Rodině vadí má nadváha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13141
25.12.14 23:59
@hanka.br. píše:
Ale tvojí babičce šlo přeci o totéž - aby ses líbila, byla šťastná tedy zdravá. Přečti si, co o své lásce(jídle) píše zakladatelka dál. Co by to bylo za rodinu, kdyby jim to bylo jedno.

já se líbila i tak ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
@Lynette píše:
No jo no. To je pak těžký. Ono jídlo taky může člověka klidně zabít. Všeho moc škodí. Si vezmi kdyby se nejednalo o jídlo ale o pervitin. Nechci přestat fetovat ale rodina mě nepodporuje, nechápe a má blbé řeči. Prostě jim se nelíbí že na sebe kašleš a jsi tlustá s tím asi nic neuděláš. Buď se s tím smiř nebo zhubni. Je pravda, že každý má právo žít si svůj život, ale je také potřeba si uvědomit co si člověk chce obhajovat. Je něco jiného obhajovat si zdravý životní styl, uklizený byt, obhajovat si studium nebo práci a obhajovat si bordel v bytě, drogy, lenost, nezaměstnanost, apod. Obhajovat si kila navíc tím, že mi nevadí že jsem tlustá, že mi nevadí že mám špatnou kondici a moje kalhoty jsou jako stan a že se ráda cpu je prostě z principu na hlavu.

To je těžký, když neví jakou má ten příbuzný motivaci. Třeba je mu fakt ukradený, jestli je zdravá nebo není, ale dobře, předpokládejme, že to s ní myslí dobře. Pokud je zakladatelka dospělá a svéprávná, tak to je cesta do pekel.
Mívala jsem období po smrti mámy, kdy jsem neustále buzerovala mladšího (tehdy už dospělého) bratra za to, že šel na tuhle školu, že ji nedodělal a šel na jinou, že odjel do zahraničí, pak že neodjel, že si koupil tohle auto a ne jiné, že má tuhle a tamtu pojistku úplně zbytečně, že moc paří, že se vůbec nebaví. Bratr se bránil tak, že se mi vyhýbal. :oops: Pak se to naštěstí ve MNĚ zlomilo a já usoudila že si svůj život umí žít sám nejlíp a že je celkem úspěšný a zdravý i bez mých rad a dobrých úmyslů a bylo to vůbec to nejlepší, co jsem pro náš vztah mohla udělat.
Zakladatelka svý příbuzný asi nepředělá, ale moc bych jí přála, aby prozřeli jako já tehdy. Chápu, že jsme tady většinou matky, ale ten maminovský ochtanitelský přístup prosím neaplikujme na dospělé ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
@omites píše:
@hanka.br. a už jsi viděla kuřáka, který přestane kouřit, protože do něj ryje rodina? :kytka:
Já třeba přestala až kvůli dítěti. Do té doby se mi přestat nechtělo - nebyl důvod, ta správná motivace.

Rozhodně znám kuřáky, kteří kouří natajňačku, aby je nikdo neviděl. Takže toho moc nevykouří - rozhodně mnohem méně, než kdyby je v tom ještě okolí podpořilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
26.12.14 00:00

@omites Ideálně by to měla dělat kvůli sobě, ale třeba já sama jsem takovou motivaci nikdy nenašla. Nejvíc jsem zhubla kvůli dítěti - nejdřív abych neměla problém otěhotnět a nebyla v těhotenství jak mamut a po porodu jsem se stravovala zdravě aby mlíko obsahovalo všechny vitaminy a žádný škodliviny a teď mi zase postava není jedno a to ne kvůli sobě ale zase aby se dítěti nesmáli ostatní děti že má tlustou mámu a abych se líbila chlapům. Kvůli sobě jse nezhubla nikdy ani deko, ale kvůli lidem okolo jsem zhubla 15 kil jako nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
26.12.14 00:00
@Anonymní píše:
Uz 6 let nekourim. S jidlem mam asi karmu, je pro me vic jak jidlem.Jim i kdyz nemam hlad.Jim ze smutku, z nudy, z radosti. Proste jidlo je pro me radost.

Toho bych se výhledově maličko bála…zajídat jídlem emoce je snadná cesta k přibírání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
26.12.14 00:02
@omites píše:
všechno je o úhlu pohledu :)

Mě třeba moje váha pomáhá v práci.

Příspěvek upraven 25.12.14 v 23:55

Ty delas masáže, že? Já chodím k thajkam, to jsou takove holčičky 45kg, ale silu mají pekelnou.. takže o kilech to asi nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
26.12.14 00:04

@Lynette já zas když už jsem zhubla, tak jedině kvůli sobě. Okolí mi bylo víc fuk než můj vnitřní pocit. Kdysi jsem dala dolů 17 kilo. Od porodu pak 23kg :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
26.12.14 00:05

@omites Já si myslím, že je celkem jedno z jakého důvodu hubnout, důležitý je prostě hubnout a nebýt tlustá spokojená koule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
26.12.14 00:07
@omites píše:
@Lynette já zas když už jsem zhubla, tak jedině kvůli sobě. Okolí mi bylo víc fuk než můj vnitřní pocit. Kdysi jsem dala dolů 17 kilo. Od porodu pak 23kg :kytka:

Já kdysi přibrala po nasazení antidepresiv, předtím jsem s váhou nikdy problém neměla, byla jsem spíš až moc hubená…pak během roku a půl najednou deset- patnáct kilo nahoře.
A zhubla jsem taky kvůli sobě…nejvíc mě nakoplo uvědomění si, že když vytrvám a budu se snažit, nikdy už nebudu tak při těle, jako dneska…s každým dnem to tak bylo lepší a lepší. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
26.12.14 00:07
@Black_Orchids píše:
Ty delas masáže, že? Já chodím k thajkam, to jsou takove holčičky 45kg, ale silu mají pekelnou.. takže o kilech to asi nebude :nevim:

thajky jsou jiné těsto. Zcela jiné. :kytka:

Nechce se mi paušalizovat. Ale je fakt, že co masíruji, tak mi ještě stoupla svalovka, které i tak mám hodně. No a na tom asi tak 10kg tuku nadváhy. Já nikdy nebudu křehká blondýna a klientům to vyhovuje. Kdyby ne, žádné bych neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
26.12.14 00:09
@Lynette píše:
@omites Já si myslím, že je celkem jedno z jakého důvodu hubnout, důležitý je prostě hubnout a nebýt tlustá spokojená koule.

to bude zřejmě ten problém, já nejsem koule :mrgreen: Já mám tvar. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
26.12.14 00:11

@omites Je rozdíl mezi tím být křehká, být krev a mlíko ( takže sexy ženská co má tvary ), mít výrazně velký zadek/břicho oproti zbytku těla, být tlustá celá a vyjadřovat o tom slovy boubelka která umí kila nosit a být jak mastodont. 10 kg navíc není krev a mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.14 00:11

Ja si tlusta nepripadam.

• Citovat
  • Upravit
8996
26.12.14 00:12
@Anonymní píše:
Ja si tlusta nepripadam.

No a to je právě ten problém. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
26.12.14 00:16
@Anonymní píše:
Ja si tlusta nepripadam.

Dle tabulek jsi obézní, pribuzni se do tebe navazeji skrz váhu.. ale tlusta si neprijdes? Nějaka chyba matrixu asi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová