Problémové soužití s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22614
28.12.14 12:44
@lulu7 píše:
@Ema1984 Dům dostal přítel od prarodičů z otcovi strany, po smrti svého druhého manžela (nevlastního otce mého přítele) na nějakou dobu nastěhovala do volného pokoje, podařilo se jí rozbít manželovo manželství a jeden vztah a teď se zřejmě snaží i o ten náš..

no tak teď je to jasný… prostě promluvit s přítelem, tchýni nevyhazovat, ale nastavit naprosto jasná a srozumitelná pravidla a pořád neustupovat (myslím pozdější obědy, myčka v noci). Samozřejmě to vaření a myčka jsou jen příklady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.14 12:44

Pokial matinka nechce druhu zensku v baraku, tak neexistuje sposob ako s nou spoluzit. Pred synom bude ako milius, za jeho chrbtom Ti urobi zo zivota peklo, aby si sama dobrovolne odisla.
Ak do toho zamiesas priatela, postavis ho proti sebe. Pretoze je to jeho mama. Na tu sa diva za prve zhovievavymi ocami, za druhe mamu treba branit pred kazdym utokom. Aj keby som si myslela ze je ten utok tak trochu opravneny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
28.12.14 12:47
@hanka.br. píše:
Tak předně přítelova maminka je v tom domě mnohem víc doma než ty a ten, kdo se tam „nasáčkoval“ ona nebude. Styl, kterým píšeš, je hodně nepříjemný až vulgární, a tak mám pocit, že ty sama nebudeš žádná kytička, kterou ona jen ošklivě pomlouvá.
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
28.12.14 12:51

Pokud zakladatelka financuje provoz z casti provoz domu a matka dela jeste naschvaly tak mam pocit, ze nasackovana je tam matinka vyzirka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
28.12.14 12:54

@Ema1984 Mohla by bydlet sama, důchod má, jenže by musela platit nájem, energie a musela se uskromnit, už by to nebylo víc než krabička cigaret deně, které kouří zásadně z okna, takže to stejně jde do půlky domu, vyvařuje si, je sama, ale během týdne si udělá, svíčkovou, guláš, o víkendu řízky, ale nedá ani korunu na provoz a my platíme vše a jen koukáme na to jak ona si odjede na 14 dní na dovolenou a my se snažíme našetřit na dovolenou už rok a vždycky jsou ty peníze potřeba vrazit do baráku..
@S.Ivanka Vždycky když po mě začně vyloženě řvát, normálně už s náma nemluví tak já odcházím a zavírám dveře, jinak bych musela být na ni sprostá a to nechci, řekal jsem jí jasně, že cokoliv po mě bude chtít tak ať to sdělí přítelovi a a ten mi to přetlumočí.. Jenže to nejde ignorovat vždycky.. Když lezu dvě hodiny po kolenách a vytírám a pak ona příjde, boty od bahna, projde chodbou, kuchyní a zuje se až před dvěřma do svého pokoje tak asi vyletí každej.. Když sem přišla na chvíli zdrcená smrtí manžela tak po ní nic nechtěl, ona nakoupila, uvařila i pro něj, prostě on po ní nechtěl nic a měl uvařeno a nakoupeno, to je fajn.. Ale pak když se z chvilky staly dva roky tak maminka začla soukromničit co uvařila si schovala aby si přítel nemohl vzít a když za ní šel že teda sepíší nájemní smlouvu na ty dva pokoje který užívá a bude platit nájem tak maminka začla dělat problémy a rozbila mu manželství a pak i další vztah.. Já když sem sem začla jezdit na víkendy, nebo sem se tu občas objevila tak to byla hodná milá, a Julčo, pojď na kafe než pojedete, povídala si, člověk b nikdy neřekl, že pak začně dělat problémy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
28.12.14 13:00

@atominnka Domluv se s někým kdo se domlouvat nechce.. Já nemám problém.. Ale jestli bude dělat problém ještě dlouho tak asi pk už moc ochotná dělat kompromisy nebudu..
@Šarlota4 Platím co můžu, i když přítel ze začátku ode mě peníze nechtěl, nechci tu bydlet zadarmo a viset mu na krku, když dělám a mám výplatu tak proč bych nepřispěla na provoz domu kde bydlím.. I našim jsem dávala určitou částku když sem bydlela ještě u nich..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
28.12.14 13:04

@lulu7 Bohužel to vidím bledě, buď přítel odstěhuje ji nebo se odstěhuješ ty… Měl si udělat pořádek dřív, teď už to půjde těžko, když je zvyklá bydlet zadarmo.

@Šarlota4 To neee, tchýně je přece chudáček a zlá „snacha“, zase má něco proti. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
28.12.14 13:06

Hele jak říkám dohoda je super vize ale ne vždy to je možné a obvykle pak vídám v okolí honosné rychlý pád na čumák :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9173
28.12.14 13:25

Ale pak když se z chvilky staly dva roky tak maminka začla soukromničit co uvařila si schovala aby si přítel nemohl vzít a když za ní šel že teda sepíší nájemní smlouvu na ty dva pokoje který užívá a bude platit nájem tak maminka začla dělat problémy a rozbila mu manželství a pak i další vztah..

No, a o to jí ted evidentně jde zase…Tvůj přítel je nepoučitelný, zřejmě moc neřeší, prptože to vyřeší na chvíli tím, že odjede..Já bych na tohle neměla slinu, i kdybych ho milovala, dala bych mu najevo, že s tímhle do vztahu a dítěte jít nehodlám. Najevo i tím, že bych si našla bydlení svoje. Třeba by šel bydlet s tebou nebo by doma konečně promluvil s matkou…Myslím si, že takhle jak je to u vás, se dlouho fungovat nedá.Prostě tu babici musíte přelstít!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
28.12.14 13:26

Podívej, ty tam doma nejsi, takže si nemáš co vyskakovat. Nic ti tam neříká má paní. Takže pokud to tvůj chlap nechce řešit, tak to řešit nebude. A pokud se ti nelíbí, že chlap platí vše, tak se odstěhuj a najdi si jiného muže, případně se nakvartýruj k jinému do baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
28.12.14 13:28
@Blekota píše:
Podívej, ty tam doma nejsi, takže si nemáš co vyskakovat. Nic ti tam neříká má paní. Takže pokud to tvůj chlap nechce řešit, tak to řešit nebude. A pokud se ti nelíbí, že chlap platí vše, tak se odstěhuj a najdi si jiného muže, případně se nakvartýruj k jinému do baráku.

Zakladatelka psala, ze dum financuje spolu s partnerem. Matka neplati nic a dum taky neni jeji. Takze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
28.12.14 13:43

@lulu7 začni tím, že si zamkneš koupelnu :)
když začne vyvádět, tak jí řekni že platíš půlku výdajů a druhou polovic chlap :) a klíče má jen ten co platí :)
a klidně bych ji zas odemkla až se chlap vrátí a hrála její hru, když ona umí hrát před ním kino, tak ho hraj taky a až babice začne ječet že jsi jí nepustila do koupelny tak začni brečet že babici už přestává poslouchat i paměť :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9173
28.12.14 13:53
@Blekota píše:

No, vidím, že blekotáš!!! Jde o soužití s pravidly, ne o nakvartýrování se jen tak. Můj bývalej se taky tak přistěhoval k přítelkyni, kde sdílí kuchyň i koupelnu společně, a vychází úplně v pohodě. Takže problém je v té tchýni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
28.12.14 14:00
@pannda píše:
No, vidím, že blekotáš!!! Jde o soužití s pravidly, ne o nakvartýrování se jen tak. Můj bývalej se taky tak přistěhoval k přítelkyni, kde sdílí kuchyň i koupelnu společně, a vychází úplně v pohodě. Takže problém je v té tchýni.

Jenže tchýně je na rozdíl od zakladatelky v dobré pohodě a já nějak nevidím důvod, proč by měla chtít na svém způsobu života něco měnit. Jejímu synovi její styl života nevadí, tak proč by se měla přizpůsobovat někomu cizímu, kdo s ní evidentně neumí jednat. Záleží na zakladatelce, jaký bude diplomat a jak se jí podaří přimět přítele, aby pravidla soužití ve společném domě nastavil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.14 14:28
@Šarlota4 píše:
Zakladatelka psala, ze dum financuje spolu s partnerem. Matka neplati nic a dum taky neni jeji. Takze :nevim:

Plati provozne naklady, to nie je financovanie domu. Keby sli od seba, tak si zoberie svoje gatky, ale z domu ju nikto vyplacat nebude. A ako priatelka tiez na nic nema pravo, to ta matka je na tom podstatne lepsie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová