Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak pro mě to není o názorech a hodnotách, ale o pokřiveném vnímání sama sebe= „nepřipadám si tlustá“, svého těla. Na stáži jsem zažila anorektičku, která byla stále přesvědčená, že je tlustá a musí hubnout. A to byla hospitalizovaná, protože už jí začaly vypovídat, tělesné funkce, taky byla přesvědčená, že ona je v pořádku a strachující se příbuzní jsou rýpalové, co závidí. Ten vztah k jídlu prostě není zdravý, je to závislost.
Měla jsem období, kdy jsem lehčí depresi zajídala, vyžrala se, takový v kruhu točení a řeči ségry mě docela probraly a vzpamatovaly.
Jo takový lidi znám
A chápu, že ti to vadí, měla jsem takovou lepší známou. Vítala mě se slovy „Ahooj, ukaž se, ty jsi přibrala, že? To já jsem zase zhubla a vypadám dobře, viď? Ale jinak vypadáš docela dobře, no až na tu pleť teda.“
(byla jsem těhotná a ve xichtě jak puberťačka) Vím, jiná situace, ale stejnej typ člověka. Dodnes nevím, jestli si tímhle chováním léčí mindráky, nebo je tak hloupá a neví, že to ostatním ubližuje. Už se s ní nestýkám, ty takovou možnost bohužel asi nemáš
Jinak si o takové nadváze taky myslím svoje, ale NIKDY bych to dotyčné osobě ani nenaznačila, natož jí to takhle vpálit do obliceje. ![]()
Já se nedivím, že ti to říkají a předhazují. Měli by ti to předhazovat ještě víc. Aby jsi se sebou začala něco dělat..Bez urážky, ale 90kg je masakr, a to radši nemluvím o těch 150ti jak už tady padlo.
Hele taky jsem měla přes 90 a připadala jsem si jako prase, ale za posledních 5 měsíců mám o 17 kg míň. Jde to, i když je to těžké, ale když někdo napíše jak nemá vůli, jak si na svoje tělo zvykl, tak jsou to jen blbé výmluvy, aby nemusel nic dělat. Ono je lepší dát si k večeři balík brambůrků, než vzít psa, dítě… nebo jen tak vyrazit na procházku, nebo si dát pár cviků.
@Anonymní píše:
Chci jen aby me meli radi takovou, jaka jsem.Me taky plno veci na druhych vadi a neresim to. Zhubnu az ja budu chtit.
Tak to nezhubneš nikdy… podle těch komentů tady ![]()
@Anonymní píše:
Já mám 165cm/150kg a nikdo by mi tu váhu netipoval… kamarádka mi s úsměvem vždycky říká, že vypadám jak Halina Pawlowská, že svoje kila umím nosit. Jsem ZATIM zdrava… miluju jídlo a žijeme jen jednou - nevzdám se ho. Umírají všichni, mladí, staří, hubení, tlustí. Nestresuj se! Mě nikdo nic neřekl ani lékařka.
To ze Ti lekarka na morbidni obezitu nic nerekla je jedna vec, ze hazardujes se svym zdravim je vec druha a ze se tim jeste chlubis to je vec treti! Kazdy sveho stesti (zdravi) strujcem a Ty s takovou vahou zrejme dlouho zdrava nebudes, bohuzel ![]()
@Lynette píše:
Mimochodem, řekni mi, proč vlastně zhubnout nechceš? Bojíš se, že by ti to mohlo víc slušet? Bojíš se, že bys třeba mohla být míň unavená? Nelíbí se ti představa, že se cítíš lehká jako pírko? Nebo nechceš prostě aby tě rodina přestala kritizovat nedejbože aby ti pochválili postavu? Proč se tomu hubnutí vlastně tak urputně bráníš?
Jelikož by musela pohnout zadkem… a za tu námahu jí to nestojí
Radši se napapá ![]()
@Krasavicaa píše:
Jelikož by musela pohnout zadkem… a za tu námahu jí to nestojíRadši se napapá
Presne tak, kdo chce hleda zpusoby jak zhubnout a kdo nechce, hleda duvody proc to nejde, ze! Nechapu ten pristup ke svemu zdravi(to je pro me hlavni preference, proc mit normalni! vahu). Videla jsem to i v praci, dve koleginky, jedna stihla a jedna velmi oplacana a jejich reakce na moje zhubnuti 15kg a zdravejsi styl jidla. Ta stihla me chvalila, jak me to slusi a ta oplacna rypala, ze ze me bude banan, proc nejim ty knedliky, a ze ona se preci nebude v jidle omezovat atd.atd.atd.
@Krasavicaa Vždyť ona už napsala že hubnout bude. Já nechápu vaše komentáře. ![]()
@Tinkka píše:
Presne tak, kdo chce hleda zpusoby jak zhubnout a kdo nechce, hleda duvody proc to nejde, ze! Nechapu ten pristup ke svemu zdravi(to je pro me hlavni preference, proc mit normalni! vahu). Videla jsem to i v praci, dve koleginky, jedna stihla a jedna velmi oplacana a jejich reakce na moje zhubnuti 15kg a zdravejsi styl jidla. Ta stihla me chvalila, jak me to slusi a ta oplacna rypala, ze ze me bude banan, proc nejim ty knedliky, a ze ona se preci nebude v jidle omezovat atd.atd.atd.
Asi tak.
![]()
@Lynette píše:
@Krasavicaa Vždyť ona už napsala že hubnout bude. Já nechápu vaše komentáře.
Jo? A kde?
A pokud to opravdu napsala, tak aby měla od všech pokoj ![]()
@Avdejeva píše:
@Elenloth Jasna vec, ze kritika od pribuznych a necitlive poznamky boli a vecsinou nic nezmeni. Ale argumentovat tim, ze kdyz se nekdo prejidanim dostane na 90kg, tak proste jen ma jine hodnoty a ideal krasy, je taky zcestne. Me prekvapuje, pro kolik lidi tady je 80-90kg v pohode.
@Anonymní píše:
Ahoj, já jsem měla přesně jako ty 90/173,nikdo to neví z rodiny, já se za svou váhu děsně stydím, před 8 lety jsem měla 60.hooodně dlouho jsem se nevážila jen mi byly malé hadry. když jsem se podívala pravdě do očí, měla jsem šok. přidaly se bolesti zubů a chřipka a mám za 14 dnů dole 5 kg.jsem plně odhodlána, já zhubnu na 65 kg. Musím to dát do května, dostala jsem lístky na Fantoma a mám doma nádherné šaty ve vel 40,musím se do nich zase dostat. navíc mé špeky se mi fakt hnusí.
Mam podobnou vahu a saty ve vel.40 mam, i vsechna trika.
Proc si kazdy mysli, ze hloupe BMI resi vse
Uz davno se preci vi, jak ruzne tezke kostry muze jedinec mit…
Neni to taky naahodou o tezsich svalech nez specich atd atd?
@farska lidská kostra má svůj limit. Na ni se nedá svádět obezita. Svaly jsou svaly a na těle vypadají úplně jinak, než tuk. ![]()