Proč je tak těžké přijmout darované vajíčko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.4.26 11:11
@Anonymní píše: Více

Mam dítě z DV a z DE. A jsem přesvědčena, ze to proste není cesta pro každého. To dítě nemá být náhradník. Má to být chtene a milované dítě, milované takové jaké je, s vědomím, že není geneticky vlastní. A že to nese jistá specifika. Takže se tím netrap, prostě to není tvoje cesta. A znova už to nezkousej. Kvůli sobě i případnému dítěti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.26 11:13
@Klopotkova píše: Více

Rozklad identity to je, pokud se to dítě dozví až v dospívání. V opačném případě identitu buduje už s tím vědomím, takže může zažívat krizi identity, ale ne rozpad. Chce to nějak rozumět těm pojmů, když už je používáš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.26 11:18
@Lil Kitkatt píše: Více

Jenže adopce a darované buňky jsou naprosto odlišné situace. Ani, děti to v době dospívání řeší, ale řeší úplně jiné věci. A taky na to má vliv, kdy a jak se to objeví. V zahraničí existují výzkumy, které říkají, že pro děti z DV to je téma, ale nijak tím netrpí jejich životní pohoda. Za předpokladu, že se to dozví od rodičů a včas. Dostala jsem ten výzkum tehdy od psycholožky, ale myslím, že jsem ho i viděla na internetu. Nejsem si jistá.

• Citovat
  • Upravit
2663
14.4.26 11:25

Tak je tady na em jedna paní a ta kdesi psala, že má syny z dv, že má vajíčka od jedné dárkyně, že to staršímu synovi řekla a dodnes toho lituje, protože on se ptá pořád na to, kdo ta dárkyně je, jak asi vypadá, jaká je a velmi ho to trápí. Ten kluk má cca 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
14.4.26 11:27

S tímto souhlasím. Nicméně si pořád stojím za tím, že tato cesta je pro to dítě podvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.26 11:28

Ano, řekla mu to v poměrně vyšším věku po nátlaku ex manžela. A nutno říct, že syn této uživatel by měl nejspis potíže i kdyby byl její vlastní, protože je velmi specifická a dítě ji vychovávají chuvy. Takže se nemůžeš divit, že by si kluk rad našel jinou matku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.26 11:30

No musí se mu to říct, aby nežili ve lži.

• Citovat
  • Upravit
2663
14.4.26 11:51
@Šmoulice píše: Více

V žádném případě. To si opět zase něco domýšlíš. No, nemělo, jsem zásadně proti tomuto. Tedy ivf ano, z vlastních buněk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1306
14.4.26 12:31

Je neskutečné, co ty jsi za člověka. Ve většině případů se snažím na tebe nereagovat. Ale když už se musíš diskuze účastnit… Myslíš/te s manželem na Vašeho syna? Jak se on bude cítit, až zjistí, jakou *urvou jsi byla? Že otec *ojede kde co, že má druhý poměr? Že je pravděpodobné, že má sestru, jejíž matka je jeho teta? A že ty taky vlezeš na kde co? Vím, že jsi na to pyšná, ale přemýšlela jsi, jak se tohle dotkne syna?
Než půjdeš někam moralizovat, zameť si před vlastním prahem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.26 12:39

Možná není od věci si časem zodpovědět, co mě bude v budoucnu mrzet víc, zda to, že nemám druhé dítě z dv nebo že ano a podle toho bych se rozhodla co a jak.

• Citovat
  • Upravit
5623
14.4.26 13:14

Ano, adopce a DV jsou odlišné věci, ale to, jak to vnímají samotné děti, nemůžeš vědět ani ty, ani žádná studie. I zjištění, že jen otec není tvůj otec, o kterém sis to celý život myslela, ale někdo úplně jiný, tomu dítěte sebere pevnou půdu pod nohama. Natož zjištění, že tvoje matka není vlastně biologicky tvoje matka. A že by tohle nemělo vliv na životní pohodu? :nevim:
Já tě chápu, jsi v tom zainteresovaná, ale nemůžeš vědět, jak to to dítě bude vnímat. I když doufáš, že dobře :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.26 13:21

No, myslím, že výzkumy dělané s těmi dětmi, to mohou vědět o dost lépe než kdokoli, kdo tu zkušenost nemá (Třeba já, mám děti malé, nebo ty, která takové děti nemá vůbec). Souhlasím, že půdu pod nohama to člověku sebere, pokud si celý život mysli něco jiného. A proto si taky myslím, že by se to ty děti měly dozvědět co nejdřív.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.26 14:50

Děkuji Vám za Vaše názory.
Asi jsem prostě potřebovala slyšet, že i takové situace se stávají.. V tuhle chvíli jsem spíše rozhodnutá už nic neriskovat, protože představa, že bych do toho všeho měla jít znova, tak je mi zle.. možná jsem se prostě nevyrovnala s tou ztrátou a tim vším okolo, ale na tomhle zapracuji a doufám, že se mi v tomhle směru uleví a dokážu si aspoň odpustit.. :srdce:
Možná mě to mělo naučit i to, že tudy cesta prostě nevede ikdyz jsem si myslela, že to zvládnu.

• Citovat
  • Upravit
15357
14.4.26 15:32

Ženský nezajímá, že je to škodlivé. Je zajímá jen to dítě … A že ani to dítě po všech těch šílených koktejlech nemusí být úplně normální, to je taky nezajímá …
Ano, souhlasím s tím, co píšeš. Do budoucna to katastrofa je … I to, že je to těžký … :nevim:
Ale přijde mi dost pokrytecké, že s darovaným má někdo problém a s vlastním je to v pohodě. Ono to totiž není v pohodě ani tak, ani tak …
A v případě zakladatelky to za mě taky blbost je … S vlastním dítětem je to šílenost podstupovat. A zbytečně …Tady aspoň ta příroda měla rozum. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.26 15:41

@Šmoulice
Tohle asi nechám bez komentáře.
Tahle diskuze není o tom do někoho rýpat a kopat. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty