní. Vždycky už tady ta malá bude, a měla bys ji nejen tolerovat, ale smířit se třeba i s tím, že tvoje dítě jednou bude stejně náročné, nevychované a otravné, a přesto, že si myslíš, že ho vychováš tak, aby nebylo.
@paola white píše:
@Tripisek doufám, že manželova přítelkyně nemá k našim dětem takový vztah…
![]()
Třeba zakladatelka jen nemá cit na děti a získá jej až po narození svého..
A pokud se ti nelíbí jak je vychovaná, nebo jak k ní přítel přistupuje, tak to řeš s ním. Asi ti to až tak nevadí, když s ním čekáš dítě, ke kterému se bude chovat asi podobně.
Malé je mi líto. I kdyby s vámi svátky a dny volna trávila, už vidím jak přijímaná by se cítila.
@minoe píše:
Třeba zakladatelka jen nemá cit na děti a získá jej až po narození svého..
a třeba pochopí, že děti tu nejsou pro nás, ale my pro ně. A zjistí, že její představy o snadnosti a účinnosti výchovy nejsou úplně reálné.
Je to malé 7 leté dítě, nechápu jak někdo může mít to svědomí ho vědomě chtít připravit o svátky s rodičem, jen proto, že on ho nechce v tu dobu.
@Tripisek co vlastne dela holcicka tak hrozneho ze ji nenavidis? At jsme trochu v obraze
Je to rodina, je to sestra tvého dítěte, dcera přítele. To chceš raději aby byl chlap zrůda co v lepším případě posílá alimenty a dítě roky nevidí!? Nevadí ti snad dokonce, že jí koupí i dárky…
Stejně jako s přítelem (manželem) „vyfasuješ“ do své rodiny tchýni, tchána, švagry atd. tak je tam i jeho dcera, takže s tím musíš počítat a nejde ji z vaší rodiny vyčlenit.
Pokud ti vadí její chování, tak se musíš s partnerem domluvit na společných pravidlech tak aby to vyhovovalo vám oběma. Mysím, tím, že partner by měl svou dceru také vychovávat (tj. nedovolit a neprominout všechno třeba z pocitu viny, že není pořád s ní). To, že s ní chce trávit svátky a dovolené je normální, s tím se musíš smířit.
A to že on chce být se svojí dcerou je ti jedno, že? JÁ JÁ JÁ
@Takyjedna rozhodne mu nebudu davat na vyber protoze vim, ze by me neopustil a zas nejsem takova jakou tady ze me delate abych ji vzala tatu…az budu mit svoje miminko tak doma zacnou moje pravidla, ktery budou platit pro obe deti at se mu to libi nebo ne…a taky budu muset lecos prekousnout ![]()
@Tripisek nastavit pravidla v domácnosti a pravidla chování u vás doma, to ano, nastavit pravidla setkávání s první dcerou ne. Do toho nebudeš moct mluvit. Dokonce ani kdyby příteli nařídili střídavku, tak by se na tebe nehledělo. Tak ti přeju, abys to nějak překousla a zbytečně moc nevyvolávala konflikty.
@hudečice píše:
Zakladatelku trápí, že jí vadí cizí dítě (kor aby s ním trávila vánoce, víkendy atd).
Za mě - zvykej si. Bude hůř, malá bude tátu vyžadovat častěji, bude chtít s ním trávit více víkendů, případně přes léto dva, tři týdny v kuse.
Tady není rada. Je to buď, anebo.
Omyl. Ji to netrápí. Ji to s. r. A chce, aby to její partner ukončil.
@Ondrášovka.N píše:
@Tripisek co vlastne dela holcicka tak hrozneho ze ji nenavidis? At jsme trochu v obraze
Co by? Chce bejt s tátou. Ona jí vlastně miluje, jen ať neleze k nim domu. Kapišto?