Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nečetla jsem celou diskuzi, ale… Rodila jsem před 3,5 lety. Někdy minulý rok (tedy cca 2-2,5 roku po porodu) jsem měla oproti váze před otěhotněním navrch cca 16kg. Samozřejmě jsem se sama sobě nelíbila a někteří lidi kolem taky měli poznámky. Manžel neřekl nic (že bych mohla zhubnout, nebo tak). Hold jsem byla doma, měla chutě a tak šlo jídlo do mě samo. Nyní mám od váhy před těhotenstvím navrch cca 7kg. Samozřejmě se vnímám lépe a ráda bych dalal ještě něco dolů, ale váha šla dolů krásně sama, když jsem začala před 3 měsíci pracovat. Něco šlo i tak dolů, ale při práci obzvlášť. Chodila jsem pěšky na vlak a od vlaku, stála v práci, nebos e tam pohybovala, nebylo tolik času jíst, ani chuť. Hned mi začaly najednou lehce padat kalhoty ![]()
@omites píše:
Ale já si stejně nemyslím, že by se tolik všichni strachovali o zdravotní stav zakladatelky. Zcela upřímně - prostě si jen rýpnou, protože je po dítěti tlustá.
Tak ona to hlavně nebude mít po dítěti, ale protože hodně jí. Kdyby jim to bylo šumák, tak to komentovat nebudou a nechají jí se cpát.
@Maty1989 mě šlo při práci takových 5 kilo ještě nahoru - bez změny velikosti. Mám ji docela fyzicky náročnou. ![]()
Souhlasím s @Lynette. Váha 175/95 v pohodě není, a to, že je zakladatelka momentálně zdravá je dobře, ale vydržet to nemusí. Klouby, srdce, cukrovka - po padesátce se to může ozvat. Na druhé straně se možná mohla „rodina“ vyjádřit citlivěji.
To, že se to příteli líbí, bych jako zásadní argument nebral, přátelství je věc značně pomíjivá, jak tady občas čtu.
@majki.r píše:
Já bych tohle naprosto pochopila u závažnější obezity, ale proč by okolí mělo řešit pár kilo navíc? To je snad věc toho, kdo je nosí…mám kamarádku, je trochu při těle, ale je to usměvavá hodná a pozitivní holka…teď čerstvě i maminka. A přestala se stýkat s rodinou, protože neuměli mluvit o ničem jiném, než že je tlustá jak prase, doslova. Rodiče jsou totiž sportovci a dceruška jim kazí rodinný obrázek. A přitom není nijak extra tlustá, spíš oplácanější.
Nevím - třeba proto, že se fakt zbytečně cpe.
@hanka.br. píše:
Ráda si pojíš, někdo rád pokuřuje, protože to lidem dělá dobře, i když vědí, že si škodí. Rodina pak má kecy, protože jim na tom člověku záleží, ale jsou to kecy nepříjemné, protože mají pravdu. A to se blbě poslouchá.
Uz 6 let nekourim. S jidlem mam asi karmu, je pro me vic jak jidlem.Jim i kdyz nemam hlad.Jim ze smutku, z nudy, z radosti. Proste jidlo je pro me radost.
Tak jsem si to představila. A teda těch 90 je fakt dost
představila jsem si to na sobě i s cenťákama navíc, 90 je fakt dost.
@hanka.br. píše:
Tak ona to hlavně nebude mít po dítěti, ale protože hodně jí. Kdyby jim to bylo šumák, tak to komentovat nebudou a nechají jí se cpát.
no ale prostě vidí, že je jí kus ženské, tak ji vmetou, že je tlustá. Několik let to takhle na mě zkoušela babička… A důvod - já chci, aby jsi se líbila. Ani ji nenapadlo, že by s tím byly spojené nějaké civilizační choroby. Já bych je nepřeceňovala, že by všem lidem šlo o naše blaho - tedy o náš zdravotní stav ![]()
@Blackova.K píše:
Tak jsem si to představila. A teda těch 90 je fakt dostpředstavila jsem si to na sobě i s cenťákama navíc, 90 je fakt dost.
všechno je o úhlu pohledu ![]()
Mě třeba moje váha pomáhá v práci.
Příspěvek upraven 25.12.14 v 23:55
@Pedro 00 píše:
Souhlasím s @Lynette. Váha 175/95 v pohodě není, a to, že je zakladatelka momentálně zdravá je dobře, ale vydržet to nemusí. Klouby, srdce, cukrovka - po padesátce se to může ozvat. Na druhé straně se možná mohla „rodina“ vyjádřit citlivěji.
To, že se to příteli líbí, bych jako zásadní argument nebral, přátelství je věc značně pomíjivá, jak tady občas čtu.
Přidal/a jsi jí 5 kilo ![]()
@omites píše:
všechno je o úhlu pohledu
jasný, já jsem zas hubená.
@Anonymní píše:
Uz 6 let nekourim. S jidlem mam asi karmu, je pro me vic jak jidlem.Jim i kdyz nemam hlad.Jim ze smutku, z nudy, z radosti. Proste jidlo je pro me radost.
A proto se rodině nedivím, že to komentují a snaží se ti to znechutit. Může to být pro tebe stejně nebezpečné, jako pro jiného cigarety.
@hanka.br. a už jsi viděla kuřáka, který přestane kouřit, protože do něj ryje rodina? ![]()
Já třeba přestala až kvůli dítěti. Do té doby se mi přestat nechtělo - nebyl důvod, ta správná motivace.
@omites píše:
no ale prostě vidí, že je jí kus ženské, tak ji vmetou, že je tlustá. Několik let to takhle na mě zkoušela babička… A důvod - já chci, aby jsi se líbila. Ani ji nenapadlo, že by s tím byly spojené nějaké civilizační choroby. Já bych je nepřeceňovala, že by všem lidem šlo o naše blaho - tedy o náš zdravotní stav
Ale tvojí babičce šlo přeci o totéž - aby ses líbila, byla šťastná tedy zdravá. Přečti si, co o své lásce(jídle) píše zakladatelka dál. Co by to bylo za rodinu, kdyby jim to bylo jedno.
Vim, ze mam nezdravy vztah k jidlu.Kila po porodu jsem zhubla. Proste ani nevim jak.Byla jsem ve stresu a kila sla dolu.Pak jsem se zas zacla prejidat a znova na rala 10kilo. Takze za rok a pul jsem zhubla 12 kilo a znova 10 nabrala.