Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Trollolol15 píše: Více
Jo a co treba chlapi, slibi vernost a pak skutek utek.
Holt zivot je takovy.
@inkakřivák protože taková matka je neschopná a sází na kompletní pomoc všech, hlavně si pořídit dítě, ale vzít za něj kompletní zodpovědnost, to už ne. Svoji hloupost a neschopnost hází na druhé a kope kolem sebe.
Takove hezke komplexni flame tema.
Se tady poperou mlade matky, stare matky, mlade babicky, stare babicky, zhrzene matky a do toho trollove.
@marcellia píše: Více
Děkuji, na prarodiče obě babičky máme fakt štěstí
@Velryba černá ano je to zajímavé
člověk tu něco napíše a sesypou se na nej jak slepice na flus ![]()
@Anonymní píše: Více
Přece o tom to není. Viděla jsem to i u kamarádky. Několikrat jsem byla svedkem, jak do nich rodina hučela, když budou mít konečně vnoučátko, jak se těší, vozit budou hlídat atd… a oni furt nic…. Dneska když už to dítě mají a fakt si ho nepořizovali, kvůli prarodičům, tal najednou nikdo nemá čas a je jí na nic, když jí hlidání nabidnu já s dvema dětmi, koničky a full time prací, než jejich rodiče.
Tak logicky, když je nebavilo být rodicema, děti porad u babiček, těžko se dá očekávat, ze takový lidi budou nadšený z vnoučat, když k dětem všeobecně nemají vztah. Mě třeba mateřství natolik naplňuje a bavi, ze jsem vůbec neměla potřebu děti když byly malinke dávat babickam. Hlídání jsem potřebovala jen výjimečně když byly nemocné, nebo občas o prázdninách. Jinak je jejich babickovska role naprosto dobrovolná, jak mají čas a chtějí. Což neznamená, ze se nevídame, spis naopak, společného času travime dost. Moje babicky obe pracovaly, protože je to bavilo az do 70. nás hlídaly když bylo potřeba a měly čas, ale nijak zvlášť se nám nevenovaly. V létě jsme bývaly s babičkou 1-2 týdny na chate, hrály jsme si venku, domu chodily akorát jist a spat.
tak ono je starat a starat, pokud čekáš, že ti babička bude pomáhat s miminem, tak si ji musíš nastěhovat do bytu. V dnešní době, kdy babičky zhusta pracují je jasné, že „budu hlídat“ asi nemůže znamenat to, že skonči v pět v práci a přesune se za tebou, abys mohla jít na nehty. Stejně tak to nemusí znamenat, že si vezme dítě od pátku do neděle, když má teda to volno…Za mě prostě příslib „budu hlídat“ znamená, že si prostě někdy vezme dítě ven v kočárku, někdy třeba večer pohlídá, abych mohla do kina apod., nemám k tomu žádnou představu, že musí jít o tolik hodin týdně nebo měsíčně, a když ne, tak je to porušení prohlášení…
@Alušáček píše: Více
Jo tebe to baví a nepotrebujes pomoc, tak tu pomoc nepotřebuje nikdo
zajímavé ![]()
@ibis píše: Více
Proč by matka nesměla říct co nechce? Že třeba nechce aby dítě něco jedlo protože má potom problémy, alergii, atopický exém a podobně? Jenom bys koukala a byla zticha? Ty bys třeba nezasáhla kdybys viděla že vozí tvoje malé dítě v autě bez autosedačky nebo nepřipoutané a jenom bys koukala a byla zticha? Já ne. To byl jen příklad. Protože takoví prarodiče jsou a mě přijde naprosto normální se ozvat.