Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Panídokonalá píše:
Dobrá vychčijáda. Jdi na pobočku, že chceš zaplatit, a je to. Jednou jsem doplácela, během minuty to bylo pryč z účtu, jen tam byl poplatek 2000 za předčasné. Možnost předčasného splacení bývá ve včeobecných podmínkách, ne ve smlouvě, tak si to najdi na stránkách banky.
na pobočce jsem byla, bylo mi řečeno že není problém ale že to musí schávit banka tak jsem poslala žádost která mě stála 4 tisíce a banka mi ted volala že mi to zamítla
Je to překlenovací úvěr ze stavebního spoření u Modré pyramidy, ve smlouvě nic o tom že bych nemohla předčasně zaplatit, na pobočce mě řekly žádný problém jen že to musí schválit vedení a že zaplatím určitou sankci z předčasného splacení ale s tím jsem počítala a paní mi dnes z vedení volala že to zamítly, že to prý celoplošně zrušili že se nesmí předčasně nic splácet už před 2 lety, žádné vyrozumění ale jsem nedostala
Takže komerční banka, to je ale divná praktika, něco podepíšu tak by to mělo platit, né že si banka bude měnit pravidla podle toho jak se jí to hodí, když kontrakt zněl na něco jiného. No hnus uvažovala jsem o stavebním spoření u KB a teď vím, že tam teda ne. Určitě bych ale zašla na pobočku a zeptala se třeba i ředitele pobočky jak to je.
@Holbinka Jo, tak to je přesně to co jsem si myslela… oni jsou totiž jiné podmínky pro řádný úvěr (ten jde splatit předčasně bez problémů) a pro překlenovák, kde je to dost problém
takže jestli se náhodou do smlouvy nedíváš na podmínky toho řádného úvěru.
Nemám tedy zkušenost s KB, ale řešila jsem to u ČS kvůli hypotéce, ale tím, že jsem chtěla hypo u nich, tak je pak samozřejmě jiná situace, protože hypotéka je pro ně zajímavější…
Ale jestli je to překlenovák, tak se dá přece zvýšit spořící úložka, aby se překlenul rychleji a pak je to klasický úvěr ze staveb. spoření a ten je v pohodě.
@JanulaM píše:
Ale jestli je to překlenovák, tak se dá přece zvýšit spořící úložka, aby se překlenul rychleji a pak je to klasický úvěr ze staveb. spoření a ten je v pohodě.
Jojo, to rozhodně jde, ale i tak to někdy trvá docela dlouho, největším problémem je to bláznivé hodnotící číslo…
Měla jsem auto na úvěr u Essoxu, zbývalo doplatit 46 000Kč(kdybych platila do konce po měsíčních splátkách).Požádala o předšasné splacení(třeba malinko ušetřím na úrocích
).Přišel mě dopis s kalkulací a jednorázové doplacení bylo cca 51 000Kč. Tak jsem se na to vykašlala a splatila to po měsíčních splátkách. Ve smlouvě samozřejmě bylo, že můžu úvěr kdykoliv předčasně doplatit, zapomněli dodat a na to doplatit
![]()
Dělám v bance a také se nám už dvakrát stalo, že když klienti chtěli refinancovat u nás úvěry u Modré tak to údajně nešlo a zamítli jim to. Jeden pán tam měl úvěry dva, jeden na menší částku ten pustili a ten na větší zamítli
je to celkem hnus… Jedni to vyřešili tak, že jim napsali, že chtějí doplatit, protože se ta nemovitost prodává a nakonec jim to vyčíslili, tak to ještě můžeš zkusit.
Ahoj je rozdil mezi refinancovanim a předčasným splacenim,
POkud maš hotovost tak vlož částku kterou dlužíš na spořící účet tím obratem dosáhneš požadovaného hodnotícího čísla na překlopení meziúvěru do úvěru, banka má povinnost to ve smlouve do 3 mněsícu změnit a ty se takhle zbavíš dluhu. Bez penále a poplatků
Pokud nemás hotovost tak to nepůjde protože vklad na spořící účet není považován jako učelové použítí prostředků takže to nemůžeš ´použít peníze z hypotečního úvěru. A přímo ten dluh nemůžeš splatit protože ti to banka nepovolí.
Jj já to mám tak že budu mít peníze od jiné banky část na splacení starého úěru další část na rekonstrukci domu.oni mi ten úvěr nedají když nebudu nmít souhlas od modré že to splatit můžu. nechápu proč mě ale všude na pobočkách tvrdily že to zaplatit můžu že pouze bude sankce když je to mimo fixační dobu a najednou to prý nejde. má finanční poradkyně mi říkala že se obrátíme na její právníky a znovu zažádáme a třeba to najednou půjde
@Holbinka píše:
Jj já to mám tak že budu mít peníze od jiné banky část na splacení starého úěru další část na rekonstrukci domu.oni mi ten úvěr nedají když nebudu nmít souhlas od modré že to splatit můžu. nechápu proč mě ale všude na pobočkách tvrdily že to zaplatit můžu že pouze bude sankce když je to mimo fixační dobu a najednou to prý nejde. má finanční poradkyně mi říkala že se obrátíme na její právníky a znovu zažádáme a třeba to najednou půjde
Ti naši klienti na to opravdu šli tak, že jim nakecali, že to potřebují vyčíslit kvůli prodeji té nemovitosti a oni jim to vystavili. A my jsme jim na základě toho vyčíslení normálně to refinancování udělali, takže i tak to jde nebo v tomto případě šlo ![]()
Prosím jak jste dopadli? My řešíme to samé, na pobočce mi řekli, ze to splatit jde, ale sankce jsou 2% za každy rok, u nás přes 170tisic. Neda se to nějak obejít?
@Vsm1 píše:
Prosím jak jste dopadli? My řešíme to samé, na pobočce mi řekli, ze to splatit jde, ale sankce jsou 2% za každy rok, u nás přes 170tisic. Neda se to nějak obejít?
Ahoj asi pozdě ale teprve ted jsme zprovoznili internet.po růných výmluvách a vyhrožování ze strany banky jsme si nechali přes finančního poradce a jejich právníky poradit, sepsali dopis na banku kde bylo že si to nesmí dovolit atd. a ejhle do 3 dnů kladná odpověd ještě s omluvou, nyní už máme novou hypo a konečně probéhá rekonstrukce
Tak to moc gtatuluji. My zatim nemame kupce na byt, takze jsme to nechali. Takze vam to normalne povolili predcasne splatit a museli jste zaplatit tu sankci nebo ne? Dekuji