Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Taky malo piju. Diskuzi jsem zalozila abych si postezovala. Vubec me nenapadlo, ze me to prinuti zamyslet se nad svym jidelnickem. Vysadim sladke a zacnu jist ovoce a zeleninu. Dekuju vsem za prispevky.
Tvoje dítě bude později jíst přesně to co ty a jeho pitný režim bude stejný jako ten tvůj. Když budeš jíst chleba s máslem a medem a dítku dávat jablko s mrkvní tak tím to nezachráníš - příklady táhnou. Mně třeba hrozně pomohlo jíst to, co to dítě - nedochucovat, nedosolovat. Když jsem dítěti nabídla vodu nebo mlíko, dala jsem si taky sklenici vody - dítě mělo brokolici - já taky. Dítě mělo mandarinku, já taky. Dítě jedlo v pravidelných intervalech 5× denně a ne víc - já taky.
@mrs.gendy Mela jsem problemy se zaludkem, bylo to psychicke ale. Vysetreni bylo bez nalezu. Zlucnik mam taky v poradku, i stitnou zlazu, tlak.
@Anonymní píše:
Nejsem odhodlana. Neverim si.
Odhodlávat se potřebuješ k dietě - pak to je to tvoje zhubnout a přibrat a zase zhubnout a přibrat. Vykašli se na diety. Měň svůj jídelníček postupně a nenásilně. Jsi zvyklá jíst každý den sladký? Tak si řekni že si dáš sladký k snídani a poloviční množství než by sis dala normálně. Víc nad tím přemýšlej - když mlíko tak plnotučný nebo nízkotučný? Piš si na papír všechno co za ten den dáš do pusy - to hrozně pomáhá - člověk o každým soustu dvakrát přemýšlí - půl kostičky hořké čokolády vypadá na papře líp než celá mléčná čokoláda s náplní.
To hubnutí by tě mělo bavit. Vždycky večer by ses měla kouknout na ten papír co jsi snědla a měla bys být na sebe pyšná, jak jsi šikovná že jíš tak dobře. Když jsi smutná, tak odstraň příčinu a nenič si kvůli tomu zdraví. Naštve tě někdo? Tak ho pošli do háje a hoď to za hlavu. Přece nejsi žádná srababa co potřebuje jako berličku na nervy nějaký sladkosti. Jednou týdně si trošku zahřeš - vytyč si konkrétní den a ten jdi do cukrárny a kup si tam jednu věc. Doma neměj nic co bys jíst neměla. Hořká čokoláda povolena, med povolen. Je blbost být příliš striktní - to se nedá opravdu dlouhodobě držet. Doporučuju se změřit v pase a kolem zadku a kolem prsou a zapsat si to a po měsíci to zopakovat.
Příspěvek upraven 26.12.14 v 01:15
@Anonymní píše:
@Lynette Moje dite krasne pije.
Krásně pije teď - až mu bude šest bude pít stejně jako ty.
Holka já se tě tu zezačátku zastávala a nakonec koukám, že ty přísnější názory a trochu „rejpavé“ komentáře mají pozitivní efekt
![]()
To je moc dobře, tak moc držím pěsti, ať se ti povede změnit životosprávu a ať jsi se sebou naprosto spokojená
![]()
@Lynette Dekuji.
Ano jim dene sladke.
Snim i celou bonbonieru. Cokoladu snim celou. Neumim snist jen kosticku.Jo zacnu si vse psat.To mi driv pomahalo.Pak jsem jedla zase sladke a ten den nepsala.
Pak jsem po par dnech prestala psat uplne.
@Lynette píše:
Krásně pije teď - až mu bude šest bude pít stejně jako ty.
Nestras. Nekdy piju az vecer.
@majki.r Dekuji.
Zapracuji na sobe. Nechci byt spatnym vzorem pro dite. A chci byt zdrava.
@Anonymní píše:
@Lynette Dekuji.Ano jim dene sladke.
Snim i celou bonbonieru. Cokoladu snim celou. Neumim snist jen kosticku.Jo zacnu si vse psat.To mi driv pomahalo.Pak jsem jedla zase sladke a ten den nepsala.
Pak jsem po par dnech prestala psat uplne.
Já tohle znám moc dobře. Já jsem dokázala být celý dny jen an zmrzlině. Zmrzlina k snídani, svačině, obědu a večeři a druhý večeři. Prázdný kalorie, žádný živiny. No prostě fujtajbl. Ty si třeba nevěříš, ale já ti věřím. Když jsem to dokázala já, tak ty to prostě dokážeš taky.
@Anonymní píše:
Ja si tlusta nepripadam.
Kdybych to měla vzít na sebe, tak vyloženě tlustá nebudeš. Já mám oproti tobě 10kg míň, ale taky cm a vyloženě tlustá nejsem. Po porodu mi zůstal zadek a boky. ![]()
Kdybych měla o 10kg míň, cítím se líp, ale aby mě rodina kritizovala.
To je fakt ujeté. Jen kdyby jsi celý život byla hubeňoučká a najednou tohle. To skok je, ale jinak. ![]()
![]()
Ty bláho, tahle diskuse mě děsí
. Takže kdo nezapadá do současného vymyšleného ideálu krásy, tak dostane sodu a pro spoustu lidí je nepochopitelné, že by třeba někdo chtěl vypadat jinak, že má jiné hodnoty, než co nejvíce zhubnout. Ženská prostě nemůže být se sebou spokojená, to se jí jenom nedaří zhubnout.
Kdyby byla hubená a jedla jako prase co do kvality a kvantity tak tady nikdo ani nepípne.
Já zakladatelku docela chápu. Mně to dělala moje matka. Pokaždé, když jsme spolu mluvily, tak se ptala kolik jsem už zhubla po porodu. Těch 16 kg, co jsem nabrala bylo do svou měsíců pryč samo a když mě jiný příbuzný pochválil, jak jsem hezky shodila (já v těhotenství vypadala opravdu jak vorvaň), tak moje matka vypustila něco jako „ona ale nezhubla, se na ni podívej, to už nikdy nedá dolů).
Myslím, že je docela těžké být spokojený s něčím, co vaši nejbližší lidé odsuzují a neustálé vám to omílají dokola. Člověka to unavuje a může se cítit zklamaný.
A mimochodem znáte pojem "fit and fat?“
Nectu vse, ale ja ja netehotna 168/a kolem 68-72 stridave hubnu a nabiram.
Ted aktualne ve 24tt mam 77 (z puvodnich 72),cekam dvojcata a mam brisko a ted se mi rozjizd zadek.
Ruce a pusa porad hubeny.
Sousedka mi bez okolku rekla ze su tlzata a mam velkou prdel.
Svagr mi furt rika jaks su tlusta aani se nemuzu pohnout ![]()
Nosim svoje obleceni, kalhoty mi plandaj.
Mam fakt jen bricho +5kg.
S pevnim taky jen bricho +10,mel 4,26kg a ja 3h po porodu byla -1kg a plochy bricho
Snazim.se to neresit a nebrat si to, ale hormony sou des a uz sem to orvala.
Vcera do me zase valil a prej at nezeru ze se name muz vykasle.
Mela sem sklenku vody,3kousky cukrovi a tycinku po malym.
Nektery lidi snad zavidi nebo co ![]()
Tak milemu pribuznemu bych razne odpovedela, at se stara o sebe prip.mu taky vmetla nejakou nerest, kterou ma! Dulezite je jak Ty se citis a co chces a dle toho se chovej! Uprimne ja bych se ale s nadvahou necitila dobre, taky jsem byla oplacana (85kg/178cm) a uz to nechci nikdy zazit. Nejen kv. esteticke strance, ale hlavne kv. zdravotnimu stavu. Vice trpi klouby, srdce, atd. a citila jsem se neforemna a sadelnata, kdyz to vezmu zpetne. Najela jsem na zdravy ziv.styl v jidle, par detoxikaci a behem roka zhubla 15kg, pak jsem se citila velmi prijemne, zbavila se zacpy, zlepsily se krec.zily,upravila stitna zlaza a menstruace klapala jak hodinky. Nyni v tehu zase neco priberu, ale urcite planuji po porodu se dostat znovu do formy!