Problémy s 16ti letým synem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
17.9.20 17:04
@Anonymní píše:
Muj bracha na tom byl stejně. Vecne opilej a zhulenej a kuřák celou střední. Patek az nedele po hospodach. Ve vsedni den ze skoly taky rovnou hospoda. Nasi se rozvedli, ja od 16ti bydlím sama, bracha zustal v baraku, kde nikdo nebyl. Bracha dela manazera ve velke nadnarodni spolednosti a ja mam 3 tituly. Oba funkcni rodiny. Uz neni dite. Neudelas s tim nic, on si musi sam vybrat, jakym smerem se v zivote dá. Pokud si k nemu chces navzdy zavrit dvere, tak řeš diagnosťák..

A co bráchu k takovému chování vedlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.20 18:47
@divine woman píše:
A co bráchu k takovému chování vedlo?

Společnost. Vyrůstali jsme na malém městě. Někteří spolužáci hulili i s rodičema. Trávu pestovali skoro vsichni naši kamarádi, co měli zahradu. Můj táta jí pěstuje do dnes, davá to do mastí pro lidi s parkinsonem. Rodiče, kteří to nedovolili detem to pestovali u kamarádů…Dneska se to chce legalizovat. Já jsem zásadně proti, není to zdraví a psychice prospěsný, ale snad1 polovině lidí to prijde neškodný. Podle mne je to hlavně společností. Chodili jsme do hospody, vždycky jsem byla u stolu jedna jediná, kdo si brko nedal. Já na to nejsem, ale byla jsem opravdu vyjimka. Jinak v Praze, co mám kamarádku, tvrdí, že najít kluka, co nebere drogy je nemožný. Tam je hlavně koks. Jí to vadí a nemůže nikoho najít a pohybuje se v „lepší“ společnosti. Můj manžel je doktor a říkal, že na medicíně lidi v kruhu jeli na koksu pořád. Kazdej vikend…Neznám nikoho, kdo by trávu nezkusil. Většina lidí s tim prestane s detma a chlapi, co je to drží i potom…nelíbí se mi to a netolerovala bych to, ale treba 3 moje kamarádky to tolerujou. Mam zamestnance, kterej užívá kazdej den, jinak má prý noční děsy. Prý mu to pomáhá na psychiku. Tráva tu všude kolem mě je a já osobně svýmu dítěti řeknu, co vsechno to zdravotne a psychicky zpusobuje, protoze jsem to videla a nastudovala jsem si to. Taky jsem s tim bojovala. Muj expritel hulil a mne to vadilo. Ale nema to smysl. Po rozchodu, a to jsme spolu byli sedm let, prvni co sel udelat bylo, že si zapálil. Syna nezměníš. Musí chtít sám. Buď tady pro něj, dohodni se s nim, at si dela co chce, ale ze chces vedet, kde je na pozadani. Musi ti zvedat telefony a nesmi mit opletačky se zákonem. Rekni mu, ze musi dostudovat a dvere bude mit u tebe vzdycky otevreny. Rekni mu, ze uz je velkej, ze ho nemuzes vychovavat, ale tohle at respektuje. Nic vic nemuzes..podle me.

• Citovat
  • Upravit
6429
18.9.20 08:22

Co se týká vztahu se starším bratrem, bývá to časté, bohužel. Ale nedáváte mu staršího za příklad? Nemá pocit, že ho máte raději? Asi je těžké se tomu vyhnout, ale to nadělá mezi sourozenci největší paseku, to žárlení, závist, pocit, že sourozence mají rodiče raději a většinou se už se to pak nedá napravit. Láska by neměla být za odměnu, byť je syn problémový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
18.9.20 08:25
@Anik píše:
No jo, ale co s tím chceš dělat. On je nepotřebuje ani na peníze, ty si zařídí sám. Zavřít ho doma nefunguje, uteče. Jediná možnost ústav…ale pro ten nevím, jestli je dost argumentů. Musely by naňho prasknout ty drogy-pěstování a prodej.@jannina1

A co ten ústav změní? Pravděpodobně díky ústavu ani nedostuduje školu. Rodičům to nikdy neodpustí, takže se s nimi navždy rozejde ve zlém. V čem je tedy plus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
18.9.20 08:43

Kvůli případnému pěstování trávy do diagnostaku? Jako fakt? Zakázané ovoce nejvíc chutná, tak to pěstujte všichni s nim a to ho trochu odradí :lol: na stará kolena jako když najdete, můžete si z toho vařit masti (nebo vám je muže vařit on) :lol: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
18.9.20 08:48

@Semtex jako aby sestnactilety dite neprislo tri dny domu, to je moc. Neni mu 18 a rodice jsou za nej zodpovedny. Nerespektuje to, tak bych mu dala najevo, ze nemuze zustat soucasti rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3593
18.9.20 11:49

No ve svým prvním příspěvku píšu, ať ho nechají být…tohle byla reakce na někoho jiného…

Ústav by ani u mně nebyl na prvním místě.

@ZuzaM píše:
A co ten ústav změní? Pravděpodobně díky ústavu ani nedostuduje školu. Rodičům to nikdy neodpustí, takže se s nimi navždy rozejde ve zlém. V čem je tedy plus?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
18.9.20 12:45
@Anonymní píše:
Holky, jsem už zoufalá, opravdu nevím, kde jsme udělali chybu, ale poslední rok máme hrozné starosti s našim prostředním synem. Máme tři kluky, 18,16 a 9. Dva starší mám z prvního vztahu, ale od mala je vychovávám s nynějším manželem. Bohužel si už opravdu s prostředním nevíme rady. Nic nefunguje, dělá si co chce, je sprostý, drzý, nesnáší staršího bratra, hulí trávu, nechodí domu a mohla bych pokračovat. Jediné, co alespoň v rámci možností funguje je škola. Tam problémy nejsou, ne že by měl samé jedničky, ale chodí tam a kromě problému s marihuanou, loni v prváku problémy nejsou. Za ten průšvih dostal podmínečné vyloučení, tak to si už dává pozor a ani co se týče chování ve škole, stížnosti nejsou. Jinak katastrofa. Vše to začalo nástupem na střední školu, do té doby byl hodný a bezproblémový kluk. Nechceme ho dávat do žádného výchovného ústavu, ale pokud bude takto pokračovat, nic jiného nám nezbyde. Je to už opravdu neúnosné, nemáte někdo nějakou radu, jak si k němu zas najít cestu, jak si s ním poradit? Všechno co jsme zkusili, nic nefunguje. Děkuji předem.

Co kdyby dostal doma na budku a vyschlo by korýtko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
18.9.20 22:38
@Anonymní píše:
Holky, jsem už zoufalá, opravdu nevím, kde jsme udělali chybu, ale poslední rok máme hrozné starosti s našim prostředním synem. Máme tři kluky, 18,16 a 9. Dva starší mám z prvního vztahu, ale od mala je vychovávám s nynějším manželem. Bohužel si už opravdu s prostředním nevíme rady. Nic nefunguje, dělá si co chce, je sprostý, drzý, nesnáší staršího bratra, hulí trávu, nechodí domu a mohla bych pokračovat. Jediné, co alespoň v rámci možností funguje je škola. Tam problémy nejsou, ne že by měl samé jedničky, ale chodí tam a kromě problému s marihuanou, loni v prváku problémy nejsou. Za ten průšvih dostal podmínečné vyloučení, tak to si už dává pozor a ani co se týče chování ve škole, stížnosti nejsou. Jinak katastrofa. Vše to začalo nástupem na střední školu, do té doby byl hodný a bezproblémový kluk. Nechceme ho dávat do žádného výchovného ústavu, ale pokud bude takto pokračovat, nic jiného nám nezbyde. Je to už opravdu neúnosné, nemáte někdo nějakou radu, jak si k němu zas najít cestu, jak si s ním poradit? Všechno co jsme zkusili, nic nefunguje. Děkuji předem.

Do výchovnýho ústavu by vám ho stejně nevzali, on je na to už moc velkej, to se řeší u dětí, co chodí na základku. S tím neuděláš nic, pokud on nebude chtít. Nechtěj od kluka co dospívá, aby chodil domu na v"ečerníček"není to už dítě. Možná tam bude kámen úrazu, že ho pořád tak berete a nemá u vás žádné úlevy. Aspon že tedy chodí do školy. Nehlídej ho tolik, chtěj od něj at dá vědět, jestli se ráčí dostavit domu, nebo bude někde spát, at nemáš starost a když mu voláš, at zvedne mobil. Jinak to neřeš, nevyřešíš stejně nic, nezbývá než vydržet než mu bude 18.Ber ho jako dospělýho a neřeš příchody na minutu atd. Nenanadávej mu do telefonu, když chceš aby ho zvedl.Zkus se vžít do té jeho situace.
Je v pubertě a už si nenechá od rodičů diktovat, chce prostě něco co máte i vy.
Neschvaluju jedině tu trávu, ale on tohle vidí všude kolem, nenarazíš pořádně na kluka nebo holku, co nemá tohle u pusy.Je to téžký, dřív z frajeřiny hulili cigára a chlastali, dneska hulej travičku, to je už jinej level…bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
18.9.20 22:53

Tak z toho popisu je tezke neco rict. SPis ma jen tezsi pubertu, coz mam pocit, ze ti prostredni ze sourozencu na to trpi nejak vic. :think: Vzhledem k tomu, ze skolu respektuje si nemyslim, ze je to ztraceny pripad. Hele, vis kolik lidi zkouselo travu? Na vysokych skolach to za mych casu jelo asi jak alkohol, to jeste neznamena velkou hruzu. Hlavne ho nedavej pryc, protoze to uz bude jen zacatek konce. Zkus s nim komunikovat vic jako s dospelym, on ten respekt ze strany rodicu, ac to zni sebedivne za dane situace, dela hodne. Ukazovat nekomu respekt, neznamena hned souhlasit, mluvim spis o urovni komunikace. Ze to u nej muze fungovat, ukazuje ta skola. No a pak se jen modlit, protoze to uz si pak rozhodne sam… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
20.9.20 22:30

Hele když ti neodrazí dva dny domů, tak bych ho nahlásila jako pohřešovaného. Možná by mu pak došlo, že to fakt není sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí