Přítelova dcera u mě krade

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.7.18 13:12
@Anonymní píše:
Zdravím vás. Přišla jsem si k vám pro radu jak postupovat. Přítel má dvanactiletou dceru, která žije u matky. Bere si ji každý víkend, no je vlastně u nás skoro pořád. Mám jí ráda, vím že život o mámy není jednoduchý. Ale problém je v tom, že mi několikrát vzala peníze z peněženky, a to nemluvím o tom že vykradl dceři pokladničku. Když jsem to zjistila poprvé, jednalo se o padesát korun které mi sebrala z peněženky. Slušně jsem ji vysvětlila že mě mohla požádat, dala bych jí je. A říkala jsem ji ze si to nechám pro sebe. Chtěla jsem sní být kamarádka. Podruhé to byla pokladnička 500kc. :zed: to už jsem ale zakrocila. Řekla jsem to příteli, a ten ji to slušně vysvětlit. Že se to nedělá. Potřetí už ale ukradla 2000kc.. A dusovala se že ona nic nevzala že to moje dcera 8o. Ale o tom jsem příteli ještě neřekla, je v práci a já jsem tu sní sama, moje dcera je na táboře. Když jsem se jí zeptala na peníze řekla mi, že lžu že mi to táta neuvěří že její máma to říká. CO mám dělat :zed: :zed:

Hlavni je zjistit duvod, proc krade. Kupuje za ty penize veci pro kamarady, aby byla oblibena? Zavidi neco nevlastni sestre? Dava penize kamaradce, ktera nema na jidlo? Podle toho se pak bude odvijet i reseni.

Ono se rekne - krade… Ale muze to mit tisic a jedna duvodu a dulezite je vyresit tu pricinu. Pokud kupuje za to neco kamaradum, naucit ji, kde si najit kamarady i bez toho.

Pokud zavidi sestre, zjistit, co ji zavidi a proc…

• Citovat
  • Upravit
smurfka
19.7.18 13:18
@aiwwa píše:
když to udělala už třikrát, tak co s ní? já bych jí tím pohrozila, že jakmile se zase něco ztratí, že jí prohledám. aby se bála té ostudy. A než bych cokoliv podnikla, tak bych se ujistila na sto procent, zda to nemohla udělat vlastní dcera a hodit to na ní.

no jenomže pokud nezjistím důvod proč, tak po takovémhle zásahu už ho ani nikdy neřekne..
jednodužší a méně trapné by bylo kdyby si peníze před návštěvou schovala..kde nic není ani smrt nebere..

• Citovat
  • Upravit
117139
19.7.18 13:21
@smurfka píše:
no jenomže pokud nezjistím důvod proč, tak po takovémhle zásahu už ho ani nikdy neřekne..
jednodužší a méně trapné by bylo kdyby si peníze před návštěvou schovala..kde nic není ani smrt nebere..

tak to je jasné, ale nemůže dělat jako by se nic nestalo. Hlavně bych teda zjistila proč a na co ty peníze potřebuje. A pokud nemá kapesný, dala bych jí kapesný. A promluvit by s ní měl prvotně táta. Dělal to syn mojí kamarádky, když začal chodit do školy. Spolužáci měli kapesné a o přestávce si kupovali sladkosti a on neměl, tak si vzal doma no. Zavedli kapesné a pomohlo to, ale on vzal pár desetikorun. Dva tisíce, to je dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.18 13:22

Příteli bych to určitě řekla. Je to jeho dítě a takové důležité věci musí vědět. Nemá nárok hrabat se někomu v peněžence. Nešetřila bych jí, evidentně vidí, že jí to lehce projde, ale 2000 jsou přes čáru. Sedla bych si s ní i s přítelem a promluvila bych s nimi, peníze bych schovala. Možná to chce více respektu od obou stran :). Jakmile nejsou zavedeny hranice, začnou toho využívat.

• Citovat
  • Upravit
875
19.7.18 13:26

@smurfka a to má jako zakladatelka pořád něco schovávat? Vždyť ona je tam doma a může mít své věci kde chce :zed:
@Limi123 krádež je krádež a je úplně jedno,jaký je v tom úmysl. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
19.7.18 13:29
@AlenaSu píše:
@smurfka a to má jako zakladatelka pořád něco schovávat? Vždyť ona je tam doma a může mít své věci kde chce :zed:
@Limi123 krádež je krádež a je úplně jedno,jaký je v tom úmysl. :nevim:

Pro reseni je to velmi dulezite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
19.7.18 13:32

No tak hlavně opravdu zjistit důvod. Je jí 12, docela si vybavuju sebe a okolí ve 13, takže bych se zaměřila i na cigarety, alkohol, klidně u šikanu. Opravdu málokdy dítě krade jen tak bez důvodu a dva tisíce už jsou opravdu hodně.
Peníze bych si teda opravdu schovávala nebo zamykala.
A hlavně, áčkoliv to pravděpodobně bude její výmluva, ale i tak, si sáhni do svědomí, jestli opravdu není možnost, že by ty peníze vzala tvoje dcera.

• Citovat
  • Upravit
117139
19.7.18 13:32

taky se domnívám, že zjistit proč to udělala je důležité. A nějaký odpovídající trest taky a zároveň i rozumné kapesné, pokud žádné nemá. Pokud nějaké má, tak bych jí to strhla postupně z kapesného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
19.7.18 13:35

@Lama Lama ale co chcete řešit? Prostě jí evidentně řekli,že krást se nemá. A to opravdu nikdy a udělala to zase. To jí mají pořád dokola mírným hlasem opakovat,to se nedělá? Nebo hodinu sondovat,nač to má? Vždyť je ro jedno, může si i něco vymyslet,jen ať má klid. :nevim: pokud něco ukradne nekde v obchodě nebo v práci,taky se s ní nikdo mazlit nebude. Moje děti to se mnou budou mít hodně těžké, u mě totiž platí zásada nelhat a nekrást. A pokud to i po několikátém vysvětlení udělají,tak si myslím,že jedna vychovná jim neuškodí… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
@Anonymní píše:
Zdravím vás. Přišla jsem si k vám pro radu jak postupovat. Přítel má dvanactiletou dceru, která žije u matky. Bere si ji každý víkend, no je vlastně u nás skoro pořád. Mám jí ráda, vím že život o mámy není jednoduchý. Ale problém je v tom, že mi několikrát vzala peníze z peněženky, a to nemluvím o tom že vykradl dceři pokladničku. Když jsem to zjistila poprvé, jednalo se o padesát korun které mi sebrala z peněženky. Slušně jsem ji vysvětlila že mě mohla požádat, dala bych jí je. A říkala jsem ji ze si to nechám pro sebe. Chtěla jsem sní být kamarádka. Podruhé to byla pokladnička 500kc. :zed: to už jsem ale zakrocila. Řekla jsem to příteli, a ten ji to slušně vysvětlit. Že se to nedělá. Potřetí už ale ukradla 2000kc.. A dusovala se že ona nic nevzala že to moje dcera 8o. Ale o tom jsem příteli ještě neřekla, je v práci a já jsem tu sní sama, moje dcera je na táboře. Když jsem se jí zeptala na peníze řekla mi, že lžu že mi to táta neuvěří že její máma to říká. CO mám dělat :zed: :zed:
Řekla bych jí, že mám bankovky nějak označené (zahnutý růžek atd.) nebo opsané jejich čísla, ale předtím bych si je opravdu opsala z ostatních bankovek co mám a jedno si vymyslela a ukázala bych jí to s těmi ostatními, že to sedí. A pak bych řekla, že volám policii, ať to tu prohledají. Ona nemůže ještě vědět co policie smí nebo ne. A opravdu bych dělala, že je volám. Většina deček dostane strach a radši se přizná. Tu padesátku bych neřešila, jen bych jí řekla, že se to nedělá a pokud potřebuje třeba na pizzu s kámoškou, může tě o peníze požádat. Ale pokud se to opakuje a už to jsou takto velké částky, tak to bych s ní už udělala pěkně velký cirkus, že by asi holka koukala. Teď to jsou peníze, pak to může být zlato, menší elektronika a v patnácti ti buď vezme kartu a vybílý účet nebo byt. Rozhodně bych před ní vše schovávala a korunu by ode mě už neviděla. Je možnost, že jí navádí matka třeba a bere to pro ní, ale pokud by se to zjistilo, tak bych holku od ní za každou cenu snažila dostat k vám. A nebo nešikanují jí třeba ve škole? Že to krade pro ně? To určitě také zjistěte.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@AlenaSu píše:
@Limi123 krádež je krádež a je úplně jedno,jaký je v tom úmysl. :nevim:

Ne, neni to jedno. Pokud to krade treba ze zoufalstvi, ze ji ve skole sikanuji kvuli obleceni, tak to jedno proste neni. Je treba najit pricinu, vyresit ji a pak dat primereny trest, treba takovy, ze si to nejak odpracuje.

• Citovat
  • Upravit
32323
19.7.18 13:39

@Limi123 No už s ní táta promlouval, mohla svěřit , k ničemu to nevedlo, krade potřetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117139
19.7.18 13:39
@Limi123 píše:
Ne, neni to jedno. Pokud to krade treba ze zoufalstvi, ze ji ve skole sikanuji kvuli obleceni, tak to jedno proste neni. Je treba najit pricinu, vyresit ji a pak dat primereny trest, treba takovy, ze si to nejak odpracuje.

taky myslím, že základ, je zjistit pravý důvod. Klidně to může dělat ze žárlivosti nebo jen tak. Ale bohužel to může mít i závažný důvod, např. tu zmiňovanou šikanu a to se pak musí řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
19.7.18 13:42
@AlenaSu píše:
@Lama Lama ale co chcete řešit? Prostě jí evidentně řekli,že krást se nemá. A to opravdu nikdy a udělala to zase. To jí mají pořád dokola mírným hlasem opakovat,to se nedělá? Nebo hodinu sondovat,nač to má? Vždyť je ro jedno, může si i něco vymyslet,jen ať má klid. :nevim: pokud něco ukradne nekde v obchodě nebo v práci,taky se s ní nikdo mazlit nebude. Moje děti to se mnou budou mít hodně těžké, u mě totiž platí zásada nelhat a nekrást. A pokud to i po několikátém vysvětlení udělají,tak si myslím,že jedna vychovná jim neuškodí… :lol:

No, co resit… Aby se to neopakovalo, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
19.7.18 13:45
@Tunrida píše:
No tak hlavně opravdu zjistit důvod. Je jí 12, docela si vybavuju sebe a okolí ve 13, takže bych se zaměřila i na cigarety, alkohol, klidně u šikanu. Opravdu málokdy dítě krade jen tak bez důvodu a dva tisíce už jsou opravdu hodně.
Peníze bych si teda opravdu schovávala nebo zamykala.
A hlavně, áčkoliv to pravděpodobně bude její výmluva, ale i tak, si sáhni do svědomí, jestli opravdu není možnost, že by ty peníze vzala tvoje dcera.

mám dojem že psala že její dcera je na táboře.. tak to asi nemohla udělat :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML