Problémové soužití s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9173
28.12.14 14:38
@hanka.br. píše:
Jenže tchýně je na rozdíl od zakladatelky v dobré pohodě a já nějak nevidím důvod, proč by měla chtít na svém způsobu života něco měnit. Jejímu synovi její styl života nevadí, tak proč by se měla přizpůsobovat někomu cizímu, kdo s ní evidentně neumí jednat. Záleží na zakladatelce, jaký bude diplomat a jak se jí podaří přimět přítele, aby pravidla soužití ve společném domě nastavil.

To máš sice pravdu, že problém je i v příteli, ale já zase hlavní vidím ve tchýni. Nechápu, proč by měla zakladatelka snášet to, že ji háže utěrku do polévky, lozí do jejich pokoje do věcí a nádobí přemísťuje do garáže…Evidentně dělá naschvály, místo aby přijala fakt, že žije u syna, který si vzal k sobě přítelkyni. Pravidla a kompromis musí být, ale já bych tohle nesnesla. Já už bych se pakovala, nenechala bych si život otrávit.

Příspěvek upraven 28.12.14 v 14:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
28.12.14 14:39
@Bábi Zlopočasná píše:
Plati provozne naklady, to nie je financovanie domu. Keby sli od seba, tak si zoberie svoje gatky, ale z domu ju nikto vyplacat nebude. A ako priatelka tiez na nic nema pravo, to ta matka je na tom podstatne lepsie.
:mrgreen: Jojo, s tím počítají všichni, co se na přechodnou dobu nastěhují a pak se zapomenou odstěhovat. Platí ho.no, ale zato nejvíc držkujou, jak to není po jejich je zle a ještě zničí všechny vztahy kolem. To znám taky. Z mojí a z manželovy rodiny. Tihle vychcánci jsou všichni stejní :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
9173
28.12.14 14:40

@RadkaCh :palec: :palec: tak tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
28.12.14 14:48
@pannda píše:
To máš sice pravdu, že problém je i v příteli, ale já zase hlavní vidím ve tchýni. Nechápu, proč by měla zakladatelka snášet to, že ji háže utěrku do polévky, lozí do jejich pokoje do věcí a nádobí přemísťuje do garáže…Evidentně dělá naschvály, místo aby přijala fakt, že žije u syna, který si vzal k sobě přítelkyni. Pravidla a kompromis musí být, ale já bych tohle nesnesla. Já už bych se pakovala, nenechala bych si život otrávit.Příspěvek upraven 28.12.14 v 14:39

Přesně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
28.12.14 15:34
@Bábi Zlopočasná píše:
Plati provozne naklady, to nie je financovanie domu. Keby sli od seba, tak si zoberie svoje gatky, ale z domu ju nikto vyplacat nebude. A ako priatelka tiez na nic nema pravo, to ta matka je na tom podstatne lepsie.

A v čem je na tom matka líp? Jí tam taky nic nepatří a navíc ani neplatí nájem, energie, nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.14 15:43

@Antonie Bolavá ak v nicom inom, tak deti maju vyzivovaciu povinnost voci rodicom. Plus, matka je pribuzna, priatelka je cudzi clovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
28.12.14 15:46
@Bábi Zlopočasná píše:
@Antonie Bolavá ak v nicom inom, tak deti maju vyzivovaciu povinnost voci rodicom. Plus, matka je pribuzna, priatelka je cudzi clovek.

Nojo, ale matka příjem má. Živit nepotřebuje a evidentně jen parazituje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
28.12.14 15:48
@Antonie Bolavá píše:
:pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
28.12.14 15:50
@Bábi Zlopočasná píše:

Ja teda nejsem sezdana s partnerem a jako cizi clovek si fakt nepripadam :nevim:. Zakladatelka prispiva na zivobyti a matka jeste dela dusno. Normalne se tchyni a matek zastavam, ale v pripade kdy se spis stara zakladatelka a matka jeste prudi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.14 15:52
@Antonie Bolavá píše:

Na tom nezalezi ci parazituje, alebo nie. Matka je pribuzna v prvej linii, priatelka je cudzi clovek.
Okrem toho, uz som pisala, matku bude branit, a to dokonca aj proti priatelke, dokonca aj keby sam od seba na matku frflal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.14 15:53
@Šarlota4 píše:
Ja teda nejsem sezdana s partnerem a jako cizi clovek si fakt nepripadam :nevim:. Zakladatelka prispiva na zivobyti a matka jeste dela dusno. Normalne se tchyni a matek zastavam, ale v pripade kdy se spis stara zakladatelka a matka jeste prudi…

Ja sa matky nezastavam. Len konstatujem, ze az dojde na lamanie chleba, matka je v lepsej pozicii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
28.12.14 16:02
@Bábi Zlopočasná píše:
Ja sa matky nezastavam. Len konstatujem, ze az dojde na lamanie chleba, matka je v lepsej pozicii.

Nemusí to tak být. Jsou chlapi, co se rozešli s celou rodinou kvůli partnerce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
28.12.14 16:08
@Antonie Bolavá píše:
Nemusí to tak být. Jsou chlapi, co se rozešli s celou rodinou kvůli partnerce

Soudě z popisu situace (tchyně už rozeštvala jeho předešlé vztahy) se rozejde spíše se zakladatelkou. To by se mu muselo nějak záhadně rozsvítit, což pochybuji. Zakladatelka je fakt v nevýhodné pozici, chlap to pravděpodobně řešit nebude, tchyně je spokojená a jen pokračuje v taktice, která v předešlých případech přinesla svoje ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
28.12.14 16:13
@poiuz píše:
Soudě z popisu situace (tchyně už rozeštvala jeho předešlé vztahy) se rozejde spíše se zakladatelkou. To by se mu muselo nějak záhadně rozsvítit, což pochybuji. Zakladatelka je fakt v nevýhodné pozici, chlap to pravděpodobně řešit nebude, tchyně je spokojená a jen pokračuje v taktice, která v předešlých případech přinesla svoje ovoce.

No to máš bohužel pravdu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
28.12.14 16:21

@Antonie Bolavá Když si zkusím představit, že bych v této pozici byla já… no, příjemně mi není. Připadá mi to jako předem prohraný boj. Ale pobavila mě ta taktika se zamykáním koupelny, když chlap není doma :lol: akorát by se tím ale situace ještě přiostřila a osobně bych na otevřenou válku s tchyní v bytě „koule“ teda neměla. Co dělat, to zakladatelce fakt neporadím, neb to vážně netuším, pakliže chce s tím chlapem dál být :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová