Problémové soužití s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59
13.1.15 20:32

@aleaa Ke mě?.. Já předtím žila u rodičů, kterým sem pouze přispívala.. Takže to takhle nepůjde.. JAko bytů je tu ve městě dost.. Kamoš má realitku tak sem se poptala.. Tchýně bla přímo u něj a na tři byty, mu řekla že jsou moc malý.. Asi si 1+1 představuje jako byt o rozloze fotbalového hřiště…
Jenže pro ni bude osamostatnění docela těžký, co jsou ceny těhle bytů tak bude pak mít polovinu důchodu.. A s tím jak je naučená jíst a hlavně kouřit a dopřávat si jen toho lepšího.. Docela se bojim že jí to dojde jkmile bude mět zaplatit první nájem, popřípadě kauci a nedopadne to.. Každopádně jsem to řekla u večeře příteli a ten slaví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
13.1.15 21:23

Aha, já to pochopila tak, že máš někde byt. Tak to ji honem něco najít. Teď je pozdě :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
14.1.15 08:09

@aleaa Mít někde byt tak si pískám.. Snad bude líp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
14.1.15 08:39

@lulu7 držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80466
14.1.15 09:16
@Emilie píše:
Vybavila jsem si příběh, dva chtěli stavět, dostali parcelu - zahradu jejích rodičů, a že zatím budou bydlet v domě jejích rodičů v jejím pokojíčku. Rozešli se po nákupu cihel. Paní matinka jaksi nezkousla, že potenciální zeťák se hodlal chovat tak jak doposud byl zvyklý (t. j. například si chodit z hospody jak chtěl), a ne tolerovat pravidla domu, v kterém bydlel, t. j. pravidla jeho tchýně (tchán dostane povolení jednou za měsíc do desíti doma!). Ale ta hpsoda nebyl jediný problém. Jí to nevadilo, ale prostě tchýně je… rozeštvala. Mimochodem, ještě dlouho si pak libovala, že to vlastně dobře dopadlo (její zásluhou, což mezi těma slovama doslova řvalo).

V tomhle případě si myslím, že je to příběh s dobrým koncem. za čas by se tu totiž mohlo objevit¨- s přítelem bydlíme v domě, doteď to bylo celkem dobré, jako jo, chodil do hospody, ale šlo to, ale ted máme dítě a on si chodí kdy chce kam chce a já bych ráda, aby se choval jako zodpovědný táta. A jo - já nesnáším pijany. jakékoliv, jsem ochotná tolerovat vyjímky ve stylu oslava anebo pivo po obědě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
14.1.15 09:49
@inkakřivák píše:
V tomhle případě si myslím, že je to příběh s dobrým koncem. za čas by se tu totiž mohlo objevit¨- s přítelem bydlíme v domě, doteď to bylo celkem dobré, jako jo, chodil do hospody, ale šlo to, ale ted máme dítě a on si chodí kdy chce kam chce a já bych ráda, aby se choval jako zodpovědný táta. A jo - já nesnáším pijany. jakékoliv, jsem ochotná tolerovat vyjímky ve stylu oslava anebo pivo po obědě.
:nevim: faktem je, že ona se více než pomamila, takže asi máš pravdu, to by jí vadilo hodně. Manžela drží hodně zkrátka (mi přijde), ale je to pochopitelně o vztahu, o dodržování vnitřních pravidel - na můj vkus je pan manžel prostě ehm… měkkýš bez vlastního názoru, podpantoflák, prostě něco jako tchán. Mít ona vedle sebe osobnost, která by „neposlechla“, to by nefungovalo bez ohledu… na to, zda on konzumuje pivo nebo ne. Tam si totiž můžeme dosadit fotbal, šachy, cokoli.

Mimochodem, já mám toleranci k "alkoholu! (pivo není alkohol, to je energetický nápoj :jazyk: ) dosti vysokou, já pivo ráda, spíš je výjimka, že si to svý jedno (dvě) večer nedám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
14.1.15 10:59

@Blekota To je shrnutí problému teda 8o nemám ráda dusno doma ale pokud bych se s někým snažila po dobrém vyjít a on mi neustále házel klacky pod nohy tak je tam začnu házet taky. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
14.1.15 11:12

@lulu7 - radu žádnou asi nemám, ale chce to řešit, názory že se do toho chlap tahat nemá nezastávám, jednou jsi jeho žena a tak by se tě měl zastat a taky si dupnout. Protože pokud to neudělá, budeš stejně pořád ty ta nejhorší a bude vše stejné - např. moje mamka ve velmi podobné situaci žije 25 let :roll: babi jim leze do všeho do skříní, do papírů prostě prohrabe vše, aby měla „přehled“ a pak pomlouvá, několikrát se i stalo, že otevírala mamině dopisy s tím že si myslela, že to je pro ní - i když má každá jiné křestní jméno :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80466
14.1.15 12:07
No možná kdy
@Emilie píše: :nevim: faktem je, že ona se více než pomamila, takže asi máš pravdu, to by jí vadilo hodně. Manžela drží hodně zkrátka (mi přijde), ale je to pochopitelně o vztahu, o dodržování vnitřních pravidel - na můj vkus je pan manžel prostě ehm… měkkýš bez vlastního názoru, podpantoflák, prostě něco jako tchán. Mít ona vedle sebe osobnost, která by „neposlechla“, to by nefungovalo bez ohledu… na to, zda on konzumuje pivo nebo ne. Tam si totiž můžeme dosadit fotbal, šachy, cokoli.Mimochodem, já mám toleranci k "alkoholu! (pivo není alkohol, to je energetický nápoj :jazyk: ) dosti vysokou, já pivo ráda, spíš je výjimka, že si to svý jedno (dvě) večer nedám.

Nelze za alkohol dosazovat šachy, fotbal, cokoliv. Alkohol v míře - chodí domů kdy chce, totiž na rozdíl od zmíněného může ubližovat. Stačí vidět, co může způsobit alkoholik. A na to jsem hodně, ale hodně háklivá. A taky nejsme abstinenti, já raději víno, dobré, pivo ke grilovačce. Ale pořád jde o to, že pokud se domluvíme oba, je to v pořádku. Ve chvíli, kdy se dohodneme a druhý to nedodržuje, protože chce v hospodě ještě posedět, už to smrdí. Od rozpíjejícího se pijana je líp pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
14.1.15 13:00

@inkakřivák Dobrá, nechme tém alkohol jako takový, ostatně nelze s tebou nesouhlasit. Měla jsem na mysli, že matka dotyčné, a nyní i dotyčná, má potřebu hlídat a organizovat čas své polovičky, a to byl zhusta problém, proč se rozešli s bývalým. Ano, uvedla jsem hospodu, ale měla jsem na mysli obecně kontrolu času. Tudíž bez ohledu dnes na tchýni, i dceruška má potřebu organizovat svou domácnost. Chtěla jsem prostě říct, že ne každý chlap to dá - a to jak u tchýně, tak u mnaželky. Aby dirigovala, zda na ten hokej může nebo ne. Takže z dnešního pohledu, její bývalý by to stejně tak jako tak nevydržel. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.15 15:39
@lulu7 píše:
Ahoj, nevím jestli od Vás čekám radu, nebo jen chci slyšet, že některá z Vás s tchýní zažila něco podobného..
Od začátku..
Několik měsíců bydlím u svého přítele v jeho domě, kde má bohužel nasáčkovanou svoji maminku, která si to tu strašně nárokuje i když ji tu nepatří vůbec nic.. My máme dvě místnosti, ona dvě a společná kuchyň a koupelna.. Co tu jsem, tak paní neuklízí, schovala veškeré nádobí, talíře, příbory, rychlovarku, sušák na prádlo, prostě veškeré věci které jsou v domácnosti potřeba.. Neřeknu, kdyby byly čistě jen její, ale takhle? Přítele ignoruje, nepřispívá ani korunou na energie, když se po ní chtělo aby přispěla n zimu na uhlí tak řekla že nemá, přitom kdž člověk vidí jak si vyvařuje, kolik toho vkouří a co nakupuje a ještě si z důchodu může jezdit dvakrát ročně na dovolenou a my táhneme celej barák.. Ke všemu začla zneužívat přítelovu dceru co sem jezdi občas na víkend, nepouští ji za náma, drží si ji zavřenou a přes zeď kolikrát slyšíme jak ji valí klíny do hlavy jak my jsme špatní..
Když nestiham umyt nadobi večer, necham to na rano tak nádobí záhadně z linky odcupitá do přítelovy dílny… Utěrku když mám v kuchyni tak mi skáče do hrnce s polévkou..
Opravdu na zabití ta paní..
Přítel jezdí na delší dobu pryč a když přijede tak maminka je hodná, ale jak odjede tak to začne..
Chápu přítele že u jeho morální hodnoty nedovolí maminku vyhodit na ulici, ale aby ona na mě chtěla volat policajty že tu bydlím? Aby o mě všude vykládala pomluvy, aby volala přítelovo kamarádům, že jsme odjeli, jestli jsme u nich na víkend že není naštípané dřevo a ona si nemůže zatopit.. Několikrát jsem ji přistihla, že si chodí k nám do pokoje kde mám prosím v bedýnkách veškeré suroviny na vaření a moje skromné nádobí a bere si tam věci a dokonce jednou seděla a koukala mi do papírů co jsme měla u postele..
Co s takovou ženskou?

A co jít prostě cestou nejjednodušší a odstěhovat se? Ona tady jistě nebude věčně, když se chce chovat takhle…ať žije sama

• Citovat
  • Upravit
3
22.4.15 10:09

Jsem na tom stejně

Mám pouze jeden dotaz.. tchýně má 7000kč důchod. Tvrdí že s tím nemá šanci vyžít a to podotýkám nikam nechodí, nic nenakupuje jen kouří dvě krabičky denně a chlastá alkohol.. Já to už nezvládám.. prosím oradu jak ji prostě slušně naznačit at si něco najde. Dům je přítelův, vkládá do něj jen on a já. Ona nepřispívá na el. energii ani na topení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
22.4.15 13:09
@kikijuks píše:
Mám pouze jeden dotaz.. tchýně má 7000kč důchod. Tvrdí že s tím nemá šanci vyžít a to podotýkám nikam nechodí, nic nenakupuje jen kouří dvě krabičky denně a chlastá alkohol.. Já to už nezvládám.. prosím oradu jak ji prostě slušně naznačit at si něco najde. Dům je přítelův, vkládá do něj jen on a já. Ona nepřispívá na el. energii ani na topení.

Tak on chlast a cigára rozhodně musí stát víc než 7000 měsíčně, jen ty cigára co sežerou peněz, pokud hulí dvě krabky denně, tak to je mazec… nicméně za 7000 i kdyby nechlastala a nehulila by stejně neměla šanci se uživit sama :nevim: evidentně se moc taky nenadřela, jestli má 7000 důchod, ale neuděláš s tim nic, těžko vyhodí syn svojí matku na ulici a já bych ani takovýho nechtěla, terej by to udělal, budeš to muset přetrpět :nevim: a nebo jí odstěhovat a nějakým způsobem jí přispívat, abyste aspoň měli klid :nevim: záleží taky jaký máte vztahy mezi sebou a celkově váše finanční záležitost atd… barák byl předtím její a přepsala ho na syna? Nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.4.15 07:15
@Callipo90
@Callipo90 píše:
Tak on chlast a cigára rozhodně musí stát víc než 7000 měsíčně, jen ty cigára co sežerou peněz, pokud hulí dvě krabky denně, tak to je mazec… nicméně za 7000 i kdyby nechlastala a nehulila by stejně neměla šanci se uživit sama :nevim: evidentně se moc taky nenadřela, jestli má 7000 důchod, ale neuděláš s tim nic, těžko vyhodí syn svojí matku na ulici a já bych ani takovýho nechtěla, terej by to udělal, budeš to muset přetrpět :nevim: a nebo jí odstěhovat a nějakým způsobem jí přispívat, abyste aspoň měli klid :nevim: záleží taky jaký máte vztahy mezi sebou a celkově váše finanční záležitost atd… barák byl předtím její a přepsala ho na syna? Nebo jak?

No právě jsme ji chtěli přispět. Dokonce že by jsme jí i ten byt zařídili, mněla by všehno nové. A ještě by jsme ji vyplatili čtvrtku domu i když není její. Před tím nebyl její, ale byl od přítelova tatínka který cellý dům napsal na něj, protože věděl že jeho matka by maximálně tak ten dům prochlastala. Zahrada je tady mega velká, chtěla jsem ji zrenovovat ale při ní se to nedá protože věčně do toho kecá ale zadek z ggauče nezvedne aby mi třeba přišla pomoct. Už začínám přemýšlet o tom, že se sama odstěhuju někam do bytu prrotože s ní se fakt žít nedá.
Kontroluje mně kdy vstávám, co vařím, jestli uklízím a jak uklízím, kecá mi dokonce i do převlíkání ložního povlečení, do praní prostě do všeho. Když někam jdu musím jí hlásit kam jdu, a kdy se vrátím ale na to jí samozřejmě z vysokaa dlabu nejsem její dcera… Když jíí nenahlásím kam jddu a v kolik příjdu tak je nepříčetná že jsem utekla. :zed: :zed: Nemám žádné soukromí, nemůžu v klidu cvičit protože se mi směje že jsem blbá ale záhy mi řekne že mně hřeje sádlo… prostě mazec :,( :,( PO nocích brečím, nadávám si sama pro sebe, jen co jí slyším už si říkkám pro sebe co zase sem leze– prostě šílený blázinec :( :( Chceeme miminko které se nám nedaří už 4 roky, doktor mi říkal že se nesmím pořád stresovat a půjde to ale copak to při ní jde? Ona ví, že máme prroblém otěhotnět a říká pořád dokola, to nevadí já nepotřebuju další vnoučata :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
23.4.15 07:49

A jak na tohle reaguje partner? :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat