Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Papírová už není
je jen lítačka, poridis kartičku a na tu nahravas kupóny. Lítačka ti může přijít na adresu domů, kupón nahrajes z appky potom online ( zridis si účet a tam zadaš číslo karty). Revizor má čtečku a vidí jaký máš nahraný kupón.
Ale je papírová co by nebyla. Jen všude tak propagují tu lítačku, že to člověk ani neví, že má tu možnost. Já odmítám ty jejich apky, někde se registrovat a roky mám papírovou průkazku. Kupuju si roční kupon-papírový u okýnka, ten si vložím do svojí papírové průkazky s fotkou a jménem.
Když jsem si průkazku zakládala, šla jsem normálně k okýnku s tím, že prosím o založení průkazky - měla jsem sebou fotku pasového formátu a vyplněný nějaký formulář žádosti, název teď už přesně nevím, ale byl ke stažení na dpp.cz a věřím, že jistě by se to dalo vyplnit na místě, není to nic složitého. Paní v okýnku si vzala fotku, vytiskla průkaz, fotku na něj zalaminovala a i s takovým tím plastovým pouzdýrkem mi to dala, do vedlejší části se pak vkládá papírový kupon, který se také kupuje u okýnka. Seznam „okýnek“ kde se dají vydat průkazky je taky na jejich stránkách.
Revizoři s tím problém nemají a to mně kontrolují každou chvíli. Papírovou průkazku má i manžel a dcera.
@Mollify83 píše:
Papírová už neníje jen lítačka, poridis kartičku a na tu nahravas kupóny. Lítačka ti může přijít na adresu domů, kupón nahrajes z appky potom online ( zridis si účet a tam zadaš číslo karty). Revizor má čtečku a vidí jaký máš nahraný kupón.
Aha, tak vidíš, jak moc jsem mimo
Děkuju moc za info. Takže si někde zažádám o vydání té kartičky (lítačky), která mi pak přijde domů poštou. Až ji budu mít u sebe, tak si v appce (už ji mám staženou) koupím (jak?
) měsíční kupon. Chápu to dobře?
@Mollify83 Papirova stale je. Nevyhoda je ze sa neda pozastavit a pri strate je proste stratena
Žádná kartička ani není potřeba. Kupón lze nahrát např. na platební kartu. Nákup v aplikaci/eshopu je relativně intuitivní.
@Anonymní píše:
Ahoj holky Pražačky, mám takový dotazBudu se stěhovat do Prahy a potřebuji si zařídit měsíční kupon nebo lítačku (nevím ani přesně co
) na MHD. Časem asi i roční. Do Prahy jsem do teď občas jezdila, ale využívala jsem vždycky jen SMS jízdenku. Jsem asi blbec, ale nedokážu pochopit, jak ten kupon/lítačka funguje
Pořád mě to navádí do nějaké aplikace nebo do e-shopu, ale já bych si chtěla zajistit klasickou papírovou průkazu. Byl by tu prosím prosím někdo tak moc ochotný a vysvětlil mi, jak přesně ten nákup kuponu probíhá? Kam mám jít, co si vzít s sebou, čím se pak budu při případné kontrole od revizora prokazovat atd.? Myslela jsem, že stačí jít na prodejní místo (taková ty u metra) a tam si vše vyřídit, ale dočetla jsem se v nějaké diskuzi, že to sice jde, ale mimo toho kuponu, který mi dají tam, si musím vyřídit i tak účet na té apce nebo si někde zajistit bezkontaktní kartu atd.
Omlouvám se, asi fakt působím jako naprostej debil, kterej jde z horní dolní bydlet do Prahy, ale absolutně to nechápu
![]()
Ahojda. Já mám normální, papírovou, roční. Zařizovala jsem ve vestibulu metra Karlovo Náměstí, potřeba byla příkazová fotografie a možná občanka, to už si nepamatuju. Plus zaplatíš asi 50kc navíc za tu průkazku. Kupón je pak zakoupený na místě, platný od data, který tě paní v okénku řekneš.
Já jsem si nechala udělat kartičku přímo ve Škodově paláci za příplatek ti ji dají na počkání a platí hned od toho dne. S sebou akorát fotku, formulář si vyplníš tam.
@Anonymní píše:
Ahoj holky Pražačky, mám takový dotazBudu se stěhovat do Prahy a potřebuji si zařídit měsíční kupon nebo lítačku (nevím ani přesně co
) na MHD. Časem asi i roční. Do Prahy jsem do teď občas jezdila, ale využívala jsem vždycky jen SMS jízdenku. Jsem asi blbec, ale nedokážu pochopit, jak ten kupon/lítačka funguje
Pořád mě to navádí do nějaké aplikace nebo do e-shopu, ale já bych si chtěla zajistit klasickou papírovou průkazu. Byl by tu prosím prosím někdo tak moc ochotný a vysvětlil mi, jak přesně ten nákup kuponu probíhá? Kam mám jít, co si vzít s sebou, čím se pak budu při případné kontrole od revizora prokazovat atd.? Myslela jsem, že stačí jít na prodejní místo (taková ty u metra) a tam si vše vyřídit, ale dočetla jsem se v nějaké diskuzi, že to sice jde, ale mimo toho kuponu, který mi dají tam, si musím vyřídit i tak účet na té apce nebo si někde zajistit bezkontaktní kartu atd.
Omlouvám se, asi fakt působím jako naprostej debil, kterej jde z horní dolní bydlet do Prahy, ale absolutně to nechápu
![]()
Papírovou si pořídis na jakémkoliv prodejním místě s fotkou a občankou. Litacka je elektronická karta, kterou vydává magistrát.
@Mollify83 píše:
Papírová už neníje jen lítačka, poridis kartičku a na tu nahravas kupóny. Lítačka ti může přijít na adresu domů, kupón nahrajes z appky potom online ( zridis si účet a tam zadaš číslo karty). Revizor má čtečku a vidí jaký máš nahraný kupón.
Papírová je taky
@Basha3 píše:
@Mollify83 Papirova stale je. Nevyhoda je ze sa neda pozastavit a pri strate je proste stratena
Jde udělat duplikat
@Marieke píše:
Já jsem si nechala udělat kartičku přímo ve Škodově paláci za příplatek ti ji dají na počkání a platí hned od toho dne. S sebou akorát fotku, formulář si vyplníš tam.
Jeste tusim 200kc poplatek
Ahoj holky Pražačky, mám takový dotaz
Budu se stěhovat do Prahy a potřebuji si zařídit měsíční kupon nebo lítačku (nevím ani přesně co