Proč babičky, nechtějí být babičkami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10863
28.7.24 12:47
@Trollolol15 píše: Více

Jo a co treba chlapi, slibi vernost a pak skutek utek.

Holt zivot je takovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@inkakřivák protože taková matka je neschopná a sází na kompletní pomoc všech, hlavně si pořídit dítě, ale vzít za něj kompletní zodpovědnost, to už ne. Svoji hloupost a neschopnost hází na druhé a kope kolem sebe.

• Citovat
  • Upravit
41
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
28.7.24 12:48
@Kelsey píše: Více

Tak toho trolla ma uz v nicku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
28.7.24 12:49

Takove hezke komplexni flame tema.

Se tady poperou mlade matky, stare matky, mlade babicky, stare babicky, zhrzene matky a do toho trollove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41

@Tarena Jak říkáš :mrgreen: líbí se mi, jak tu některé všemu věří :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
@Tarena píše: Více

Andromeda má asi čas. Tak si hraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13974
@marcellia píše: Více

Děkuji, na prarodiče obě babičky máme fakt štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
28.7.24 12:50

@Trollolol15 i smyšlená témata mohou být prostředkem přínosných úvah.

• Citovat
  • Upravit
41
28.7.24 12:53

@Velryba černá ano je to zajímavé :mrgreen: člověk tu něco napíše a sesypou se na nej jak slepice na flus :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13974
28.7.24 12:54
@Anonymní píše: Více

Přece o tom to není. Viděla jsem to i u kamarádky. Několikrat jsem byla svedkem, jak do nich rodina hučela, když budou mít konečně vnoučátko, jak se těší, vozit budou hlídat atd… a oni furt nic…. Dneska když už to dítě mají a fakt si ho nepořizovali, kvůli prarodičům, tal najednou nikdo nemá čas a je jí na nic, když jí hlidání nabidnu já s dvema dětmi, koničky a full time prací, než jejich rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15247
28.7.24 12:54

Tak logicky, když je nebavilo být rodicema, děti porad u babiček, těžko se dá očekávat, ze takový lidi budou nadšený z vnoučat, když k dětem všeobecně nemají vztah. Mě třeba mateřství natolik naplňuje a bavi, ze jsem vůbec neměla potřebu děti když byly malinke dávat babickam. Hlídání jsem potřebovala jen výjimečně když byly nemocné, nebo občas o prázdninách. Jinak je jejich babickovska role naprosto dobrovolná, jak mají čas a chtějí. Což neznamená, ze se nevídame, spis naopak, společného času travime dost. Moje babicky obe pracovaly, protože je to bavilo az do 70. nás hlídaly když bylo potřeba a měly čas, ale nijak zvlášť se nám nevenovaly. V létě jsme bývaly s babičkou 1-2 týdny na chate, hrály jsme si venku, domu chodily akorát jist a spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
28.7.24 12:55

tak ono je starat a starat, pokud čekáš, že ti babička bude pomáhat s miminem, tak si ji musíš nastěhovat do bytu. V dnešní době, kdy babičky zhusta pracují je jasné, že „budu hlídat“ asi nemůže znamenat to, že skonči v pět v práci a přesune se za tebou, abys mohla jít na nehty. Stejně tak to nemusí znamenat, že si vezme dítě od pátku do neděle, když má teda to volno…Za mě prostě příslib „budu hlídat“ znamená, že si prostě někdy vezme dítě ven v kočárku, někdy třeba večer pohlídá, abych mohla do kina apod., nemám k tomu žádnou představu, že musí jít o tolik hodin týdně nebo měsíčně, a když ne, tak je to porušení prohlášení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
28.7.24 12:56
@Alušáček píše: Více

Jo tebe to baví a nepotrebujes pomoc, tak tu pomoc nepotřebuje nikdo :mrgreen: zajímavé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148754
28.7.24 12:57
@ibis píše: Více

Proč by matka nesměla říct co nechce? Že třeba nechce aby dítě něco jedlo protože má potom problémy, alergii, atopický exém a podobně? Jenom bys koukala a byla zticha? Ty bys třeba nezasáhla kdybys viděla že vozí tvoje malé dítě v autě bez autosedačky nebo nepřipoutané a jenom bys koukala a byla zticha? Já ne. To byl jen příklad. Protože takoví prarodiče jsou a mě přijde naprosto normální se ozvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová