Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@poiuz píše:
@Antonie Bolavá Když si zkusím představit, že bych v této pozici byla já… no, příjemně mi není. Připadá mi to jako předem prohraný boj. Ale pobavila mě ta taktika se zamykáním koupelny, když chlap není domaakorát by se tím ale situace ještě přiostřila a osobně bych na otevřenou válku s tchyní v bytě „koule“ teda neměla. Co dělat, to zakladatelce fakt neporadím, neb to vážně netuším, pakliže chce s tím chlapem dál být
No mě by to také pobavilo, pokud mám hledat po baráku špinavé nádobí a utěrky v polévce, tak bych - pokud mám chlapa co čeká že si to vyřešíme mezi sebou - řešila podobným způsobem, i ten můj čekal až se domluvíme, a to mu máti rozbila dvě manželství a jeho děti vyštvala, my měli v baráku každý svůj byt, ale nesměla jsem si zamknout, a sem tam jsem něco postrádala a sem tam jsem našla něco navíc, hlavně že tchyně měla zamčeno i přes den a neustále měla přehled o tom co máme v lednici a ve špajzu
- to proto, aby mohla mít o něco víc než my ![]()
také holce lámala klíny do hlavy a pokaždé když jsme třeba dojeli z velkého nákupu ta čistě náhodou pokaždé zametala zápraží
pak poslala holku aby koukala co jsme přivezli a dopadlo to tak, že jsem jí jednou řekla že nemusí zametat a posílat holku na špehy, že mám pro ní připravené účtenky aby měla co večer číst a vážně jsem jí je strčila do ruky ![]()
Fůůůůůůůůůů to je teda síííla
. Té naší…tchyni se taky dařilo štvát nás s mužem proti sobě ale když viděl, že jsem z toho nešťastná, že je to jeho matka a babička našich dětí a mrzí mě jak se k sobě doma chováme a ona naopak pořád jela proti mě, tak pochopil, odkud vítr vane. A huráááá už se pomalu chystáme pryč tady z doho domu hrůůzy a to máme každý svůj BYT! a ne pár pokojů(ovšem dům je z 1/2 i tchyně - i když jsme jej opravili za nemalý peníz dali do kupy, raději ji se vším necháme, než žít a vychovávat děti ve stresu).
Teď se spolu vůůůbec nebavíme. I když budem nějakou chvíli na stejné adrese, s vidinou odchodu to jde zvládat nějak lépe. Občas se snaží udělat mi nějaký naschvál, ale asi ji naštvu o to víc, když si toho nevšímám a onen pečlivě nachystaný naschvál uklidím/spravím apod. a bez řečí zase jedu podle svého. Nebudu se snižovat na její úroveň!
Jinak jak zakladatelka psala, že přeci nebudou bydlet u ní v paneláku, tak já bych to tak řešila. Nechte ji tam chvíli vycukat. Ať si platí alespoň polovinu domu, nebo se odpojí el., plyn, atd. Psala jsi, že přítel je často pryč. No, tak když se vrátí, tak bude u tebe. Tečka… Jak to vůbec u Vás vypadá @lulu7?
@aleaa Jak to vypadá? Jde to od desíti k pěti.. Maminka se vypravila k mým rodičům a začla jim vkládat, jak jsme špatná, že jejímu synovi nevařím, že si chudáček pere sám, chodí v nevyžehlených košilích, já že jen sedím u počítače, lakuju si nehty a že tu máme bordel mě nezajímá.. No, naši ji brali s rezervou.. Ale když si dovolí toto, co ještě?.. Mimo jiné, dneska jsme šla do mrazáku pro maso a koukám ono tam není.. Brambor v přepravce taky ubývá i když je nevařím..
Včera sem lezla celý den po kolenách a vytírala a uklízela,, když jsem pozde odpoledne skončila s vidinou kafe a odpočinku tak mi prisla paní říct, že sem zapomněla uklidit u ní… No a dnes je celá kuchyň zakydaná od nějaké omáčky a na stole vzkaz, že mám po sobě laskavě uklidit..
@lulu7 tak tohle je už vrchol! Máš pravou nefalšovanou ježibabu. Držím ti palce abys to přestála se zdravým rozumem a doufám, že si tě chlap zaslouží. Takový psychický teror!!! Kolikpak je paní tchyní? Jak dlouho asi bude držet stráž?
@aleaa Dneska projistotu přesvědčila pošťáka o tom, že tu nikdo mého jména nebydlí a nikdy nebydlel takže ať už s dopisy a balíčky na moje jméno ani nezvoní a najde si mě jinde..
63 měla teď v prosinci..
Dneska už se vztekl i chlap.. Vždycky chodím domů dřív já, jenže dnes přišel on vyslechl si jak o nás jeho maminka mluví s kýmsi do telefonu, jak jí ubližujeme, že si nemůže ani uvařit, že kuchyň furt blokujeme.. Nemůže se umýt, když máme nad vanou furt prádlo..
A hlavně začala strašně kamarádit s exmanželkou toho mýho, n to že rozvod byl právě kvůli problémům s tchýní jsou strašné kamarádky, no a bývalka začla dělat problémy že sem nebude pouštět jeho dceru na víkendy když je to tu tak jak to tu je.. POdle nás vše OK, podle tchýně je tu to nejhorší co může být…
@lulu7 Mi to přijde skoro jako demence. Takhle to často začíná. ![]()
@lulu7 Mi to přijde skoro jako demence. Takhle to často začíná. ![]()
@brisco píše:To je prostě zlá ženská. Sehnala bych jí nějaký pronájem bytu, ať jde, když si neváží toho, jak se má.
@lulu7 Mi to přijde skoro jako demence. Takhle to často začíná.
@lulu7 píše:
@aleaa Dneska projistotu přesvědčila pošťáka o tom, že tu nikdo mého jména nebydlí a nikdy nebydlel takže ať už s dopisy a balíčky na moje jméno ani nezvoní a najde si mě jinde..
63 měla teď v prosinci..
Dneska už se vztekl i chlap.. Vždycky chodím domů dřív já, jenže dnes přišel on vyslechl si jak o nás jeho maminka mluví s kýmsi do telefonu, jak jí ubližujeme, že si nemůže ani uvařit, že kuchyň furt blokujeme.. Nemůže se umýt, když máme nad vanou furt prádlo..
A hlavně začala strašně kamarádit s exmanželkou toho mýho, n to že rozvod byl právě kvůli problémům s tchýní jsou strašné kamarádky, no a bývalka začla dělat problémy že sem nebude pouštět jeho dceru na víkendy když je to tu tak jak to tu je.. POdle nás vše OK, podle tchýně je tu to nejhorší co může být…
Sežeňte jí nějaký malý byt k pronájmu, ať jde pryč. Dům není její a nikdy nebyl, bydlí zadarmo a ještě dělá rozbroje. Když je tam tak strašně nespokojená, tak ať se někde zařídí lépe.
@lulu7 tak tak. Když už něco slyšel i chlap tak by mohl popřemýšlet o nějakým pronájmu pro maminku ne? Nebo proč se pořád tak brání? Když kvůli ní nebude vídat ani dceru??? Ježiš, jak to tak čtu, jsem ráda za to, že mě ta moje nechce ani vidět… A 63, to je v dnešní době relativně mladá ženská. I když je to o každým jinak. Moje je taky cca ve stejným věku ale vypadá tak o 15let výš. Ona ta zadržovaná zloba je svinstvo…
@lulu7 baba zlá, ježibaba ošklivá… Moc ti držím palce, ať to dopadne nějak schůdně. Akorát mě nenapadá jak… ![]()
@aleaa Předdvěma týdny mi umřela babička v 65, takže to zase tak málo není.. Řešil s ní, že má jít někam do bytu a ona mu na to řekla, že jí to má platit a půjde hned, že ona na to nemá.. Ale pár dní na to jsme potkala svého vzdáleného příbuzného co tu má cestovku a moje milá tchýně jede v červnu na dovolenou za 20 litrů…
@lulu7 63 let, to v dnešní době není žádný věk, pokud je člověk zdravý. Většinou mě vadí, jak tady snachy nadávají na tchýně, ale tady jak čtu o tvé tchýni, tě opravdu lituji. Nejlepší, pokud to půjde, odstěhovat se.
Holky, sice mě odmala učili že poslouchat cizí hovory je neslušné, ale moje tchýně do telefonu opravdu hodně křičí takže to nešlo přeslechnout když jsem myla nádobí ve vedlejší místnosti.. Tchýně komusi volala, stěžovala si jak je tady nešťastná, jak tu trpí, jak se tady z toho může zbláznit.. No a nakonec že se byla dívat na byt a ve čtvrtek jde na další.. Nechci to zakřiknout, ale docela mi to zvedlo náladu po tom co sem po dvou dnech opět musela vtírat protože někdo chodí v botech od blata až do kuchyně a je mu to jedno..
@S.Ivanka píše:
jsem jí jednou řekla že nemusí zametat a posílat holku na špehy, že mám pro ní připravené účtenky aby měla co večer číst a vážně jsem jí je strčila do ruky
Jaká byla reakce? ![]()
@lulu7 Držím pěsti, ať se to posune k lepšímu…:)
Já nemyslela hned to nejhorší…s tím věkem. Ale ono čím jsou starší, tak by je to mohlo přestat bavit, nebo ne? ![]()
Nebo taky naopak, že?
@lulu7 tak to se super, že se chodí dívat na byty. A co jí navrhnout, aby šla k tobě, že se spolu domluvíte na nějaké symbolické ceně? Samozřejmě bych sepsala nějakou smlouvu o užívání věcí, aby ti tam schválně něco nepoškodila. Jak to tak čtu, tak by mě to nepřekvapilo… Ale to bych nabídla jako poslední řešení. Aby si nemyslela, že jí budete pořád stát za zadkem.