Proč čeští muži tolik pijí alkohol?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2648
14.4.26 15:04
@Anonymní píše: Více

A na léčení jít nechce? Bavili jste se o tom? Myslím na léčení s psychikou. Ono to jde ruku v ruce. Podle mě ty úzkosti zapíjí, protože na ně alkohol opravdu pomáhá, ale samozřejmě je to cesta do pekla. Když se zbaví úzkostí, dost možná přestane i pít. Já bych ho tam zkusila být tebou dotlačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.26 15:04

Bohužel to také vidím okolo, naštěstí muž nepije a syn 23 let již také z občasného pití alkoholu vyrostl. Druhému z dětí to nechutná.

Co mne ovšem zarazilo, když druhé ještě ve škole okolo 15 roku říkalo, že maminky i lékařky běžně nalévaly alkohol svým dětem.

• Citovat
  • Upravit
15548
14.4.26 15:07

Tak oni zase všichni chlapi nelijí jako prokopnutí…
Ale je pravda, že ti kteří za něco doopravdy stojí, jsou většinou už dávno zadaní. :P
Ale zase je přece celkem nesmysl, chtít za každou cenu někoho, abys nebyla sama a vybírat z takových exemplářů, že jo? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
14.4.26 15:10
@LilyJane píše: Více

Znám několik lidí (70+), co byli v protialkoholni léčebně, a od te doby už pres 30 let a abstinují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
14.4.26 15:12

Ty máš na vsechno odpověď. Tak s ním zůstat, kdyz si myslis, ze lepšího stekne nenajdeš. Vzorce chování jsou raky nesmysl. Ono se to samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
14.4.26 15:16

A v pití vína na 28. místě. Myslím, že se pije všude, teda minimálně v Evropě. Rozdíl vidím v tom, že v Evropě si dají doopravdy jen tak na chuť na pohodu. U nás je to „na šrot“. Dávám sem často příklad ze života. Tak i tentokrát. Mistroství světa ve fotbale. My jsme tenkrát byli na Korsice. Jeden večer v místní hospůdce. Hraje se nějaký zápas, chlapi popíjejí svojí dvoudecku vína. Ten kdo se rozjede tak si dá na druhý poločas ještě jednu. Konec zápasu. Jde se domů. Někdo jde pěšky někdo sedne na skútr a jde se domů. Totálně klidný večer.
U nás by to bylo. Pivo, panák, pivo. Dali jsme gól, panák na oslavu. Dostali jsme gól, panák na smutek. Faul, žlutá karta, červená karta a podobně. Vždycky je důvod na panáka. Potom za hlaholu se vlajícím krokem snaží ve zdraví dostat domů.
Tam já vidím ten rozdíl. Tož tak asi. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18496
14.4.26 15:18

Ja piji celkem dost - tak 2× tydne. V lete si treba jednou tydne dojdeme s manzelem na pivo, v zime si dame treba dva panaky rumu (kvalitniho a pomalu upijime, rozhodne do sebe nekopu tuzemak z flasky), nebo otevreme vino, ktere napul vypijeme. Kdyz jsme na dovolene, tak si klidne dame v lete 2 piva kazdy den kdyz je vedro nebo s dame drink, vino. Ale piju, protoze mi to chutna, ne ze bych mela abstak. Nemam problem klidne tydny nepit, kdyz se mi to nehodi do rezimu cviceni, nebo si chci dat ‚detox‘, chci stahnout nejaka kila. Ale vylozene lidi, kteri by pili denne byt jen 1-2 piva bezne ve sve bubline nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10550
14.4.26 15:40
@Zvedava1 píše: Více

To už mají přes sto let, ne? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15548
14.4.26 15:44
@Bytsamsebou píše: Více

Ne, jen tam byli už někdy před čtyřicítkou… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10550
14.4.26 15:47
@Černá Madonna píše: Více

To byl sarkasmus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
14.4.26 15:53

Můžeš vynechat to muži a dát „Proč Češi tolik pijí alkohol“. Rizikové pití se týká 14,5 % mužů a 14,8% žen a vysoce rizikové pití 8,9% mužů a 7,1% žen (2023).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20869
14.4.26 16:03

Američani taky pijou dost. Zásobuju lednici v našem loveckém klubu pivem - a nealko nápoji - a tak vím, kolik se toho vychlastá. Akorát teda Coors nebo Miller Light je taková limča se stopou alkoholu a víc se po tom krká, než motá.

Já si tam pro sebe vozím Czechvar nebo Urquell a nebo Guinness, ty americký chcanky pít nedokážu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
14.4.26 16:17

Ano většina Čechů občas pije, je to součástí naší kultury, hospůdky, dobre pivo, atd. Já skoro nepiju tvrdé ale dám si 1-5 piv za večer tak 2× tydne, jenom někde venku s přáteli, doma nepiju. A potom já ani kámoši nevyvadime, nerveme, neděláme bordel, neobtezujeme okoli, akorát sme veselejsi. Hystericky výkřiky abstinentů jsou k smíchu, bez chlastu je život o dost šedivější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
14.4.26 16:38
@Oudzej píše: Více

To jako alkoholik těžko můžeš posoudit. 🤣 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
14.4.26 16:40