Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No já chápu když se vytrhne, ale když se oholí, tak je to fakt záhada, protože chlupy rostou opravdu jen do určité délky a když mu ustřihnem špičku, jak hned ví, že má zase růst
… Super úvaha
Jinak chlupy jednou provždy ![]()
Lesina píše:
Chlupy, nehty, vlasy i řasy rostou neustálou, víceméně konstatní rychlostí. Liší se pouze svou trvanlivostí, Krátké chlupy na rukou a nohou, řasy a obočí vypadne dříve, takže nestihne dorůst do dlouhé délky.Pubické ochlupení je trvanlivější, proto doroste cca do 3 cm, vypadne teprve pak.
Vlasy vydrží nejdéle (tedy jak komu…) no a proto dorostou nejdelší délky
Opravdu je to tak.
L.
Mimochodem, úžasné srovnání - litosferické desky se pohybují stejnou rychlostí jakou rostou nehty - cca 2,5 cm za rok. To jsem slyšela nedávno v nějakém popularizačním pořadu - hodně mě to zaujalo(já vím, jsem mimoň, jdu se zahrabat
![]()
![]()
)
Lesina píše:
Mimochodem, úžasné srovnání - litosferické desky se pohybují stejnou rychlostí jakou rostou nehty - cca 2,5 cm za rok. To jsem slyšela nedávno v nějakém popularizačním pořadu - hodně mě to zaujalo(já vím, jsem mimoň, jdu se zahrabat
![]()
![]()
)
To je výborný!
Až na to, že mládě je asi nějak zrychlené a nehty jí rostou jak strize (furt číhám, kdy usne, abych jí je oškudlala) - není to třeba ekvivalent zemětřesení? ![]()
Eneer píše:
Takový téma pro odlehčeníNedávno jsem přemýšlela nad tím, jak chlup pozná, že byl zkrácen a na základě toho doroste do původní délky? Jak to ten parchant ví???
![]()
![]()
Lynette píše:
Dumám nad tím a mám pro to svou teorii. Chlup roste a až doroste do určité délky tak vypadne a na jeho místě se hned objeví nový chloupek, který opět roste do své délky a tak je to pořád dokola. Chloupek v plné délce tedy moc dlouho nevydrží. Když se oholíme, tak zkrátíme chloupky v různých fázích růstu. Některé byly už na konci a tak oholené vypadnou brzy, jiné byly v polovině růstu a tak rostou dál a protože jsou zastřižené tak jsou ostré a proto jsou nohy jak brousek pár dnů po oholení. Ty které teprve začaly růst a byly oholené rostou ještě velký kus než ypadnou. Toho že chloupek vypadne si ani nevšimneme - chloupky jsou jemné a z jednoho póru kolikrát rostou dva chloupky najednou.
To je věrohodná teorie. Jinak jsme se učili, že maximální délka vlasů (a tedy asi i chlupů) je geneticky daná a různá u různých lidí - ale možná tím bylo myšleno, že je dána ta doba, než vypadnou.
Knihomyš píše:Lesina píše:To je výborný!
![]()
![]()
)
Až na to, že mládě je asi nějak zrychlené a nehty jí rostou jak strize (furt číhám, kdy usne, abych jí je oškudlala) - není to třeba ekvivalent zemětřesení?
To nebude zemětřesení, to bude hormonální bouře…
Eneer píše:
Takový téma pro odlehčeníNedávno jsem přemýšlela nad tím, jak chlup pozná, že byl zkrácen a na základě toho doroste do původní délky? Jak to ten parchant ví???
![]()
![]()
Na tento dotaz manžel prohlásil:
Dostane to esemeskou. Existuje Chlupnetwork, prostřednictním jsou všechny chlupy inormovány o průměrné délce ochlupení v dané oblasti… No a ana tu se stále snaží dorůst. ![]()
ncc1701 píše:
Inteligenci chlupů evidentně není radno podceňovat
Jóóó, tak manžel je vtipný
Má bod. Ty mrchy chlupy mají lepší paměť, než bychom si přáli ![]()
dobr téma, odpověď nenám ani já ![]()
Ale je fakt , že ty potvory to ví i po vytržení, jen měkteré to raději vzdají a nerostou pro jistotu vůbec
Lynette píše:
Dumám nad tím a mám pro to svou teorii. Chlup roste a až doroste do určité délky tak vypadne a na jeho místě se hned objeví nový chloupek, který opět roste do své délky a tak je to pořád dokola. Chloupek v plné délce tedy moc dlouho nevydrží. Když se oholíme, tak zkrátíme chloupky v různých fázích růstu. Některé byly už na konci a tak oholené vypadnou brzy, jiné byly v polovině růstu a tak rostou dál a protože jsou zastřižené tak jsou ostré a proto jsou nohy jak brousek pár dnů po oholení. Ty které teprve začaly růst a byly oholené rostou ještě velký kus než ypadnou. Toho že chloupek vypadne si ani nevšimneme - chloupky jsou jemné a z jednoho póru kolikrát rostou dva chloupky najednou.
Tahle teorie vypada dost realne ![]()
eviliska píše:
dobr téma, odpověď nenám ani já
Ale je fakt , že ty potvory to ví i po vytržení, jen měkteré to raději vzdají a nerostou pro jistotu vůbec
takových by mohlo být víc
nebo by se mi mohly všechny chlupy přestěhovat na hlavu do oblasti vlasů, tam je poslední dobou místa…
Brontik píše:Eneer píše:Na tento dotaz manžel prohlásil:
![]()
![]()
Dostane to esemeskou. Existuje Chlupnetwork, prostřednictním jsou všechny chlupy inormovány o průměrné délce ochlupení v dané oblasti… No a ana tu se stále snaží dorůst.