Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A nemají třeba strach o tvé zdraví? ono lidi s nadváhou mají víc zdravotní problémy než hubení ![]()
Přesně to, co píšeš, bys měla říct i těm, co mají blbé kecy. Znám spoustu žen s nadváhou a jsou to krásné ženské, co ty kila umí nosit. Důležité je to, abys ty byla spokojená, jestli ta kila pro tebe neznamenají stres, nedostatek sebevědomí a další negativní pocity, pak buď taková jaká jsi a ať se ostatní jdou bodnout. ![]()
Něco jiného je zdraví u hodně obezních lidí, tam je pak hubnutí nutné, včetně toho nátlaku okolí. Ale to tvůj případ jistě není, podle toho, co píšeš.
Myslím, že úplně srovnaná nejsi, když ti to okolí dává tahle sežrat. Kdyby jsi se uměla lépe obhájit, vymezit se, dali by pokoj.
Já 174/ 95 ![]()
@Blackova.K Jsem zdrava jako ripa.
Jen rodina si myslela, ze hned po porodu zacnu hubnout…a ono nic.
Pribrala jsem v tehu 12kilo. Stvou me takove zaobalene narazky typu, ze jsem cim dal vic podobna mati.Jako,ze jsem cim dal vic tlustsi. A ty narazky posloucham i pred partnerem.Je mi pak trapne.Tomu ma nadvaha nevadi.
Tak nevím, ale prostě přijet na svátky a ve dveřích mi oznámit, že jsem tlustá a furt jím? Co je to za chování? Pokud má člověk neodkladnou potřebu to druhému sdělit, dá se to určitě zvládnout i citlivěji.
@Anonymní píše:
Prosim anonym.Jsou Vanoce a tak se me veci vice dotykaji. Prijel rodiny prislusnik, ktery mi vytkl, ze jsem tlusta a furt jim.Jsem rok a pul po porodu, tudiz asi dotycny ocekacal, ze budu stihla. Posledne me videl dotycny v lete.To hned se ptal, kolik jsem uz zhubla.
Muj otec si me taky dobira, ze jsem podobne sve matce, ktera je taky silnejsi. Presto je to velmi pekna zena.Ja jsem taky celkem pohledna a s vahou srovnana. Presto me urazi narazky vlastni rodiny na mou vahu. Vazim 90kilo a mam 175cm. Nejsem extra tlusta, mam velke bricho a prsa, ty jsou bohuzel dedicne.
Nechapu proc je tak dulezita stihlost.Me osobne nevadi, ze mam nadvahu. Nehodlam hubnout, jen me mrzi chovani me blizkeho cloveka. Copak se hodnoti clovek jen podle toho kolik vazi?
175/90 fakt není tolik, ze by si léčili své mindraky?
Jestli Ti to nevadi, tak to neres, jestli to resis, tak Ti to mozna trochu vadi… ![]()
@LaraA píše:
Jestli Ti to nevadi, tak to neres, jestli to resis, tak Ti to mozna trochu vadi…
Jasan
@omites píše:
Myslím, že úplně srovnaná nejsi, když ti to okolí dává tahle sežrat. Kdyby jsi se uměla lépe obhájit, vymezit se, dali by pokoj.Já 174/ 95
Tomu nevěřím. Vždycky můžeš narazit na blbce, pak záleží na tom, co mu odpovíš, ale ten jeho prvotní výjev prostě ne vždycky ovlivníš. Můžeš ho pak setřít, to jo, a poslat třeba do patřičných mezí, ale to až po tom, co se vyjádří.
@majki.r a proč na tebe dolehne prohlášení nějakého blbce, pokud se sama se sebou cítíš v pohodě? (filozofická otázka).
Mému muži se líbím, rodinu jsem několikrát odpálkovala, takže už to neřeší. No a vzdálejší rodina je mi šumák, nehledě na to, že oni mají svých starostí dost. A tak se ani nedivímm když si trochu rýpnou - jelikož je to snažší než řešit svoje problémy. ![]()
Příspěvek upraven 25.12.14 v 23:18
@Anonymní píše:
@Blackova.K Jsem zdrava jako ripa.Jen rodina si myslela, ze hned po porodu zacnu hubnout…a ono nic.
Pribrala jsem v tehu 12kilo. Stvou me takove zaobalene narazky typu, ze jsem cim dal vic podobna mati.Jako,ze jsem cim dal vic tlustsi. A ty narazky posloucham i pred partnerem.Je mi pak trapne.Tomu ma nadvaha nevadi.
tak ti nemá být trapně, když jemu to nevadí. Přeci jde o to aby jste byli spokojení vy dva ne? ![]()
edit: já zas poslouchala „nažer se anorektičko“ pár vtipných odpovědí a bylo.
Příspěvek upraven 25.12.14 v 23:19
Já teda nějak nechápu lidi, kteří mají potřebu tohle rozebírat a ještě na svátky, kdybys měla 150kg, tak budiž ale tohle fakt nechápu.
A podle mě úplně srovnaná s tím nejsi, řekla bych, že na sobě dáváš znát, jak tě ty řeči štvou (což chápu) a proto to ostatní pořád opakují. Zkus to přístě nějak obrátit proti nim, udělat si z toho srandu a prostě fakt dělat, že jsi v pohodě a tyhle řeči tě nerozhodí, věřím, že většinu lidí by pak podobné řeči přešly..
Prosim anonym.
Jsou Vanoce a tak se me veci vice dotykaji. Prijel rodiny prislusnik, ktery mi vytkl, ze jsem tlusta a furt jim.Jsem rok a pul po porodu, tudiz asi dotycny ocekacal, ze budu stihla. Posledne me videl dotycny v lete.To hned se ptal, kolik jsem uz zhubla.
Muj otec si me taky dobira, ze jsem podobne sve matce, ktera je taky silnejsi. Presto je to velmi pekna zena.Ja jsem taky celkem pohledna a s vahou srovnana. Presto me urazi narazky vlastni rodiny na mou vahu. Vazim 90kilo a mam 175cm. Nejsem extra tlusta, mam velke bricho a prsa, ty jsou bohuzel dedicne.
Nechapu proc je tak dulezita stihlost.Me osobne nevadi, ze mam nadvahu. Nehodlam hubnout, jen me mrzi chovani me blizkeho cloveka. Copak se hodnoti clovek jen podle toho kolik vazi?