Proč babičky, nechtějí být babičkami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33646
28.7.24 12:40
@Anonymní píše: Více

A ty sis poridila dite kvuli babickam? Asi ne ze? Ja nechapu co ti tolik vadi. To kazda babca, co automaticky neskace kolem vnoucat, ale dovoli si zit zivot po svem, je sobec? Fascinuje me, jak si kazda novopecena matka mysli, ze si z jejiho potomka kazdej sedne na zadek. Sobecky se chovas ty nemyslis? Kdyz jsem byla mala, tak bylo tak nejak normalni, ze prarodice hlidali o prazdninach. Ale nebylo to jako dnes ze jo, deti se proste vypustily ven, a clovek byl rad ze prijdou na jidlo. Dnes se od prarodicu ocekava ze budou vymyslet program.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
28.7.24 12:41
@Anna766 píše: Více

Takže babička nikdy nebyla s vnoučetem sama? To muselo být šílený být neustále ve střehu a říkat jí co smí a co ne.To jsem díky bohu nikdy nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
28.7.24 12:42
@Trollolol15 píše: Více

A oni jako slíbily explicitně kolikrát do roka to bude nebo jen to jen nesoulad očekávání a reality? Možná sis ty myslela, že když bydlíte v jednom městě, že bude mít „babička“ dítě 4× do měsíce a o prázdninách min. týden, dva. A ve finále jsou to dvě odpoledne v měsíci a o prázdninách 3 dny. To ale není „prd“, jak můžeš čekat, že ti někdo „se vším pomůže“, pokud s tebou dotyčný nesdílí domácnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41185

tak dítě sis přece nepořizovala kvůli nim, ne? nestarala se o tebe, určitě taky slibovala a prd, takže tento vývoj je naprosto předvídatelný…jinak asi blbá bublina, v mém okolí babičky fungují, ale ty fungovaly i jako matky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá

@Trollolol15 pořizovat si dítě na základě slibů kohokoli jiného, je fakt hodně nešťastný přístup.

• Citovat
  • Upravit
41
@Kelsey píše: Více

Tak proč holce naslibuji hory doly, jak budou hlídat, když Ji taky hlidaly babičky, jak se na to těší a pak prd :mrgreen:
Mne to úsměvné přijde.

Mohli to říct rovnou, ze se o vnoučata nemají zájem starat.
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6221
28.7.24 12:43
@Anna766 píše: Více

Já na tom nevidím nic špatného. Mamka nás honila pomalu obě, ale to fakt pracovala v knihkupectví a dojížděla do práce 1,5 hodiny. Myslela to dobře, že máme věk. Pracovala v Praze v centru a bydllí na vesnici 50 km od Prahy. Tam nic nebylo, jen kravín. prostě sehnala jen v Praze. To je vedlejší, ale jezdila domů ve 22 hodin, unavená a asi by nechtěla trávit volno starostí o vnouče. Ale fakt i za ségrou jezdila nebo, když ségra za ní přijela, láskou by malého snědla. Já mám s maminkou fakt hezký vztah, měla jsem jí i u porodu. Byla na mě pyšná a furt je za to jaká jsem maminka. Ještě, že mě „honila“ do dítěte :srdce:. Tak bydlí hodinu od nás a snya měla poprvé na noc, asi, když mu byly tři. A pak prostě jednou za dva měsíce třeba víkend. Když už mu bylo asi 7, tak i na prázdniny víc. Já ani víc nepožadovala. Nebrala jsem to nikdy tak, že by mi to říkala kvůli tomu, že by chtěla domácího mazlíčka. Mého syna miluje, byli jsme teď i společně na dovolené a on byl s ní v pokoji. Je mu 18. Vztah mají hezký i bez toho, aby kolem něj lítala jako druhá mamka. Každopádně mamka je moje a furt mě za něco chválí a já zas syna. :srdce: Jo a druhá babi je fakt daleko, ale mého muže hnala vždy at už má děti. O hlídání ani nestála. Má věk a vychovávali první vnouče, když jim dcera umřela. Jen si přála vidět vnouče vyrůstat. Oni nejezdili skoro vůbec za náma.

Příspěvek upraven 28.07.24 v 12:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
28.7.24 12:44

@Velryba černá proboha nikdo si neporizuje děcko an základě toho, aby ho strkal babce.
Ale člověka to spis zarazí, ze má někdo plnou hubu kecu a pak skutek utek. :nevim: i

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217

Dítě máš, protože jsi ho chtěla nebo protože babičky slibovaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80064

@Trollolol15 a proč si někdo pořídí dítě na základě slibu? To absolutně nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
28.7.24 12:45

@Kelsey @inkakřivák proboha nikdo si neporizuje děcko an základě toho, aby ho strkal babce.
Ale člověka to spis zarazí, ze má někdo plnou hubu kecu a pak skutek utek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148734
28.7.24 12:45
@Keyllah píše: Více

Máš kus pravdy, ale trolo taky. Je to docela nespravedlivé že ty babičky co své děti strkaly po babičkách každé prázdniny a volna a víkendy dneska mají plnou pusu toho jak ony své děti vychovaly a na vnoučata si čas neudělají. Život není spravedlivý no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
28.7.24 12:46

@Trollolol15 děti jsem si pořizovala s tím, že péče o ně bude na mně a jejich otci, cokoli by snad tvrdilo okolí, nemělo by pro mne pražádný význam. Pokud si je babička vezme, jsem jí vděčná a rozhodně to nepovažuji za její povinnost.

• Citovat
  • Upravit
74217

@Trollolol15
Jestli se chováš, jak tady předvádíš. Tak se nediv, že jsi ten případ, kdy se raději neangažují. To vypadá, že vztekle dáváš do latě všechny kolem sebe, jak není něco podle tvého. Trošku se nad sebou zamyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14006
@Anonymní píše: Více

Já bych byla rada, kdybych se jednou stala hlidaci babičkou. Nevadí mi hlídat ani cizi deti, mam rada deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová