Problémový člen domácnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
45
7.3.15 10:24
@barca77 píše:

no jednou jsme o tom nemluvili, řeším to s nima už pomalu deset let…prvně odsouzenej byl ještě jako neplnoletej ve 14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
7.3.15 10:26

Jasně že nechci bejt pořád u našich…ale ty nástupní platy nejsou nic moc, tak nejdřív šetřím, abych si mohla dovolit být samostatná…Letos mám v plánu se odstěhovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
7.3.15 10:26
@JayLee píše:
@piopo ty odejdi a nech v tom rodice at si to oni vyresi :kytka:

přesně je to jejich boj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
7.3.15 10:36
@piopo píše:
Asi máte pravdu, měla bych jít já.
Navrhnu to mámě, třeba jí pak dojde, když to bude bratr nebo já…

Tos nepochopila. Nejde o to rodiče v této situaci ještě vydírat :roll: Buď bratr nebo já. 8o To fakt ne. Jde o to, aby ses osamostatnila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
7.3.15 10:38

@piopo podle mého lepší bydlet někde na šéru s dalšími mladými lidmi než doma a řešit tyhle věci. Vaši samozřejmě dělají hroznou chybu, ale zvlášť pokud, jak píšeš, to řešíte už honě dlouho a nic se nezměnilo, tak se nezmění ani nadále. Možná si jednou dupnou, ale až bratr bude opět v průseru, tak mu zase pomůžou… soustřeď se na sebe, když budeš bydlet jinde, tak to časem bude i míň štvát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
7.3.15 10:47

Budu asi hnusná, ale jestli mamka půjčuje bráchovi prachy a ona sama nemá a chtěla by půjčit ode mě, asi bych ji nepůjčila. Řekla bych ji, že když má na bráchu, tak má asi dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
7.3.15 10:48

Ať už to s bratrem dopadne jakkoliv, měla by ses odstěhovat. Přeci jen nechceš asi u rodičů bydlet věčně. Oni se musí ohledně něho rozhoupat sami. Neznamená to vykašlat se na rodiče, ale bude zdravější, když jim budeš pomáhat z pozice zvenčí.

Spíš bych zkusila mluvit s bratrem, jestli má nějakou závislost (alkohol, automaty…), tak je to vážné, měl by se léčit. Vyber si dobu, kdy bude střízlivej, ideálně v kocovině (to bude kajícnější) a hlavně to řeš klidně, ne hned s řevem, i když jsi poprávu naštvaná.

Ty dluhy a krádeže dost napovídají, že má nějaký problém závislostního typu, čím dřív si to uvědomí, tím lépe. Nevím, jaký jste spolu měli vztah než začal dělat blbiny, ale jestli máš alespoň nějaký pěkný zážitky z dětství tak na něj mysli taky trochu jako na bráchu, nejen jako na problematického člena domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
7.3.15 11:03

@marmelada78
jááj takhle…chápu.
já jsem to myslela dobře…jako aby je to postavilo do té správné perspektivy, aby reálně pochopili, co ten bratr dělá a že to nemá cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
7.3.15 11:07

@magion to jsem už zkoušela…když je v dobré náladě všechno odkejve a takový to no jo no…když je ve špatný náladě tak začne bejt ještě agresivní.
rozumně a po dobrým to s ním nejde.
je to sobec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
7.3.15 11:31

@piopo To je dost možný. Někdy taky prostě trvá dýl, než si člověk sám připustí, že to, co dělá, je špatný a musí to změnit. Tím spíš je potřeba, aby si pořádně „nabil hubu“, aby měl důvod ke změně. Rodiče ho nesmí tahat z problémů, dát mu nějaké hranice, říct pokud uděláš to a to, tak ti nepomůžem, a hlavně to pak dodržet. Ty jsi momentálně díky tomu, že rodičům pomáháš, součástí problému.

Dokud nebudou zahnaní do kouta, tak si asi nedupnou, podle toho, co píšeš. Já bych se odstěhovala, promluvila si s mamkou a tátou na téma tvrdá láska a umožňovatelé, a snažila se jí přesvědčit o tom, že nejlepší způsob, jak synovi pomoci, je skrz radikální řez. Pokud se bude chovat, jak se chová, měla by mu dát nůž na krk ve stylu ještě jednou tohle, a stěhuješ se… A nesmí se přitom cítit jako krkavčí rodič, ale jako někdo, kdo dělá pro syna to nejlepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
7.3.15 11:49

@piopo spíš bude trvat dlouho než ti dojde že to není tvůj syn a že rodiče jsou svéprávní a ty rozhodně nic nevyřešíš, jen přijdeš o hodně nervů a peněz. Jste tam v řetězové situaci, rodiče chtějí něco po synovi aby ho finančně nedotovali a vyhodili a ty chceš něco po rodičích, měla by sis uvědomit že jsi v situaci jako tvoji rodiče, chceš pomoci někomu kdo o to nestojí a jen toho využívá a děláš medvědí službu. Kdybys přestala rodiče podporovat (jako oni tvého bratra) tak by přišly sice na dno ale aspoň by se od něj odrazily a poučili se, dokud je budeš dotovat (jako oni bratra) tak to bude nekončící kolotoč. Vidím tě jako začátek řetězu a měla by si překonat tu nechuť je odstřihnout stejně jako po nich žádáš aby oni odstřihli tvého bratra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová