Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Kdyz budu chtit tak zhubnu.
To je sice hezký, ale vzhledem k tomu, že nechceš, prd platný. ![]()
@Black_Orchids píše:
Dle tabulek jsi obézní, pribuzni se do tebe navazeji skrz váhu.. ale tlusta si neprijdes? Nějaka chyba matrixu asi
Já jsem dle tabulek taky při těle, přitom to dělají ty jedenáctky prsa. Tabulky nepasujou na všechny.
Mimochodem, řekni mi, proč vlastně zhubnout nechceš? Bojíš se, že by ti to mohlo víc slušet? Bojíš se, že bys třeba mohla být míň unavená? Nelíbí se ti představa, že se cítíš lehká jako pírko? Nebo nechceš prostě aby tě rodina přestala kritizovat nedejbože aby ti pochválili postavu? Proč se tomu hubnutí vlastně tak urputně bráníš?
@Anonymní píše:
Ja si tlusta nepripadam.
Promiň, ale já mám 172cm a 68 kg a jsem oplácaná.
Fakt na sobě vidím, že nějáký kilo by to chtělo dolů (hlavně teda na prd.li
). Takže při tvých 170cm?? a 90 kg tlustá seš
![]()
@Black_Orchids píše:
Dle tabulek jsi obézní, pribuzni se do tebe navazeji skrz váhu.. ale tlusta si neprijdes? Nějaka chyba matrixu asi
To je ono no. Nebudu zit podle tabulek. Nebudu hubnout a jist veci, ktere mi nechutnaji jen abych byla tabulkova a moderni. Dokazu zhubnout, ale pak zas priberu. Takze se mi uz nechce znova hubnout.Na drujou stranu musim priznat, ze jidlo me uklidnuje a jim kdyz je mi smutno, Coz vim, ze neni normalni.
@Anonymní píše:
Prosim anonym.Jsou Vanoce a tak se me veci vice dotykaji. Prijel rodiny prislusnik, ktery mi vytkl, ze jsem tlusta a furt jim.Jsem rok a pul po porodu, tudiz asi dotycny ocekacal, ze budu stihla. Posledne me videl dotycny v lete.To hned se ptal, kolik jsem uz zhubla.
Muj otec si me taky dobira, ze jsem podobne sve matce, ktera je taky silnejsi. Presto je to velmi pekna zena.Ja jsem taky celkem pohledna a s vahou srovnana. Presto me urazi narazky vlastni rodiny na mou vahu. Vazim 90kilo a mam 175cm. Nejsem extra tlusta, mam velke bricho a prsa, ty jsou bohuzel dedicne.
Nechapu proc je tak dulezita stihlost.Me osobne nevadi, ze mam nadvahu. Nehodlam hubnout, jen me mrzi chovani me blizkeho cloveka. Copak se hodnoti clovek jen podle toho kolik vazi?
Tak moje rodina do mě valí furt, takže tě chápu. Když jsem měla 48 kilo (na 162 cm), tak jsem denně poslouchala, jak jsem vyzáblá, když jsem měla 55 kilo, nikdo neřekl ani popel (zrovna se řešilo, že moje matka hrozně zhubla a vypadala jak kostlivec) a teď, když mám rok po porodu 65 kilo, tak se zase řeší, jak jsem tlustá. V létě se dokonce moje bábina ptala v soukromí mého muže, jestli mu nevadí, že jsem tak tlustá ![]()
Nemá cenu to řešit, pokud si s tím srovnaná, jak sama píšeš (závidím, to já si připadám jako vorvaň, ale to je tím zvykem na 48 kilo
), tak je nějak vtipně odpálkuj, nebo je na rovinu popros, ať to před tebou neřeší, že ti to není příjemné.
@Anonymní píše:
Tak proc nezhubnes? Mmch vazne neznam nikoho s nadvahou - v tvem pripade uz bohuzel s obezitou, kteremu by jeho kila navic nevadila a kdo to tvrdi, tak si lže sam sobe do huby… ![]()
@Anonymní píše:
To je ono no. Nebudu zit podle tabulek. Nebudu hubnout a jist veci, ktere mi nechutnaji jen abych byla tabulkova a moderni. Dokazu zhubnout, ale pak zas priberu. Takze se mi uz nechce znova hubnout.Na drujou stranu musim priznat, ze jidlo me uklidnuje a jim kdyz je mi smutno, Coz vim, ze neni normalni.
Klidně se uklidňuj jídlem - ale mrkví, jablkem, kedlubnou, paprikou, grepem a ne nějakýma nezdravýma srajdama co ti ucpávaj tepny a vyplňují faldy.
@Lynette píše:
Mimochodem, řekni mi, proč vlastně zhubnout nechceš? Bojíš se, že by ti to mohlo víc slušet? Bojíš se, že bys třeba mohla být míň unavená? Nelíbí se ti představa, že se cítíš lehká jako pírko? Nebo nechceš prostě aby tě rodina přestala kritizovat nedejbože aby ti pochválili postavu? Proč se tomu hubnutí vlastně tak urputně bráníš?
Jsem schopna zhubnout, ale pak zas priberu. A jsem pak nastvana. Navic kdyz zrovna hubnu jsem protivna.
Byt stihla je o zmene zivotniho stylu ne o dietach. Nejsem schopna se krotit dlouhodobe.Na druhou stranu uz nechci dal pribirat.
@Anonymní píše:
@Blackova.K Jsem zdrava jako ripa.Jen rodina si myslela, ze hned po porodu zacnu hubnout…a ono nic.
Pribrala jsem v tehu 12kilo. Stvou me takove zaobalene narazky typu, ze jsem cim dal vic podobna mati.Jako,ze jsem cim dal vic tlustsi. A ty narazky posloucham i pred partnerem.Je mi pak trapne.Tomu ma nadvaha nevadi.
Ty ale bohuzel nemas nadvahu, ale jsi obezni a pribuzne chapu - jsi mlada zena s ditetem a celkem opravnene maji strach o tve zdravi.
Pokud by te ciste teoreticky pritel pozadal o ruku, tak bys nezhubla ani do svatebnich satu, abys byla krasna nevesta a ne bila koule? ![]()
@Anonymní píše:
Jsem schopna zhubnout, ale pak zas priberu. A jsem pak nastvana. Navic kdyz zrovna hubnu jsem protivna.Byt stihla je o zmene zivotniho stylu ne o dietach. Nejsem schopna se krotit dlouhodobe.Na druhou stranu uz nechci dal pribirat.
Tak když to víš, tak změň svůj životní styl a už nepřibereš. V čem je problém?
@Black_Orchids píše:
Já jsem bývala strašně hubená, po rozvodu rodičů a bydlení u babičky jsem najednou začala přibírat (zajídala jsem smutek a stres) až jsem se doslova vyžrala do 90kg - to mně bylo 15 let, pak jsem měla boreliozu a po zvážení se doktorka zděsila a že musím zhubnout. Tak jsem zhubla za 2 měsíce (jo, vím, že to není zdravý) 17kg a při další kontrole mě doktorka nezvážila!!!
Moje dětská dušička tím strašně utrpěla, protože mně to dalo fakt zabrat a nejspíš jsem čekala nějaký „ocenění“ a ono nic
. Pak jsem zase nabrala, zase zhubla, nabrala, zhubla a pořád dokola
. Teď naposled jsem zhubla 6 kg a pak otěhotněla, tak doufám, že až porodím, tak to zase půjde pěkně dolů, spolíhám na svoji osvědčenou metodu
.
@Anonymní píše:
Ok. Nezij dle tabulek. Jez, co ti chutna. Ale pak se nediv, že se do tebe okolí naváží, že jsi tlusta ![]()
@Ziina tabulky nejsou vše, ale je to jakýsi obecny rámec ![]()
Jo a tvou super hubnouci metodu (17kg za 2 mesice) raději ani nechci znat..