Problémové soužití s tchýní

59
28.12.14 12:12

Problémové soužití s tchýní

Ahoj, nevím jestli od Vás čekám radu, nebo jen chci slyšet, že některá z Vás s tchýní zažila něco podobného..
Od začátku..
Několik měsíců bydlím u svého přítele v jeho domě, kde má bohužel nasáčkovanou svoji maminku, která si to tu strašně nárokuje i když ji tu nepatří vůbec nic.. My máme dvě místnosti, ona dvě a společná kuchyň a koupelna.. Co tu jsem, tak paní neuklízí, schovala veškeré nádobí, talíře, příbory, rychlovarku, sušák na prádlo, prostě veškeré věci které jsou v domácnosti potřeba.. Neřeknu, kdyby byly čistě jen její, ale takhle? Přítele ignoruje, nepřispívá ani korunou na energie, když se po ní chtělo aby přispěla n zimu na uhlí tak řekla že nemá, přitom kdž člověk vidí jak si vyvařuje, kolik toho vkouří a co nakupuje a ještě si z důchodu může jezdit dvakrát ročně na dovolenou a my táhneme celej barák.. Ke všemu začla zneužívat přítelovu dceru co sem jezdi občas na víkend, nepouští ji za náma, drží si ji zavřenou a přes zeď kolikrát slyšíme jak ji valí klíny do hlavy jak my jsme špatní..
Když nestiham umyt nadobi večer, necham to na rano tak nádobí záhadně z linky odcupitá do přítelovy dílny… Utěrku když mám v kuchyni tak mi skáče do hrnce s polévkou..
Opravdu na zabití ta paní..
Přítel jezdí na delší dobu pryč a když přijede tak maminka je hodná, ale jak odjede tak to začne..
Chápu přítele že u jeho morální hodnoty nedovolí maminku vyhodit na ulici, ale aby ona na mě chtěla volat policajty že tu bydlím? Aby o mě všude vykládala pomluvy, aby volala přítelovo kamarádům, že jsme odjeli, jestli jsme u nich na víkend že není naštípané dřevo a ona si nemůže zatopit.. Několikrát jsem ji přistihla, že si chodí k nám do pokoje kde mám prosím v bedýnkách veškeré suroviny na vaření a moje skromné nádobí a bere si tam věci a dokonce jednou seděla a koukala mi do papírů co jsme měla u postele..
Co s takovou ženskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28.12.14 12:21

Ty si len priatelka, ona je matka, a ona si narokuje?

A kym sa nevezmete, tak ona ma pravo tych policajtov zavolat, si cudzi clovek.

To prezeranie Tvojich veci… asi si predstavuje nevestu inak, tak hlada ako vas dvoch rozostvat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
28.12.14 12:21

Zabít? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
28.12.14 12:23

Je mi jasné, že odstěhovat se nelze. Je to boj vás dvou, chlapa do toho nelze tahat, oni to málokdy chtějí řešit (a nebo - tak pak ale řeší.) V tom případě bych radila se zcela od paní matinky izolovat. Prostě žádný společný prostor, a vaše dveře na kouli. Jinými slovy, ikdyby to měl být jen vlastní malý kuchyňský kout a stejně tak vlastní minikoupelnička.

Budu se opakovat, když jsme stavěli, tak jsme radší platili nájem a ještě hypotéku, než právě trávit spoelčné prostory jak s jedněmi, tak druhými rodiči, byť rostor u nich byl. (u našich byl dokonce v té době v horním patře volný malý byt.) Za to zachování zdravých vztahů to prostě stálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666

No ja myslim ze variant je několik ale zároveň sama nic nezmuzes. jedine po dohodě s partnerem, jak na tyto veci reagovat a nechat ho navrhnout řešení. Znám spoustu vztahu co se diky podobným vecem rozpadly jako nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422

Tak předně přítelova maminka je v tom domě mnohem víc doma než ty a ten, kdo se tam „nasáčkoval“ ona nebude. Styl, kterým píšeš, je hodně nepříjemný až vulgární, a tak mám pocit, že ty sama nebudeš žádná kytička, kterou ona jen ošklivě pomlouvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
28.12.14 12:28

Vybavila jsem si příběh, dva chtěli stavět, dostali parcelu - zahradu jejích rodičů, a že zatím budou bydlet v domě jejích rodičů v jejím pokojíčku. Rozešli se po nákupu cihel. Paní matinka jaksi nezkousla, že potenciální zeťák se hodlal chovat tak jak doposud byl zvyklý (t. j. například si chodit z hospody jak chtěl), a ne tolerovat pravidla domu, v kterém bydlel, t. j. pravidla jeho tchýně (tchán dostane povolení jednou za měsíc do desíti doma!). Ale ta hpsoda nebyl jediný problém. Jí to nevadilo, ale prostě tchýně je… rozeštvala. Mimochodem, ještě dlouho si pak libovala, že to vlastně dobře dopadlo (její zásluhou, což mezi těma slovama doslova řvalo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
28.12.14 12:30

@lulu7 Dům si přítel pořídil sám nebo tam bydleli všichni společně a matka ho na něj přepsala? A sama nemůže bydlet proč?

Příspěvek upraven 28.12.14 v 12:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9173

Pokud nezasáhne přítel, tak ty stejně nezmůžeš nic. Možná to zní ode mně blbě, ale já bych takovou domácnost nechala plavat a odstěhovala se..od tchýně, od přítele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614

@lulu7 no z toho, jak píšeš si myslím, že taky nebudeš nějakej andílek nevinnej.
Kdo financoval baráK? Ty a přítel? Přítel? Přítel a tchýně?
Jinak na tohle pomůže jen domluva s přítelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.14 12:31

Ja mam za to, ze sa tam proste zisli dve baby, co sa chcu navzajom vystvat z domu. Nemaju si co vycitat, je to o tom ‚ona alebo ja‘.
Matinka ma lepsiu poziciu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
28.12.14 12:33

@Emilie Odizolovat se od ní nejde, snaha ji ignorovat, fungovat po svém tu byla, ale komplikuje to ona, zásaadně obědváme nejdřív ve dvě odpoledne o víkendu, protože dopoledne nechávám volno v kuchyni jí, myčku si skládám v noci a v noci ji zase vyskládám aby ji ona měla volnou, uklízím, aby nemohla říct že tu nic nedělám, ale normálně by člověk řekl tak jednou vytřu já, podruhé ona když tu bydlí..
@skoromamuška My se kvůli ní nehádáme, ale necítím se tu dobře když tu jsem sama.. Přítel se vždy vytočí a že to dopadne tak že ji jednou vyhodí, jenže pak se uklidní a je po všem.. Nevyhodila bych ji, ale ať se nastaví pravidla a můžeme žít spokojeně všichni ne? @hanka.br. Je tu doma, ale příživník, je to celkem velký barák, měsíčně nás jeho provoz příjde na dobrých 10 tisíc a platí to přítel a já, maminka si tu žije zadarmo a jen dělá problémy.. Možná se nevyjadřuju zrovna mile, ale už je toho na mě moc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
28.12.14 12:40

@Ema1984 Dům dostal přítel od prarodičů z otcovi strany, po smrti svého druhého manžela (nevlastního otce mého přítele) na nějakou dobu nastěhovala do volného pokoje, podařilo se jí rozbít manželovo manželství a jeden vztah a teď se zřejmě snaží i o ten náš..
@Bábi Zlopočasná Asi to zní blbě, ale já bych na kompromis přistoupila, na určitý pravidla, ale vola ze sebe nenechám dělat, chtěli by sme miminko, ale přivést ho do věčných válek s tchýní?
@pannda Jen kvůli tomuhle nechat plavat dlouholetej vztah? Nebo aby přítel nechal mamince barák a šel se mnou do paneláku? To asi nee..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
28.12.14 12:41

@lulu7 Ani rodinné bydlení ve dvou patrech nedělá dobrotu, natož tohle, kde máte všechno společné. Tohle prostě dlouhodobě fungovat nebude, vyžaduje to velkou míru tolerance z obou stran. Tchýni určitě není pochuti, že se jí tam producíruje někdo „cizí“, když předtím měla volnost. Promluvit s přítelem, dohodnout se, co s tím dál. A proč teda nepřispívá? Proč nemůže bydlet sama? Finance? Píšeš, že má důchod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
28.12.14 12:42

@lulu7 bydlela jsem také s tchyní - dokonce 11 let, byla neskutečně zlá a hádavá, vyřešila jsem to po svém, jelikož nejsem hádavý typ, tak vždy když začala, odvedla jsem řeč jiným směrem a zeptala se jí na nějakou hovadinu, třeba na recept, co jsem dávno znala, ale potřebovala jsem „nutně“ poradit, co se týče financí na domě - nevím, ale přijde mi že se nejspíš přítel sám s ní dohodl jak to bude, je to jeho dům, jeho platby, na Tebe tam jistě nic napsáno není, takže pokud to jemu tak vyhovuje, je to jen a jen jeho věc, 10 tis není taková darda, my měli zálohy a veškeré platby cca 18 tis, jen elektřina byla 6 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová