Přítelovi rodiče jsou podivíni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1894
14.1.16 20:15

Abych řekla pravdu tak nevadilo, pokud druhá babička malého má ráda, navštěvuje ho, komunikuje atd. Nikdo není povinný ti pro dítě něco dávat. Znám to z vlastní zkušenosti, ale člověka zamrzí, že někdo o malém básní a nemá čas se přijet na vnouče podívat. No a vysvětlila bych to tak že prostě nemají peníze. U nás je to tak že tchýně bydlí asi 20 km od nás a děti nevidí celý rok a nechybí jí. Na vánoce dostanou děti občas něco, a svátky, mikuláše, narozeniny to oni neřeší. Dcera 8 let prostě ví že nějaká babi existuje, ale má babičku s dědečkem co jí to všechno vynahradí a syn 1 rok to zatím nějak nevnímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
15.1.16 09:56
@Anonymní píše:
Ani nevím jestli potřebuju radu, názor nebo se jen vypovídat :nevim: Ale v kostce. S přítelem jsme 8 let a máme dvouletýho chlapečka. Přítel byl s rodičema rozhádaný a několik let nebyli v kontaktu, ozval se jim až když synovi bylo 16 měs. Jeho maminka si s námi dala sraz na půli cesty aby viděla malýho a mě poznala. Přišlo mi divný, že nás nepozvali k sobě, ale přítel má ještě nemocnýho bratra, o kterého rodiče pečují a on tam prý nikoho nesnese 8o a nikdo k nim domů nesmí. Druhá pecka, když maminka po dvou hodinách pospíchala domů s tím, že táta dělá nějaké zkoušky a musí ho ještě vyzkoušet 8o :zed: a já si naivně myslela, že když má poprvé vidět svýho vnuka, udělá si celý den volno aby se poznali apod.Za měsíc jsme jí pozvali k nám, já nakoupeno, navařeno a maminka se v den příjezdu ráno omluvila že nemůže dorazit.Pak přijela zhruba za dva měs. a malýmu přivezla kilo jablek a kilo banánů :roll: :oops: Když je přítel v práci a není doma, tak k nám jít nechce, nebo jen třeba na hodinu aby viděla malýho a chvátá pryč. Podotýkám že žijou 200 km daleko.Na synovi druhý narozeniny přijela, ale ráno mi volala že se ještě zdrží a pak mi zavolá, tak jsem mezi tím šla nakoupit a potkala jsem jí s dcerou která bydlí kousek od nás, v cukrárně. Obě nás šli doprovodit domů, babička dala malýmu tisícovku a šla na vlak. Poslední kapka byla o vánocích, kdy se ani neozvala, já pro ní nechala stejně jako pro své rodiče udělat kalendář s fotkama malýho a ona jen chlapovi napsala, že přeje pěkný vánoce. Přítelova rodina mi přijde celá divná, zvláštní, pořád mluvěj jak jim malej chybí, maj ho rádi…ale jejen u slov.Syn druhou babičku ani nezná, nějak se mi nelíbí aby za ním jezdila jednou za tři měsíce na dvě hodiny :nevim: Až bude starší, jak mu vysvětlit že od babičky nic nedostal na mikuláše, velikonoce, vánoce… :nevim: Přítelův táta neviděl malýho vůbec, jez pár fotek :nevim: Jak by jste se zachovali vy, vadilo by vám to?

Divný jenom jsou jiní. A jestli pečují o nemocného syna, to není žádná legrace. Zejména pokud je dospělý, je to zabíračka fyzická i psychická. Takže na dlouhé návštěvy asi nejsou. A ono malé dítě dá zabrat taky, a když jsou unavení, asi jim to stačí takto. Zřejmě proto jde raději s dcerou do cukrárny, tam je klid, v klíedku si vypije kafe, postěžuje si třeba dceři na trápení a je jí líp.
A navíc si odporuješ - nelíbí se ti že syn babičku skoro nezná a zároven že by za ním jezdila. a jak ji má jinak poznat, to mi vysvětli? A ty dárky? proč to pořád poměřujete, vy říkáte děcku na vánoce a na mikuláše, kdo mu co koupil? U nás to všechno nosí Mikuláš a Ježíšek a hotovo. Takže ono to spíš vadí tobě, ne tomu dítěti. A jde tady o dítě a ne o tebe, takže podle toho bych se zařídila. Hodně častu se tu matky a jejich nespokojenosti schovávají za děcko, ale bývá to často jenom výmluva si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
15.1.16 10:00
@Anonymní píše:
Konkrétně mi přijde divný, že k nim domů nesmíme - jak jednou vysvětlím synovi, že ještě nebyl u babičky a nesmí tam? Brácha je údajně hodně nemocný, ale léčit se nechce a do nemocnice taky ne :nevim: ale přijde mi divný, že rodičům diktuje koho smí a nesmí pozvat do baráku. Jeho sestra žije ai 10 min.od nás v podnájmu, nikdy nás k sobě nepozvala ani na kafe a taky tam nesmíme, ani přítel(její brácha).Jejich rodina se s nikým z příbuzenstva nestýká, za nikým nejezdí, s nikým nemluví…
Když srovnám babičkovství s mojí mámou, která už dvě vnoučata má, absolutně se to nedá srovnat a to chodí do práce, není ještě v důchodu jako přítelova matka.Taky neuznávám blbosti a miliony hraček, moje máma např. vzala malýho když měl svátek do aquaparku, ale druhá babička mu symbolicky nedá k mikuláši ani figurku, nic.

Proč ne, proč by neříkal rodičům, koho vvidět chce a koho ne. nevíš, co mu je, nemůžeš je soudit. Nebud z toho hysterická, opravdu si myslím, jak čtu tvoje příspěvky, že máš ty ten problém a vůbec nejde o dítě. Dítě bere spousty věcí jako fakt, a vůbec třeba neřeší dárky. jestliže je zvyklé, že jeden prarodič dárky nosí a druhý ne, tak to tak bere a vůbec ho to nezaráží. Podle tvého chápání bychom třeba my byli prarodiče úplně na zabití - dárky dáváme jen na svátek, narozky a vánoce a něco malého na mikuláše. Jinak ne. Ale vídáme se skoro každý den, trávíme s nimi plno času a to je náš dárek. Druzí prarodiče dávají dary, ale jezdí třeba jednou za dva měsíce. A co? Děti to vědí a takhle to taky berou. Prostě je to fakt.
A jak mu to vysvětlíš? Úplně jednoduše - řekneš mu pravdu - že se starají o nemocného strejdu, který je moc nemocný a potřebuje mít tichoučko a klid. A že třeba zkusíte babičku poprosit, abyste jednou tam mohli zajít, že byste třeba strejdu pohladili a donesli mu něco dobrého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.16 12:22

Zakladatelko, buď ráda, že máš klid. 8)

• Citovat
  • Upravit
1157
6.10.17 14:48
@Anonymní píše:
Ani nevím jestli potřebuju radu, názor nebo se jen vypovídat :nevim: Ale v kostce. S přítelem jsme 8 let a máme dvouletýho chlapečka. Přítel byl s rodičema rozhádaný a několik let nebyli v kontaktu, ozval se jim až když synovi bylo 16 měs. Jeho maminka si s námi dala sraz na půli cesty aby viděla malýho a mě poznala. Přišlo mi divný, že nás nepozvali k sobě, ale přítel má ještě nemocnýho bratra, o kterého rodiče pečují a on tam prý nikoho nesnese 8o a nikdo k nim domů nesmí. Druhá pecka, když maminka po dvou hodinách pospíchala domů s tím, že táta dělá nějaké zkoušky a musí ho ještě vyzkoušet 8o :zed: a já si naivně myslela, že když má poprvé vidět svýho vnuka, udělá si celý den volno aby se poznali apod.Za měsíc jsme jí pozvali k nám, já nakoupeno, navařeno a maminka se v den příjezdu ráno omluvila že nemůže dorazit.Pak přijela zhruba za dva měs. a malýmu přivezla kilo jablek a kilo banánů :roll: :oops: Když je přítel v práci a není doma, tak k nám jít nechce, nebo jen třeba na hodinu aby viděla malýho a chvátá pryč. Podotýkám že žijou 200 km daleko.Na synovi druhý narozeniny přijela, ale ráno mi volala že se ještě zdrží a pak mi zavolá, tak jsem mezi tím šla nakoupit a potkala jsem jí s dcerou která bydlí kousek od nás, v cukrárně. Obě nás šli doprovodit domů, babička dala malýmu tisícovku a šla na vlak. Poslední kapka byla o vánocích, kdy se ani neozvala, já pro ní nechala stejně jako pro své rodiče udělat kalendář s fotkama malýho a ona jen chlapovi napsala, že přeje pěkný vánoce. Přítelova rodina mi přijde celá divná, zvláštní, pořád mluvěj jak jim malej chybí, maj ho rádi…ale jejen u slov.Syn druhou babičku ani nezná, nějak se mi nelíbí aby za ním jezdila jednou za tři měsíce na dvě hodiny :nevim: Až bude starší, jak mu vysvětlit že od babičky nic nedostal na mikuláše, velikonoce, vánoce… :nevim: Přítelův táta neviděl malýho vůbec, jez pár fotek :nevim: Jak by jste se zachovali vy, vadilo by vám to?

Mám takové příbuzné z exmanželčiny strany. Našeho syna její máti i otec viděli za jeho 10 let snad jen 10×. Žádné dárky, hlídání, nic. Nemají rádi vnuka. A nikdo jim ho vidět nebrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
24.2.20 16:03
@lleennttiillkkaa píše:
Podle mě jsi lehce hysterická v tomhle směru a hledáš mouchy. Ne každý nutně musí se svým vnoučetem strávit 10h a to ani když ho vidí poprvý. Myslím, že 2 h jsou dostačující.
Co konkrétně je špatnýho na kilu jablek a kilu banánů? Za mě lepší než dvoustej krám do bedýnky s hračkama a nebo metrák sladkostí. Taky vozím ovoce raději než bonbony.
Jsi podle mě přesně ten případ, kdy se tchýně stará málo a je to špatně, kdyby se starala moc, tak je to taky špatně a budeš tu vypisovat, jak tě to otravuje.
?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová