Proč babičky, nechtějí být babičkami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5138
28.7.24 12:27
@Anonymní píše: Více

Tak třeba není zvědavá na to, aby jí furt někdo poučoval, jak se má k dítěti chovat, co má dítěti dát jíst, co nedávat k jídlu, apod. Vždyť těch diskusí je tu spoustu, kdy matky dělají z babiček nesvéprávné osoby :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148734
28.7.24 12:27
@nikitice píše: Více

Jsem nechtěla být pruda, ale já tedy tohle taky moc nechápu a že znám takové lidi, hlavně ženské co otravují o vnouče a že by už mohli mladý něco přivést na svět a pak když se vnouče narodí tak nemají zájem, se vymlouvají jak nemají čas a kdesi cosi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
28.7.24 12:31
@Housenkaromca píše: Více

Moje mamka byla babickou dokonce uz v 39. Ona me mela v 19 a ja syna porodila ve 20.
A musim rict, ze ji to vubec nevadilo..
Ted ji je pres 60,ma maleho vnoucka, hlida ho, ale te energie uz neni, co bylo driv..ten vek uz je znat, navic, kdyz jsou k tomu jeste nejake zdravotni problemy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645

O co ti jde? Každý to má jinak, ty si projektuješ svoje představy do cizích lidí a myslíš, že to ostatní nějak poškozuje? Já měla babičky dvě - jednu 80 km daleko, takže ve školním roce jsem ji vídala tak 6× do roka a pak u ní trávila tak měsíc, měsíc a půl v roce během letních prázdnin, druhá babička se přestěhovala ještě před mým narozením do jiného státu a vídala jsem ji 3× do roka. A rozhodně jsem ji neměla míň ráda jen proto, že jsem s ní trávila míň času, byla mi vzácná, povahově byla úplně jiná, vždycky dojela na týden, dva kolem Vánoc nebo v létě a jednou do roky my jeli za nima. Byla šik, moderní, se svými zájmy, v tu dobu ještě podnikala čili pracovala, ale hodně jsme si telefonovali, její manžel byl cizinec (můj nevlastní děda, ale měl nás rád jako vlastní). Druhá babička byla víc podle tvého gusta - v důchodě, plno vnoučat na hlídání, vařila, pekla, ale nějak extra se nám nevěnovala, nechala nás prostě si užívat prázdniny po svém - na to, aby se k nám přidala neměla energii ani čas, co vím, tak nám ani nečetla pohádky, ale kupovala nám knížky a sladkosti :mrgreen: S tou druhou jsme si užily víc výlety, nákupy oblečení, diskuze nad různými tématy, procvičování cizího jazyka. Obě mě formovaly a každá jinak a vůbec nemám pocit, že by bylo nějak na škodu, že jsem je vídávala jen občas. Moje dítě naopak vidí jednu babičku několikrát do týdne, lítá s nima na dovolené a stráví u nich půl prázdnin, ale jestli je to přínos? Nevím, mají pocit, že svým zapojením můžou mluvit do výchovy, školy (známek), jejího jídla, kamarádek! atd. Minule byli uražení, že se jim neozvala ze školy v přírodě a nám (rodičům) jo, no různé scény. Myslím, že určitá prarodičovská „vzácnost“ má své kouzlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239

Chtít můžou po dětech cokoliv, třeba, aby byli letečtí inženýři nebo pěstovali zeleninu, ale dítě to plnit nemusí. Dospělý člověk odpovídá za svůj život sám. Pokud se lidé rozhodují pořídit si dítě, dělají to pro sebe ne pro ostatní.
A člověk resp. jakýkoliv živý tvor je z podstaty přežití sobecký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8494
28.7.24 12:32
@Kelsey píše: Více

Babička (tchýně) se nechová podle představ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876

Neboť se svět v prd*l obrací…baby vypadají jedna jako druhá z výroby na kačeny gumový, chlapi jsou zženštilý, a babičky chytají třetí mízu…podle zakladatelek emimi, tu ani jedna nezatěžuje babičku hlídáním a jsou absolutně uvědomělé v tom, jak by se ženy po 50 tce měli rozvíjet… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
@Pidulka1991 píše: Více

Presne! Mas skvelou maminku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41

@Kelsey úsměvné je to, ze mají koníčky a nevěnují se vnoučatum, přitom oni sami strkaly decka celé rodině.
Nemluvím o těch, co se jim věnuji a občas pomáhají.
Mluvím o těch co vidi vnouče parkrat do roka protože koníčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148734
28.7.24 12:33
@ibis píše: Více

Pokud babička nemá rozum, tak proč by máma nemohla zasáhnout? Moje máma jednou chtěla namočit dudlík mé malinké dceři do nějakého koňaku nebo čeho, dudlík jsem jí vytrhla, omyla a řekla jí že to nechci.
Jo, urazila se jak se to chovám, ale bylo mi to fuk. Takže pokud babička dítě posazuje když ještě samo nesedí, nebo mu v půl roce cpe guláš s knedlíkem, tak se ozvu, co by ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16294
28.7.24 12:33
@Housenkaromca píše: Více

My byly se ségrou každé prázdniny, prakticky celé, když se nikam nejelo, na dědině u babi a dědy. Bylo to super :pankac: Oba ještě chodili do práce pár let, ale vždy s námi někdo byl :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6221
28.7.24 12:34
@Trollolol15 píše: Více

Já babičky neměla, umřely brzo. Jedna, když mi byl rok, druhá asi v mých šesti. Pamatuji si jednoho dědu, ale ten si nás nenechával. Jinak babičky kamarádek se nijak nestaraly. Většinou nás vyhodili ven. Naši jezdili na chalupu a já byla třeba u kamarádky, která tam byla u babičky. Sotva ji dala najíst, měla plné ruce práce na zahradě, ovce, krávy. Když měla ségra syna, tak naši byli v práci a moc času nebylo. Stavěli k tomu ještě dům víceméně roky, takže ani peníze. Mého syna si brali pak více, protože už byla mamka v důchodu.
Ségra si třeba vnučku občas bere, ale náročné to je, když má třeba dlouhý týden. Fakt se jí věnuje, ne jako babičky dřív, že vyhnaly děti ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41185
28.7.24 12:36

jakože o vlastní děti se nestaraly a ty u nich předpokládáš, že v péči o vnoučata se přetrhnou? :think: ano, to je úsměvné, to jsi nemohla myslet vážně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
28.7.24 12:39
@Keyllah píše: Více

Ano, když naslibuji, jak si také budou dítě brát, kam všude ho vezmou a pak najednou koníčky. My ti se vším pomůžeme a pak ve finále prd.

Takových mám kolem sebe vícero.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.7.24 12:40

Každý má nárok, aby měl své koníčky. Je úplný nesmysl, až fanatismus, co ty píšeš. Navíc dneska panuje kult odstěhovat se daleko a žít si na vlastním písku. Nebo mladi mají odlišné postoje, než na ta starší generace. Než se hádat, tak se kolikrát raději stáhnou. Takže jistě se najdou prarodiče, kteří chtějí vídat svá vnoučata. Ale je tam x bariér. Píšu znova, neviděla bych vše černobílé a neházela bych všechny do jednoho pytle.
Tady je evidentně od zakladatelky nějaká zášť. My neznáme verzi druhé strany. Takže nejde dělat závěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová