Rodině vadí má nadváha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.12.14 07:40

Já mám 165cm/150kg a nikdo by mi tu váhu netipoval… kamarádka mi s úsměvem vždycky říká, že vypadám jak Halina Pawlowská, že svoje kila umím nosit. Jsem ZATIM zdrava… miluju jídlo a žijeme jen jednou - nevzdám se ho. Umírají všichni, mladí, staří, hubení, tlustí. Nestresuj se! Mě nikdo nic neřekl ani lékařka.

• Citovat
  • Upravit
9318
26.12.14 07:45
@Anonymní píše:
Já mám 165cm/150kg a nikdo by mi tu váhu netipoval… kamarádka mi s úsměvem vždycky říká, že vypadám jak Halina Pawlowská, že svoje kila umím nosit. Jsem ZATIM zdrava… miluju jídlo a žijeme jen jednou - nevzdám se ho. Umírají všichni, mladí, staří, hubení, tlustí. Nestresuj se! Mě nikdo nic neřekl ani lékařka.

To je ale divny, ze doktorka nic. nerekla.
150kg uz neni nadvaha, ale silna obezita

Uavidim tu klidnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1464
26.12.14 07:45

Nečtu celou diskuzi, ale ja mela opačný problém - cas od času mi někdo řekl, ze jsem hubená 8o
moc mi to vadilo a nebylo to tim, ze bych se sebou nebyla srovnana, ale nebyla jsem zádný kostlivec a nechapala jsem, ze někteří lidi me tolik řeší :cert:
Manželova obézní rodina to řešila nejvíc, dokonce řešili to, ze jsem toho u nich málo snědla, porad mi neco cpali. Jsou to lidi, kterým nestačí říct ne, proste jedou to svoje. Byla jsem z toho fakt nešťastná a pak mi došlo, ze říkají hubená, přestože jsem štíhlá, jen v jejich rodině jsem proste jak kostlivec 8)
A ze vždycky, kdyz někdo řešil moji váhu, mel ten clovek problém sám se sebou.
Ja nikdy nechapala, proč někdo řeší váhu toho druhého - pokud mu neni vyloženě blízký.
Muj manzel zhubnul tim, ze začal jist casto a ted jeho rodina řeší jeho 'vychrtlost´ :lol:
Moc držím zakladatele pěsti, aby byla spokojena se svoji postavou (pokud je potreba změnit jídelníček, at se ji to povede a vydrží ) a z hloupých rypalu kolem ni, aby si nic nedělala :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
26.12.14 07:48

@Elenloth Jasna vec, ze kritika od pribuznych a necitlive poznamky boli a vecsinou nic nezmeni. Ale argumentovat tim, ze kdyz se nekdo prejidanim dostane na 90kg, tak proste jen ma jine hodnoty a ideal krasy, je taky zcestne. Me prekvapuje, pro kolik lidi tady je 80-90kg v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.14 07:53

Ahoj, já jsem měla přesně jako ty 90/173,nikdo to neví z rodiny, já se za svou váhu děsně stydím, před 8 lety jsem měla 60.hooodně dlouho jsem se nevážila jen mi byly malé hadry. když jsem se podívala pravdě do očí, měla jsem šok. přidaly se bolesti zubů a chřipka a mám za 14 dnů dole 5 kg.jsem plně odhodlána, já zhubnu na 65 kg. Musím to dát do května, dostala jsem lístky na Fantoma a mám doma nádherné šaty ve vel 40,musím se do nich zase dostat. navíc mé špeky se mi fakt hnusí.

• Citovat
  • Upravit
Poison Eve
26.12.14 07:54

Nevim, zda umi Halina svou vahu nosit, kazdopadne vypada jako velky opentleny dort.

150 kilo pri udavane vysce je masakr, je jedno, jestli by lide tipli 150 kilo nebo 120, masakr to proste je porad. Ale zalibu v jidle chapu, mam to stejne :oops:

• Citovat
  • Upravit
2873
26.12.14 08:05

Prosimte,, někdo ma nadvahu/,někdo fetuje/někdo kouří jenu cigaretu za druhou, někdo chlasta každý večer, někdo je závislý na cukru,… Si taky rypni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.14 08:09

Pred mesicem zemrel strejda na selhani srdce po banalni operaci, mel lehce pres sto. Taky mu ve triceti nadvaha nevadila, byl poradnej kus chlapa a umel to preci nosit. Ted je teta vdova a sestrenku nikdy nepovede tata k oltari. Nerikam, ze tak musis nutne dopadnout, naopak jsi mozna presvedcena, ze tebe se to netyka. Mysli si proste co chces. Ale nevycitej rodine, ze mozna, mozna jen vidi to, co ty videt nechces…

Prosim anonym, citlive, diky.

• Citovat
  • Upravit
43039
26.12.14 08:10
@e-lili píše:
To je ale divny, ze doktorka nic. nerekla.
150kg uz neni nadvaha, ale silna obezitaUavidim tu klidnost

no doktorka asi vi, ze pacietnka by taky radej byla hubena. Myslim, ze se docela dobre predpokladat, ze zadna zenska nechce byt tlusta, semtam zkousi hubnout, ale nema dost vule. Proc si neodpustit ty reci, ktere nic neprinesou a akorat mrzi.
Chlap to mozna potrebuje rict, ale zenska podle me zadna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
26.12.14 08:14

@Avdejeva No to je právě ono. Proč je to zcestné? Proč tě to překvapuje?
Teď to nemyslím na tebe osobně, ale připadá mi, že pro spoustu lidí je strašně složité přijmout, že někdo má prostě něco jinak, že nesdílí jejich názory a hodnoty nebo i obecné pravdy.

• Citovat
  • Upravit
9318
26.12.14 08:35

@Pudloslava ale lekar je lekar ne kamarad, aby neranil nebo nekoho poplacaval po rameni.

150kg pri 165 cm je vazne hodne a to ne z estetickeho hlediska.
ale zdravotniho

Klouby atd.

Moje mati ma skoro 90,na necelych 170
cvici, pohyb ma, ale zere.
Porad breci a dr ji nenadava, ale upozornuje na rizika. Cholesterol, cukrovka, klouby, bolesti zad, bolesti hlavy. Unava atd atd

Kdyz zhubla na 80 byla daleko akcnejsi bohuzel stres a zase zere. NE ji, ale fakt zere.
Cela rodina s nadvahou. Kdyz se snazu hubnout nikdo nepomuze, akorad reji.

Je to tezke pak hubnout, zit zdraveji

Ja to taky nemam idealni, ale snazim se mensi porce casteji, hodne ovoce zeleniny.
Po tehotenstvi najedu na beh a cvico pokud me tri deti nechal

Ja nikoho za vahu nesoudim, nikdy nemuzu vedet jestli neni nemocny treba. A jasneze kazda zenska.by chtela byt hubena. Taky mam schovany kalhoty do kterych se chci jednou zase vejit ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
26.12.14 08:35

Je to hnus a řeším v rodině to samé. Mám nadváhu a nevadí mi. Dokážu se hezky upravit a obléct, vím co a jak maskovat. No, v rodině je další švagrová vychrtlá a tím docela provokuje, tchán si na to ppotrpí a tím jí díky tomu zobe z ruky. Ale neboj, na každého dojde. Spravedlnost existuje. Nech je být. Když zavídí, ať se naže. ou a dají klid. Hlavní je partner. Můj je hubeňour, občas má poznámku, ale v podstatě prohlašuje, ať si zachovám díky mé váze své psychické zdraví a pohodu a nehubnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
26.12.14 08:40

Pises ze jsi 1.5r po porodu a co to ma spolecneho? Ja v tehu nabrala 32kg a za 9mes jsem to pohybem mela dole. Tobe to vadi ale rada jis. Mozna to myslej dobre aby te nastartovali a ty jsi neco zacala delat pri te vysce budes asi na zenskou trosku hromotluk a pokud mas pekny oblicej neco s tim delej. Nesnasim pritakavacky co maj 100 a vic kg a pisou jak je to v pohode. Neni!! A i normalni chlap nechce mit zenskou rozteklou po posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.12.14 08:57
@Anonymní píše:
Nevim jak to vysvetlit lepe. :mrgreen: Srovnana se svym vzhledem jsem…Stvou me ale ty narazky rodiny, od cizich je mi to fuk. Navic na svatky misto ahoj, slyset kolik si zhubla? :lol: Fakt divne no.Asi se me to porad dotyka, jelikoz kvuli me tendenci k tloustnuti jsem mela dlouho depky. Clovek by ocekaval podporu aspon od rodiny. Nepotrebuju se nikomu ospravedlnovat.Jsem jaka jsem a jina uz nebudu a ani nechci byt.Rada si pojim. :mrgreen:

Potom nechápu smysl tebou založené diskuse.
Sama mám 176 cm, kdysi jsem těch 90 kilo měla taky a upřímně-vypadala jsem jak mastodont.
Ono 20 kilo dole vypadá na téhle výšce ale úplně jinak. Líp.
Rodině se nedivím, ty se třeba cítíš se sebou spokojená, oni tě nejspíš vidí v úplně jiném světle.
Tudíže-bud´máš opravdu problém ty sama, potřebuješ se nějak před těma nejspíš dobře míněnýma otázkama obrnit, nebo příště povuvažj, neýž něco založíš, tohle postrádá logiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
26.12.14 08:59

@Elenloth Beru to tak, ze lidske telo ma proste urcite rozmezi optimalni vahy (BMI index to popisuje dobre) a nadvaha/obezita neni vec osobni preference nebo hodnot, ale neschopnost udrzet se v onom optimu, ve kterem je clovek nejzdravejsi, nejpohyblivejsi a nejestetictejsi. Hlavne i z teto diskuze postupne vyplynulo, ze zakladatelka vlaste s aktualnim stavem spokojena neni, rada by to zmenila, jen ma obavy, jestli se ji to povede a jestli tedy ma cenu se snazit kvuli nejistemu vysledku. Ano, je treba se snazit o vzajemne pochopeni, nemoralizovat, ale fakty jsou fakty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová