Problémy doma s přítelem :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
blabla123
11.7.16 10:16

@Vendula1311 Jsi trošku moc vysmátá, když jde o budoucnost tvého dítěte! Doufám, že nejsi trol!
Takže se vzchop a nějak jednej, školu můžeš začít dodělávat od září, určitě ti ve škole vyjdou vstříc atd. Holky ti tu radí dobře! :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Padme93
11.7.16 10:17

Možná byste vůbec měli oba dva přehodnotit, co od sebe očekáváte. A vysvětlit to i rodičům.

celou tu dobu, co tys s ním byla, na ty diskotéky a chlastačky chodil. nejspíš jsi chodila taky, vzhledem k věku. Takže bych rodičům vysvětlila, ať se alespoˇsnaží ho respektovat a neodsuzovat. Holt už teď jste navěky rodina.

Na peníze bych si nestěžovala, že máš málo, jen rodičák. Pokud sis dítě vybojovala, musela jsi přece počítat s tím, že na tom takhle budeš, bohužel.

Tchýni bych úplně nezatracovala, třeba to vidíš jen zbytečně černě. Ono občas nezaškodí nechat si poradit, ukázat - případně není přece problém říct „děkuju, zkusím to, uvidím jak mi ahle metoda bude vyhovovat. když ne, budu si to dělat podle svého, je to moje dítě.“ Konec, tečka. Říct to mile, asertivně, nedohadovat se.

• Citovat
  • Upravit
5185
11.7.16 10:20
@Vendula1311 píše:
@Bábrdl nejde mi o jeho peníze jen mi jde o to, Že logicky daj dítě tomu co má penize nez kdo dostava 7000 a pak jen 4000 :-) :-) :-)…!

Logicky, myslíš že když bude mít v péči půlroční dítě, bude moci dál vydělávat 20.000?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738

@Vendula1311 A ty od něj chceš odejít? Nebo to je jen momentánní rozpoložení? Já myslím, že ti tady holky radí dobře, zajdi na ospod a popiš situaci. Ty jsi matka a jsi na rodičovské, bydlení máš, o dítě je postaráno, proč by ti ho brali? Nefunguje to tak, že pokud si tatínek vydělává 100 tis a matka 10, tak jde automaticky k otci… :zed: :zed: vždyť ti to tady říkáme.. Jsi matka a navíc dítěti jsou 4 měsíce. Dnes už neexistuje skoro vůbec, že svěří do péče dítě výhradně jednomu rodiči, to by muselo jít o domácí násilí a podobně, teď už se vše řeší max střídavou péčí, ovšem né u 4m novorozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93

Naopak bych ty víkendy i využila, třeba později, až se budeš učit do té školy (pokud se do ní vrátíš). Tchýně může dítko hlídat, ty tam můžeš být taky a zároveň se učit.

Školu si dodělej, ať pak můžeš mít lepší práci a nebýt tolik finančně závislá na chlapovi. Už ti přece tolik nezbývá, ne? Pokud je ti 18. máš před sebou buď poslední rok učňáku, nebo rok či dva do maturity.

• Citovat
  • Upravit
3567
11.7.16 10:32
@Vendula1311 píše:
Nejde mi o jeho peníze jen mi jde o to, Že logicky daj dítě tomu co má penize nez kdo dostava 7000 a pak jen 4000 :-) :-) :-)…!

Že ti tohle nabulíkoval on? Opravdu to tak není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3567
11.7.16 10:37

Bydlíš u rodičů i kdyby od tebe chtěli 2-3tis. jako příspěvek na bydlení, tak ti 4-5tis. zbude pro tebe a malého a to je víc než dost ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
11.7.16 10:56
@Walburga píše:
Hm, aby jsi jednou o dítě nepřišla, neumíš se pořádně postavit za sebe a ani za dítě. Ve 4m bych malýho takovým :poblion: nedávala. Tvůj přítel si myslí, že je chytrý když udělal dítě osmnáctce? :lol: :lol: :lol: Naber trochu sebevědomí, nemůžeš si výlety naplánovat s vašima? Prostě by jsi řekla, že teď k jeho rodičům malý nepojede a basta. A třeba své rodiče požádat o pomoc. Víš, taky by se ti malý jednou nemusel vrátit…

No asi tak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
11.7.16 11:01
@Vendula1311 píše: :jazyk: Mám takový problém :(..!
S přítelem máme malé dítě (4měsíce), bydlíme u mých rodičů, ale stále vypisuje své mámě vecie co nejsou pravda :(.! Dělá ze mě před ní tu nejhorší :(.! :((..!
Před pár týdny jsme se já a jeho máma pohádali, nechci tam už jezdit když je na mě taková a přítel se mě ani před ní nezastane… bude na víkendy jezdit tam, zkažený všechno, o vikendech bude chodit pit a bude hlídat jeho máma a já budu sedět jak pecka doma a vyčkávat kdy se konečně můj syn vrátí, vůbec mi ani s dítětem skoro nepomáhá, když ho aspoň některý den přebalí, a jednou za pár dní mu dá najíst jinak vše dělám já cely dny si s ním hraju, krmím, přebaluji, a uspávám :(.! Sám nezvládne nic, takže je jasné že se o nej bude starat mama mého přítele _/_…!!! Doma se stále jen hádáme :(, nabídla jsem mu už několikrát pauzu, ale přes pauzu by bylo dítě s ním :( a to nedopustím :(:think: :? :? :? :(.!

Sorry ale tohle je postaveny na hlavu! Jeste ze to emimi existuje, tam najdeš radu na všechno. " Dárce" bych hnala i s tchýni. Ty jsi máma a tak se tak začni chovat mile děvče. Jak uz to tady někdo říkal.. Jednoho dne te o tvé dítě muzou připravit. Začnou tím jak jsi neschopna se o mimco postarat a budes mit co delat, abys to ustala.. Zapoj tvé rodiče a nenech, aby s tebou takhle někdo zametal.. Samozřejmě bez sebe mimco nikam neposilej a hlavně v tomhle veku.. Sorry ale takhle to dopadá kdyz si „deti“ dělají deti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
11.7.16 11:06

@Vendula1311 Promin,ale prijde mi, ze bud to pises protoze se nudis a nic z toho neni pravda a nebo jsi podle me hloupa, tve chovani jak popisujes i tve reakce tady to jenom dokazuji. Tady k tomu reknu jen…chudak dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.7.16 11:22
@Vendula1311 píše:
@Bábrdl nejde mi o jeho peníze jen mi jde o to, Že logicky daj dítě tomu co má penize nez kdo dostava 7000 a pak jen 4000 :-) :-) :-)…!

ne, tak to fakt není. takhle malý dítě dávají v drtivý většině do péče matce. a jemu vyměří alimenty, který bude platit, z těch 20000 to budou 2-3000 cca, jak dítě poroste, tak víc. a předpokádám, že můžeš zůstat dál bydlet u rodičů, tak nevím, kde je problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
11.7.16 11:33

@Madam-Owl Hloupá asi ne, jenom prostě s prominutím „holka telátko“ jak u nás říkáme. Tohle psaní, chování a popisování rodinných problémů je na 90% stejný u těchhle mladých holek bez školy, co mají malé dítě a o něco staršího chlapa.

• Citovat
  • Upravit
36504
11.7.16 11:38

Tohle vypadá ze strany zakladatelky na hodně promyšlené mateřství a partnerství. Dítě bylo jistě pečlivě plánované, včetně zázemí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
11.7.16 12:59

Pokud to neni troll a diskuze je pravdiva, tak situace nemusi byt tak jednoducha, jak se mnohým zdá. Zalezi, kdo ma dite k dnešnímu dni v péči. Pokud je to cerstva osmnactka a porodila jako nezletila, tak za dite zodpovídá rodič, ktery byl v dobe narozeni ditete zletily, a skutečně muze dite odtrhnout od matky a vzit si ho, kam uzna za vhodné. Takova matka nenabyva rodivcovskych prav automaticky, ale musi znovu pozadat soud o svěření ditete do pece z duvodu dosažení plnoletosti.

Pokud k dnešnímu dni zakladatelka neni jeho zákonným zástupcem, tak bez souhlasu zletilého rodice nemuze s dítětem jit ani na procházku, totez plati u nezletilých matek, i kdyz v praxi se tak samozřejmě neděje.

Nekdy se u nezletilých rodicu urcuje poručík k dítěti, vetsinou rodice nebo matka te nezletilé matky, tento vztah se taky neruší automaticky, ale matka nejdriv v den sve zletilosti poda návrh o svěření do péče, vse chvili trvá, předběžným opatřením se to řeší jen, pokud hrozi, ze by dite někdo nekam unesl. Porucnik ale neni nutný a zpravidla se neurcuje, pokud je druhy rodič zletily a zije s miminem ve spolecne domacnosti. Čemuž by tento pripad odpovídal.

Otazkou je, jak jim to funguje, spis nefunguje, jak maji nastavené vztahy, nejen právně a jestli jeji rodice mohou vubec neco udelat.
Zakladatelka každopádně ted uz muze zajít na ospod, nechat upravit práva a povinnosti k dítěti, zažádat předběžné opatření, nemusí ale vyhovět, v tom případě by az do dalšího soudu platilo to, co plati ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
11.7.16 14:28

Holky, uvědomte si, že zakladatelce je 18, možná ještě ani ne. Myslíte si, že má přehled o zákonu o rodině a podobných věcech? moje dcera je stejně stará a vůbec si nedovedu představit, že má dítě natož aby věděla jak se věci mají po právní stránce. Nevíme ani jak to funguje v její rodině, jestli jsou jí rodiče schopni pomoci a poradit. A že 18 leté něco nabulíkuje přítel a ona tomu věří? tak jasně, že ano. A ještě se k tomu přidá jeho matka. Vzpomeňte si na svých 17- 18 let. Kolik z Vás v tomto věku řešili stejnou situaci? Já jí řešila, první syn se mi narodil ještě ani ne v 18. Jo, měla jsem fungující rodinu a ohromnou podporu i ze strany rodičů manžela, ale nebýt jich tak jsem prvních půl roku byla úplně v… :mrgreen: jenže to bylo před 24 lety a byla jiná doba. Dneska pomalu ani mládež neví kde si zařídit občanku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí